De Air-Up: Een ingenieuze manier om water met een smaakje te drinken

Laatst bijgewerkt: 25 juni 2022

Iedereen weet vandaag de dag wel dat het goed voor je is om minimaal 2 liter water te drinken op een dag. Sommige mensen hebben hier ook geen enkele moeite mee, maar als je water niet zo lekker vindt, wordt het natuurlijk een stuk lastiger. Gelukkig zijn daar tegenwoordig goede oplossingen voor te vinden. In dit artikel gaan we er een bespreken: de Air-Up drinkfles!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat is een Air-Up?

  Wist je dat mensen voornamelijk proeven met hun neus? Onze smaak komt grotendeels voort uit wat wij ruiken terwijl we eten of drinken, voor 80% zelfs. Vandaar dat je dus al snel niets proeft als je verkouden bent. Je ruikt dan immers ook niets. De Air-Up drinkfles is een innovatief drinksysteem dat hier gebruik van maakt. Het is een drinkfles die normaal kraanwater bevat, maar als je uit de fles drinkt, proef je de smaak die je wil dat jouw water krijgt. Hoe dan? Met behulp van geur.

  Hoe werkt een Air-Up drinkfles?

  Als je uit een Air-Up drinkfles drinkt, proef je de smaak van het water dus door geur. Hoe dat nu eigenlijk werkt? Dat gaan we je vertellen. Wanneer je uit een Air-Up drinkt, ga je retronasaal ruiken. Dat houdt in dat je geuren waarneemt met je mond. Klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is eigenlijk heel logisch. Je ruikt een geur, die gaat vervolgens door je keel naar het reukcentrum in de neus. Zo wordt die geur door de hersenen als een smaak waargenomen. Hierdoor komt 80% van de smaken die wij waarnemen voort uit geuren om ons heen. Waar je neus allemaal wel niet goed voor is hè?

  Hoe gebruik je zo’n Air-Up nu precies?  

  Dat was de technische uitleg van de werking van het drinksysteem waar de Air-Up gebruik van maakt. Maar dan is het natuurlijk ook nog handig om te weten hoe het nu eigenlijk in de praktijk gaat. Hoe gebruik je de drinkfles op de juiste manier? Is het drinken uit een Air-Up heel anders dan drinken uit een normale drinkfles? In principe wel natuurlijk, maar je moet wel op een bepaalde manier drinken om het geur- en smaaksysteem goed te laten werken. Je begint uiteraard met het vullen van de fles, gewoon met koud kraanwater of water uit een fles. Het is ook mogelijk om bruisend water te gebruiken, mocht dat jouw voorkeur hebben. Daarna steek je het rietje in het mondstuk van de Air-Up tot aan de rand. Let op dat het rietje goed stevig vastzit. Vervolgens plaats je het mondstuk op de drinkfles en bevestig je een geurpod op de bovenkant. Voordat je hem kunt gebruiken, moet je de geurpod activeren door hem omhoog te trekken tot de markering. Nu kun je gaan drinken. Je hoeft de fles hiervoor niet te kantelen, je kunt gewoon door het rietje drinken. 

  Hoeveel betaal je voor een Air-Up?

  Voordat je gaat besluiten of je wel of niet een Air-Up wil kopen, is het natuurlijk wel handig om te weten wat je er voor betaalt. De meeste mensen zullen waarschijnlijk zeggen dat een Air-Up niet goedkoop is. Dat is ook waar, maar aan de andere kant kan het voor sommigen erg waardevol zijn om ondersteuning te krijgen om meer water te drinken. Daarnaast ben je er nog als je de Air-Up drinkfles hebt aangeschaft. Je hebt immers ook geurpods nodig. De drinkfles hoef je gelukkig maar één keer te kopen, dat scheelt weer. Voor je eerste Air-Up kun je kiezen uit verschillende voordelige startersets. Iedere set bevat een drinkfles en een aantal geurpods van een bepaalde smaak. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren Air-Up drinkflessen: wit, antraciet, ocean blue, royal blue, hot pink, electric orange en vibrant green. Daarnaast kun je de geurpods natuurlijk ook los kopen, zodat je kunt blijven genieten van water met een smaakje. Hieronder vind je een overzicht van de prijzen van de geurpods en de startersets:

  Prijzen van de pods: 

  €5,95 €6,95 €7,95  €8,95 €9,95
  Citroen  Aardbei-Citroengras Watermeloen Kola Favourite Five proefpakket
  Limoen  Mango-Passievrucht Ananas IJskoffie
  Perzik Bosvruchten Kersen Oranje
  Appel Framboos & Citroen Pink Limonade
  Cassis Basilicum-Citroen Grapefruit Vlierbloesem
  Bosbes Sinaasappele & Passievrucht Mandarijn
  Peer Sinaasappel-Vanille
  Komkommer Lychee-Rose

  Prijzen van de flessen: 

  €34,94 €39,95
  Starter Set Antraciet incl. 2 pods Starter Set Wit incl. 2 premium pods
  Ocean Blue Drinkfles incl. 3 perzik pods
  Hot Pink Drinkfles incl. 3 perzik pods
  Royal Blue Drinkfles incl. 2 pods
  Vibrant Green Drinkfles incl. 2 pods
  Electric Orange Drinkfles incl. 3 Perzik Pods

  Hoe lang gaat een geurpod voor de Air-Up mee?

  Je weet nu wat je betaalt voor de drinkfles en de geurpods, maar dan is het natuurlijk ook belangrijk om te weten hoelang één zo’n geurpod nu eigenlijk meegaat. Zonder die pods werkt de Air-Up immers niet en ben je gewoon water aan het drinken. Er zijn een hoop verschillende smaken verkrijgbaar, dus er zit altijd wel iets tussen dat jij lekker vindt. Of je nu meer van toegankelijke smaken houdt of juist van de apartere smaken. Hoe lang zo’n geurpod meegaat, is afhankelijk van hoeveel water jij drinkt op een dag. Als je een pakket koopt van drie pods, kun je hier 15 liter water met een smaakje mee maken. Daar kun je gemiddeld 10 dagen mee doen, als we uitgaan van de aanbevolen inname van 1,5 liter water per dag. Eén zo’n Air-Up pod gaat dus 3 of 4 dagen mee. Gebruik je hem niet iedere dag, dan kun je er natuurlijk langer mee doen.

  Is Air-Up gezond of is het eigenlijk slecht voor je?

  Mensen zijn in sommige gevallen een beetje huiverig voor het concept en denken zelfs wel eens dat een Air-Up giftig kan zijn. Dat  is gelukkig niet het geval, de Air-Up drinkfles werkt namelijk alleen met geur, er zitten verder geen vreemde of schadelijke stoffen in. We kunnen ons echter voorstellen dat het concept misschien nog wat vaag is voor veel mensen omdat het redelijk nieuw is en dat ze dan zulke dingen kunnen gaan denken. Er is niets gezonder voor de mens dan het drinken van voldoende water op een dag en dat is ook juist de missie van Air-Up: om mensen te helpen gezonder te leven. Er zitten geen suikers, calorieën of toevoegingen in de drinkfles of de pods, dus het gebruik van de Air-Up is ook veilig voor mensen met allergieën of aandoening als diabetus.  

  Waar kun je terecht om een Air-Up te kopen?

  Als je van plan bent een Air-Up drinkfles te gaan kopen, kun je op diverse plekken terecht. Het spreekt voor zich dat je de fles kunt kopen via de eigen website van Air-Up. Daarnaast kun je de drinkfles zelf ook bestellen via bol.com. Je zult de Air-Up drinkfles echter niet vinden op Coolblue, daar verkopen ze vooral reguliere drinkflessen of sport bidons. De Air pods kun je ook op verschillende plekken kopen, maar je vindt ze niet bij winkels zoals de Kruidvat. De beste plek om de producten te kopen blijft toch de officiële website, omdat je daar de beste garantie krijgt op wat je koopt. Daarnaast kun je ook om advies vragen als je twijfels hebt. Vanaf de eigen website kun je de Air Up pods naar verschillende landen laten verzenden, waaronder Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

  Zijn er alternatieven voor de Air-Up?

  Misschien vind je de Air-Up drinkfles toch wat te duur, of je bent gewoon benieuwd of er ook alternatieven zijn. Helaas zijn die er niet echt, in ieder geval niet die ook gebruik maken van het geursysteem. Dit is namelijk nog een redelijk nieuw concept. Mocht het succesvol worden, dan zullen er vast alternatieven op de markt komen. Daarentegen zou je voor thuis wel zelf een soortgelijk systeem kunnen maken. Het enige dat je nodig hebt is iets dat een sterke geur afgeeft dat je onder je neus kunt houden tijdens het drinken. Als je onderweg bent wordt dat nogal lastig, maar voor in huis is het goed te doen.  

  Is een Air-Up mijn geld waard?

  Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Het ligt er vooral aan hoeveel je te besteden hebt en wat je ervoor over hebt om makkelijk meer water te drinken op een dag. De Air-Up is vooral van toegevoegde waarde als je hem onderweg gebruikt, want thuis zou je zelf een soortgelijk systeem kunnen maken.

  Conclusie: Een Air-Up kopen of toch maar niet?

  Ten eerste is het belangrijk om jezelf af te vragen of je genoeg te besteden hebt en hoe belangrijk het is dat jij meer water drinkt op een dag. Er is geen alternatief voor het geursysteem waar de Air-Up gebruik van maakt, dus je kunt nog niet kiezen tussen verschillende merken. De reviews voor de Air-Up zijn over het algemeen positief, maar het is altijd goed om zelf even onderzoek te doen voordat je tot aankoop overgaat.

  Veelgestelde vragen 

  Welke Air-Up smaak is het lekkerst?

  Er zijn diverse smaken verkrijgbaar, zowel toegankelijke als apartere smaken. Er zit dus altijd wel een smaak bij die jij erg lekker zult vinden.

  Is de Air-Up duur? 

  Je betaalt één keer voor de drinkfles en moet daarna wel pods blijven kopen om het geursysteem te kunnen gebruiken. Goedkoop is het dus in ieder geval niet, maar duur is natuurlijk relatief.

  Is Air-Up slecht voor je?

  Nee, de Air-Up bestaat alleen uit water en een geur. Er zitten geen toegevoegde suikers, calorieën of conserveringsmiddelen in. Het is dus zeker niet slecht voor je.  

  Advertentie