De Babycook: Wat is het en waar kun je er een aanschaffen?

Laatst bijgewerkt: 9 september 2022

Als jij nog een baby hebt, weet je vast wat voor gedoe het kan zijn om zelf babyvoeding te maken. Toch is dit vaak een beter alternatief, aangezien de babyvoeding uit de supermarkt veel suikers en andere toevoegingen bevat. Gelukkig is er een manier om eenvoudig zelf babyvoeding te maken: de Babycook. Wil je weten wat een Babycook precies is en hoe je er babyvoeding mee kunt maken? In dit artikel gaan we er verder op in!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat is een Babycook?

  Een Babycook is een babyvoedingmaker waarmee je snel en eenvoudig een gezonde en lekkere maaltijd maakt voor je baby. Je hebt je handen immers vol genoeg aan je nieuwe baby, dus het is wel zo fijn als je tijd kunt besparen op het maken van de voeding voor je baby. Normaal gesproken is het maken van babyvoeding enorm veel werk en neemt het veel tijd in beslag, maar met behulp van een Babycook bespaar je een hoop tijd en kun je toch een gezonde maaltijd voor je baby maken. Met een voeding maker kun je stomen of koken, pureren, soms ook opwarmen, ontdooien en steriliseren. En dit allemaal met één toestel!

  Welke Babycook kopen?

  Er bestaan een hoop verschillende stomer-blender voeding makers voor baby’s. Maar welk apparaat is nu eigenlijk het meest geschikt voor het maken van je eigen babyvoeding voor jouw kleintje? Het kan lastig zijn om een keuze te maken als er zoveel opties zijn waar je uit kunt kiezen. Om je hierbij te helpen zetten we graag een aantal goede Babycookers voor je op een rij met de specificaties, zodat je makkelijker een keuze kunt maken.

  De beste stomer-blender: Philips Avent SCF870/20

  Volgens onderzoek is dit de beste stomer-blender voor het maken van babyvoeding. Met dit apparaat zet je in een kwartier een gezonde maaltijd op tafel voor je baby. Als het stomen klaar is hoor je een duidelijke pieptoon en het apparaat begint het proces pas wanneer de kan is geplaatst, om morsen te voorkomen. Het enige dat je zelf in de gaten moet houden, is of het water bij moet worden gevuld. Een groot pluspunt aan de Philips Avent is dat je de stomer niet hoeft te openen om te kunnen mixen. Het enige dat je hoeft te doen is het reservoir omdraaien en je kunt de inhoud meteen blenden. Ook het schoonmaken van de stomer-blender is eenvoudig: alle onderdelen kunnen namelijk in de vaatwasser. Het enige dat je hoeft te doen is het apparaat uit elkaar halen. Het apparaat is niet erg goedkoop en ook niet per se heel uitgebreid, maar wel lekker makkelijk en snel in gebruik. De perfecte keuze als je op zoek bent naar iets simpels dat eenvoudig te bedienen is.

  De beste Babycook voor minder dan 100 euro: Alecto 5-in-1 voeding maker BFP-66

  Mocht je wat minder te besteden hebben, dan is deze voeding maker voor nog geen 100 euro de beste optie. Met de Alecto BFP-66 heb je een keukenmachine in huis waarmee je kunt stomen, pureren en verwarmen. Het is ook mogelijk om babyflessen en spenen uit te koken, dankzij de aanwezige steriliseer functie. Mocht het waterreservoir leeg zijn, dan laat de machine een geluidssignaal horen via de geïntegreerde droogkookbeveiliging. Mocht je een ingrediënt vergeten, dan is dat geen probleem, je kunt namelijk tijdens het stomen nog ingrediënten toevoegen als je wil. Het blenden gaat iets minder soepel als er minder eten in de voeding maker zit, aangezien de messen niet zo lang zijn. Dit gaat het beste als de mixbeker vol zit. Je mag echter niet langer dan 10 seconden achter elkaar mixen, want dan riskeer je dat het systeem oververhit raakt. Een aantal onderdelen van de mixer kunnen in de vaatwasser, maar de mixbekers en de mes-unit helaas niet.

  De beste multi-functionele Babycook: Babymoov Nutribaby +

  Dit is zeker de beste babyvoedingmaker die kan opwarmen, ontdooien en steriliseren. Het apparaat bestaat uit een stoomkoker met 2 mandjes, zodat je verschillende ingrediënten tegelijk kunt koken, en een aparte mixer. Op het bedieningspaneel kun je zien hoe lang de maaltijd nog moet koken, zodat je meteen weet wanneer jij jouw baby te eten kunt geven. Je kunt gelukkig ook lekker veel in één keer klaarmaken, aangezien de Babymoov beschikt over een reservoir van 2200 milliliter. Daarnaast kun je tegelijkertijd stomen en mixen, waardoor je een hoop tijd bespaart. Het mixen kan op drie verschillende snelheden, afhankelijk van wat je klaarmaakt. Een alarm geeft een duidelijk signaal af wanneer het koken klaar is. Daarna maak je het apparaat eenvoudig schoon door hem uit elkaar te halen en de onderdelen in de vaatwasser te stoppen.

  De beste duurzame keukenmachine voor babyvoeding: Béaba Babycook Neo

  Als je duurzaamheid erg belangrijk vindt, is deze Babycook erg geschikt voor jou. Het Franse merk heeft bewust gekozen voor glas en roestvrij staal, zodat jij jouw babyvoeding plasticvrij kunt klaarmaken. Het voordeel van de glazen mengkom is dat het materiaal niet gaat verkleuren na een tijd. Daarentegen betekent dit wel dat hij meer weegt dan andere machines die geen glazen mengkom hebben. Deze Babycook is ideaal voor drukke moeders of moeders met meerdere kindjes, aangezien je met het ruime reservoir zo’n 1250 milliliter aan babyvoeding in één keer kunt klaarmaken. De stomer-blender beschikt daarnaast over een aantal extra opties, zoals opwarmen en ontdooien. Door het duurzame karakter van deze Babycook, is hij wel wat duurder dan minder duurzame tegenhangers van plastic of kunststof.

  Veelgestelde vragen

  Heb je een Babycook nodig?

  Je hebt natuurlijk niet per se een Babycook nodig om zelf babyvoeding te kunnen maken, maar het bespaart je wel een hoop tijd. Het zelf maken van babyvoeding is zonder keukenmachine namelijk erg tijdrovend.

  Wat is een Babycook?

  Een Babycook is een keukenmachine die je kunt gebruiken om babyvoeding te maken. Vaak kun je ermee stomen, pureren, ontdooien, verwarmen en steriliseren.

  Welke keukenmachine voor babyvoeding?

  Er zijn een hoop verschillende keukenmachines waar je uit kunt kiezen voor het maken van babyvoeding. In ons artikel lichten wij de beste machines uit in verschillende categorieën om je te helpen bij je keuze. 

  Advertentie