Stucwerk april 10th, 2017 Nugevonden

Stucwerk


Home » Artikelen » Stucwerk
Stucwerk

Is de verbouwing bijna achter de rug en kun je zo langzamerhand de verfkwasten erbij gaan pakken voor de afwerking? Dan is het zorg eerst de wanden mooi af te werken door middel van stucwerk, dit is de beste onderlaag voor schilderwerk of behang. Er zijn heel wat verschillende soorten stucwerk, maar wanneer gebruik je welke soort? Dat lees je op deze pagina.

Wanneer gebruik je welk stucwerk?

Met de keuze voor stucwerk, is de keuzestress nog niet voorbij. Er zijn heel wat verschillende soorten stucwerk op de markt. Om hulp te bieden bij het kiezen, worden hieronder de verschillende soorten stucwerk kort uitgelegd:

  • Om de muren zo goed mogelijk te kunnen schilderen, kun je kiezen voor sausklaar stucwerk. De muren worden dan helemaal glad afgewerkt met een speciale pleister. Is de ondergrond zeer ongelijk, dan zal de stukadoor meer pleister nodig hebben om alles glad af te kunnen werken. Het gebruik van veel pleister wordt ook wel raapwerk genoemd. Als de ondergrond van zichzelf al vrij vlak is, dan is er logischerwijs minder pleister nodig voor de afwerking. In dit geval spreken we van een pleisterwerk. Zijn de muren mooi effen? Dan kan het schildwerk beginnen.
  • Heb je besloten je muren te behangen in plaats van te schilderen? Kies dan voor behangklaar stucwerk. Dit stucwerk hoeft veel minder glad afgewerkt te zijn dan bij sausklaar stucwerk. Uiteraard scheelt dit enorm veel werk en is dit stucwerk daarmee ook kostenbesparend.
  • Wil je je muren mooi afwerken, maar rijkt de portemonnee niet oneindig? Kijk dan eens naar de optie ‘spack spuiten’. Bij deze afwerkingsvorm wordt de stuc niet handmatig aangebracht, maar onder hoge druk machinaal op de muur gespoten. Hierdoor kan er veel sneller gewerkt worden, waardoor de kosten gedrukt blijven. Om een mooi resultaat te krijgen, wordt de spack vaak in twee lagen opgespoten.
  • Stucwerk is niet alleen iets voor op de muren, maar kan ook heel mooi staan op het plafond. Het geeft toch net even dat beetje extra aan je huis. Zeker bij nieuwbouwhuizen is het vaak zelfs noodzakelijk om het plafond te laten stuken, omdat het plafond dan vaak enkel uit kaal beton bestaat. De afwerking van het plafond wordt uitgevoerd met gips voor een geheel vlak resultaat of afgewerkt met structuur.
  • Je kunt er ook voor kiezen om spachtelsputz aan te laten brengen. Spachtelputz geeft een mooie structuur aan je stucwerk. De grofheid van de structuur kan zelf worden bepaald, door het aanpassen van de grote van de steenkorrel die door het sierpleister is verwerkt.
  • Om achteraf tijd te besparen, kun je er voor kiezen om het stucwerk meteen in kleur aan te laten brengen. Veel mensen weten niet van deze mogelijkheid af, maar is simpel uit te voeren door je stukadoor. Deze mengt de kleurstoffen van jouw keuze door het pleisterwerk heen. Bijkomend voordeel: kleine beschadigingen zullen niet opvallen, simpelweg doordat dezelfde kleur naar voren komt. Daarmee is de keuze voor vooraf gekleurd stucwerk zeker met kinderen ook een goede optie.

Waar vind ik de juiste stukadoor?

Heb je de juiste vorm stucwerk gevonden en wil je je muren op deze wijze laten stuken door een ervaren stukadoor? Dan moet je alleen nog een goede en niet al te dure stukadoor in de buurt zien te vinden. Maar waar start je deze zoektocht? Nugevonden.nl kan je hierbij uitstekend helpen. Op de website vind je een formulier waarop je al jouw specifieke wensen kunt aangeven. Dit formulier wordt door middel van één muisklik naar duizenden ervaren stukadoors verzonden. Zij kunnen jouw aanvraag bekijken en snel reageren met een offerte. Leg alle ontvangen offertes naast elkaar en je kunt een goede prijsvergelijking maken. Zo maak je een weloverwogen keuze de jouw stukadoor die het stucwerk in jouw woning aan mag brengen. Waar wacht je nog op? Vraag nu vrijblijvend offertes op bij Nugevonden.nl en je vindt meteen de goedkoopste en beste stucwerk specialist bij jou in de buurt.

Aanbiedingen bij webshops