Beste thuistap voor een onvergetelijke zomer 

Laatst bijgewerkt: 22 juni 2022

Met een thuistap in huis kunnen de zomermaanden niet meer stuk! De BBQ wordt uit de schuur gehaald, de tuinstoelen worden uitgeklapt en met de biertap heb je op elk gewenst moment een ijskoud biertje in je hand terwijl je geniet van de zomerzon. Klinkt goed toch? Ga je op zoek naar een goede biertap, dan zijn er een paar punten waar je op kunt letten. In dit artikel vertellen wij je meer over hoe je de beste thuistap kiest én wat volgens ons de beste thuistap is die op dit moment verkrijgbaar is.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Dit is de beste thuistap van 2022

  Volgens gebruikers is de Philips Perfect Draft HD3720/25 de beste thuistap van 2022. Alhoewel dit niet de goedkoopste thuistap is, biedt de biertap verschillende voordelen. Het heeft bijvoorbeeld een flinke inhoud van 6 liter, geeft informatie over de temperatuur en kwaliteit van het bier en laat je zelfs het volume van het apparaat regelen. Het apparaat wordt door gebruikers beoordeeld met een 4,7/5 en is daarom de beste thuistap van 2022. Ga je voor een ander apparaat? Dan zijn dit de belangrijke aandachtspunten voor het kiezen van de beste thuistap voor in jouw woning. 

  Let op het koelsysteem in de thuistap 

  Om je biertjes lekker koud te houden zijn de meeste thuistaps voorzien van een ingebouwd koelsysteem. Hiermee wordt het bier afgekoeld tot 3 graden, waarna het koelsysteem ervoor zorgt dat deze temperatuur constant blijft. Je kunt een thuistap dus vergelijken met de koelkast, maar dan geïntegreerd in een biertap. De meeste koelsystemen kunnen tot 12 uur achter elkaar koelen en soms is het ook mogelijk om een gewenste temperatuur in te stellen. 

  Er bestaan ook thuistaps die het bier koelen met behulp van een ijsbak. Je vult het ijs in een aparte ruimte, waarna het bier in de tap gekoeld wordt. Kies je voor een tap met een ijsbak, dan is het niet mogelijk om de temperatuur te regelen of deze constant te houden. Daarom kiezen de meeste mensen voor een biertap met een geïntegreerd koelsysteem. Klik hier om te ontdekken wat de beste thuistap van 2022 is. 

  Kies je voor een slimme of traditionele tap?

  We komen technologie tegenwoordig in alle aspecten van het dagelijks leven tegen. De poort van de tuin kan automatisch geopend worden, de voordeur is voorzien van een slimme deurbel en de lampen gaan via een vooraf ingesteld schema aan en uit. Allemaal manieren om het leven te automatiseren en makkelijker te maken. 

  Bij het ontwerpen van nieuwe thuistaps kunnen deze ontwikkelingen niet achter blijven. Daarom bestaan er tegenwoordig ook thuistaps met slimme technologie, waardoor de kwaliteit van het bier zichtbaar is op een display. Een traditionele tap geeft geen informatie over de kwaliteit van het bier, maar voor sommige mensen is dat prima. Denk daarom na over wat voor soort tap jouw voorkeur heeft. 

  Let op welke fusten er geschikt zijn voor de tap

  Fusten zijn de vaten waarin bier wordt geleverd. Deze vaten plaats je in de biertap, waarna het bier gekoeld wordt. Als het bier op temperatuur is dan kun je een koud biertje tappen vanuit het comfort van je eigen woning. De meeste thuistaps zijn geschikt voor fusten van populaire merken, waaronder Heineken, Amstel of Radler. Kies je liever een speciaal bier, dan moet je van tevoren onderzoeken of de fusten van dit merk wel in de tap geplaatst kunnen worden.  

  Kijk hiernaast naar welk formaat je nodig hebt. Zo zijn er fusten te koop met een inhoud van 1 of 2 liter, maar ook van 5 of 6 liter. Geniet je het liefste alleen van een biertje in je tuin of op je balkon, dan is een kleine fust waarschijnlijk voldoende. Houd je er echter van om samen met anderen een biertje te drinken, dan kun je waarschijnlijk het beste kiezen voor een grotere fust. 

  Hou rekening met een geluidsniveau 

  Houd er ook rekening mee dat een biertap geluid maakt. Niet alleen als je hem gebruikt, maar ook als het bier in de tap gekoeld wordt. Ben je van plan om de tap in een ruimte te zetten waar je veel gebruik van maakt, dan is het slim om op het geluidsniveau van de tap te letten. Het kan namelijk behoorlijk irriteren als het gezoem van de biertap je van je concentratie afhaalt tijdens het thuiswerken. 

  Hou rekening met het onderhoud van de biertap 

  Tot slot houd je rekening met het feit dat een thuistap periodiek onderhoud nodig heeft. Alhoewel de meeste taps voorzien zijn van losse elementen die je eenvoudig schoon kunt maken, zijn deze onderdelen niet altijd geschikt voor in de vaatwasser. Wil je de biertap op een snelle en makkelijke manier schoonmaken, dan is het slim om een tap te kiezen waarvan losse onderdelen in de vaatwasser kunnen. Zorg er in elk geval voor dat je de tap bij regelmatig gebruik minimaal 2 keer per week schoonmaakt. Hoe je dat precies doet staat meestal omschreven in de gebruiksaanwijzing van de biertap. 

  Veelgestelde vragen

  Wat kost een thuistap gemiddeld? 

  Een gemiddelde thuistap kost zo’n € 200. Ga je echter voor een super-de-luxe apparaat, dan kun je al snel rekenen op € 400 voor de aanschaf van een biertap. Wil je een kwalitatief goede tap en heb je een gemiddeld budget, kijk dan naar biertaps vanaf € 250. 

  Is elk biermerk geschikt voor een biertap? 

  Nee. De populaire biermerken zoals Heineken, Amstel en Jupiler maken fusten die op vrijwel elke thuistap passen. Ben je op zoek naar een speciaal bier, controleer dan of de thuistap die jij op het oog hebt, ook geschikt is voor fusten van dat specifieke merk. 

  Hoeveel stroom trekt een biertap? 

  Een thuistap trekt ongeveer net zoveel stroom als een moderne koelvriescombinatie. Is de tap de hele dag aan en wordt het bier constant gekoeld, dan gebruik je afhankelijk van het model gemiddeld 40 tot 60 watt stroom per uur. Per jaar komt dit ongeveer uit op € 60 tot € 80 per jaar. 

  Advertentie