Geslaagd taart zelf maken of eenvoudig bestellen

Laatst bijgewerkt: 31 oktober 2021

Als iemand geslaagd is dan moet dat natuurlijk gevierd worden. Hoe doe je dat nu beter dan met een heerlijke geslaagd taart? Ben je geslaagd en van plan om een feestje te houden? Dan kan een uitbundige taart natuurlijk niet ontbreken. Om je diploma te halen heb je immers jarenlang hard gewerkt. Gun jezelf of de geslaagde een moment om nooit meer te vergeten. Lees hier waar je de leukste geslaagd taarten koopt.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een geslaagd taart kopen

  Bij het kopen van een taart denk je er natuurlijk als eerste aan om naar de bakker te gaan. Zeker geen slecht idee, want de bakker heeft de heerlijkste taarten die ze helemaal voor jou op maat kunnen maken. Zo kun je zelf je versieringen, kleuren en natuurlijk de smaak kiezen. Een afstudeerhoedje op de top en de taart is al helemaal in thema.

  Volstaat een simpele taart voor jou? Dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een ‘geslaagd’ taart van de Albert Heijn of een Coop geslaagd taart. Ze verkopen weliswaar geen speciaal gebak voor het afstuderen, maar je kunt wel een heerlijke taart kopen en er zelf versieringen en kaarsjes aan toevoegen. Kies bijvoorbeeld voor een red velvet- of slagroomtaart en schrijf er met decoratiestiften ‘geslaagd’ op. Een prima oplossing en nog eens goedkoop ook. Rondom de afstudeerperiode van de middelbare scholieren kun je overigens bij sommige supermarkten wel speciale geslaagd taarten verwachten.

  Geslaagd taart Hema

  Wil je binnen budget blijven en toch een persoonlijke taart kopen? Dan kun je ook kiezen voor een taart van de Hema. Ook de Hema heeft geen speciale geslaagd taarten, maar wel fotogebak. Hiermee kun je toch het gebak personaliseren met een leuke foto van jou en de geslaagde of een foto van de uitreiking. Dit is altijd een leuke verrassing en het kost je ook niet al te veel. Een fototaart voor 16 personen kost maar €19. En dan hebben we het nog niet eens over hoe lekker deze slagroomtaart smaakt! Wist je trouwens dat je dit ook bij de Hoogvliet kunt doen? Er is geen speciale Hoogvliet geslaagd taart, maar ook zij verkopen leuke fototaarten. De Hoogvliet heeft ook online een flink assortiment aan gebak. Zo kun je zelfs kiezen voor een fototaart van marsepein.

  Geslaagd taart bezorgen

  Wat dacht je ervan om je geslaagd taart te laten bezorgen? Dat scheelt jou weer een ritje naar de bakker. Er zijn tegenwoordig veel bakkers die een webshop zijn gestart. Zo kun je online gemakkelijk alle taarten bekijken en rustig je keuze maken. De taart wordt vervolgens gewoon thuis bij je bezorgd. Ideaal toch? Je hebt ook nog eens heel veel aanbod. Waar je in je eigen stad of dorp misschien één bakker hebt, heb je er online ineens tientallen. Kijk van tevoren wel altijd in welke regio de online bakker bezorgt, dit kan nog wel eens verschillen.

  Zelf geslaagd taart maken

  Je kunt natuurlijk ook prima zelf een taart met geslaagd erop maken. Dit kun je gemakkelijk doen met speciale decoratiestiften, botercrème of icing. Als hulpmiddel kun je gebruikmaken van cocktailprikkers, een slagroomzak of garneerspuit. Of koop gewoon eetbare lettertjes als netjes schrijven niet je sterkste eigenschap is.

  Voor een echte feestelijke taart voeg je nog meer decoraties toe. Bijvoorbeeld een geslaagd hoedje of ook een opgerold diploma. Hiervoor heb je voornamelijk botercrème en fondant of marsepein nodig. Heb je moeite met het maken van de figuurtjes? Het is ook best lastig om figuurtjes te maken zoals diertjes, bloemetjes of de geslaagd hoed. Het is een heel verfijnd werkje. Met de volgende materialen maak je het jezelf makkelijker en kun je een stuk preciezer te werk gaan:

  • Cocktailprikkers: hiermee kun je de figuurtjes verfijnen. Met een cocktailprikker maak je gemakkelijker de details, zoals randen en structuren. Wil je poppetjes of diertjes maken? Met een cocktailprikker kun je de ogen en oren helemaal definiëren.
  • Kleurstof: wil je niet met verschillende soorten fondant of marsepein aan de slag gaan? Je kunt ook kleurstof gebruiken om bepaalde delen van je figuur in te kleuren met een andere kleur.
  • Decoratiestiften of botercrème: ook hiermee kun je figuren maken. Als je niet goed bent in het maken van 3D figuren maar wel in tekenen, dan is dit de perfecte uitkomst. Hiermee kun je toch de bekende geslaagd hoed maken.
  • Eetbare decoraties: ben je niet zo goed met de details? Merken zoals Dr. Oetker verkopen allerlei eetbare decoraties. Zo hebben ze suikeroogjes en kun je eetbare vlinders of mini bloemetjes gebruiken als versiering.

  Durf je je er helemaal niet aan te wagen? Bij sommige bakkers kun je zelfs (eetbare) figuren bestellen. Ga lekker zelf aan de slag met een overheerlijke taart en laat het kunstwerk aan een professionele bakker over.

  Geslaagd examen taart als cadeau

  Gaat iemand in je omgeving afstuderen? Misschien je dochter, zoon, zus of broer? Dan ben je natuurlijk supertrots. Een leuk cadeau vinden is voor deze gelegenheid best lastig, want wat geef je eigenlijk als iemand geslaagd is? Een geslaagd taart is niet alleen heel leuk en uniek om te geven, het is ook nog eens erg lekker en je kan de plank eigenlijk niet misslaan. Geslaagd taarten zijn in vrijwel alle smaken en kleuren te koop. Je kunt zelfs de taart helemaal aanpassen aan het themafeestje. Wie ga jij blij maken met deze smaakvolle verrassing?

  Veelgestelde vragen

  Heeft Hema geslaagd taarten?

  Hema heeft geen speciale geslaagd taarten. Ze hebben wel allerlei andere feestelijke taarten die je zelf kunt versieren. Ook verkopen ze fototaarten waar je een leuke foto op kunt laten zetten van de geslaagde. Zo heb je toch nog een persoonlijke taart.

  Hoe maak ik een geslaagd taart?

  Een geslaagd taart kun je in alle smaken maken. Uiteraard kan de geslaagd hoed niet ontbreken. Deze maak je met fondant of marsepein en wat botercrème. Gebruik cocktailprikkers, kleurstof en eventueel eetbare decoraties om de figuurtjes mee af te maken. Ben je hier niet goed in? Bestel dan kant en klare eetbare figuurtjes. Dat kan bij verschillende (online) bakkers.

  Kan ik een geslaagd taart kopen bij de supermarkt?

  De meeste supermarkten hebben geen geslaagd taarten in het standaard assortiment. Komen de diploma uitreikingen van de middelbare school er weer aan? Dan kun je bij een aantal supermarkten speciale geslaagd taarten verwachten. Gaat het om een ander soort uitreiking? Dan kun je een standaard taart kopen en deze zelf helemaal versieren met bijvoorbeeld kaarsjes, fondant en botercrème.

  Advertentie