Een stukadoorsbedrijf april 10th, 2017 Nugevonden

Een stukadoorsbedrijf


Home » Artikelen » Een stukadoorsbedrijf
Een stukadoorsbedrijf

Het inhuren van een stukadoorsbedrijf wordt door veel mensen gedaan. Een stukadoorsbedrijf is gespecialiseerd in het stuken van muren en plafonds, waarmee de basis wordt gelegd voor de afwerking van een huis. Het stucwerk, raapwerk voor zeer ongelijke muren en pleisterwerk voor wat gelijkmatigere muren, vormt het grootste onderdeel van hun werkzaamheden.

De basis voor de afwerking van je huis

Stuken is eigenlijk niets anders dan het afwerken van de wanden van een woning. Het stucwerk vormt namelijk een mooie ondergrond voor het schilderwerk of het behang. Zeker bij nieuwbouwhuizen ontbreekt vaak deze basislaag, omdat de muren en plafonds bij oplevering enkel uit kaal beton bestaan. De muren en plafonds zullen dan ook verplicht voorzien moeten worden van een stuclaag. Je kunt er voor kiezen zelf de handen uit de mauwen te steken, maar verstandiger is het om een stukadoorsbedrijf in te schakelen. Welke voordelen het inhuren van een stukadoor nog meer met zich meebrengt, wordt hieronder besproken.

Welke voordelen heeft het inhuren van een stukadoorsbedrijf?

Stuken is een secuur werkje. Om een echt egale ondergrond voor het schilderwerk of het behang te krijgen, moet deze taak erg zorgvuldig worden uitgevoerd. Je kunt zelf proberen om je wanden te stuken, maar het inhuren van een stukadoor brengt wel enkele interessante voordelen met zich mee:

  • Met een stukadoor haal je niet alleen vakmanschap in huis, maar daarmee ook zijn kennis en ervaring. Maak vooral gebruik van deze kennis en ervaring, bijvoorbeeld door vragen te stellen over je eigen klussen of de stukadoor om klusadvies te vragen.
  • Zelf opnieuw het wiel uitvinden kost veel tijd en waarschijnlijk ook frustratie. Heb je er voor gekozen zelf het stucwerk op te pakken, dan kun je dus maar beter wat avonden vrij plannen. Zonde, want een stukadoor zal datzelfde klusje waarschijnlijk in een paar uurtjes klaren. Deze vakman werkt namelijk veel vlotter en efficiënter. Dan kun jij mooi je tijd aan andere klusprojecten besteden.
  • Wanneer je een stukadoor inhuurt, mag je er vanuit gaan dat je kwaliteit in huis haalt. Een stukadoor weet namelijk precies met welke techniek hij het stucwerk zo mooi en strak mogelijk tegen jouw muren krijgen.

Zelf een stukadoor inhuren?

Ben je overtuigd van de vele voordelen? Dan wordt het tijd om op zoek te gaan naar een stukadoorsbedrijf. Dat is best een klus, want er zijn nogal wat stukadoorsbedrijven in Nederland. Zie je door de bomen het bos niet meer? Vraag dan bij meer dan duizend stukadoorsbedrijven tegelijk geheel vrijblijvend een offerte aan met Nugevonden.nl. Vul het formulier op de website in om aan te geven waar je naar op zoek bent, verstuur het formulier en je krijgt in een mum van tijd reactie van meerdere stukadoorsbedrijven bij jou in de buurt. Kies de goedkoopste stukadoor en je bespaart niet alleen geld, maar ook tijd in de zoektocht naar een geschikt stukadoorsbedrijf.

Aanbiedingen bij webshops