Spachtelputz, de grootste wandbedekker van Nederland april 10th, 2017 Nugevonden

Spachtelputz, de grootste wandbedekker van Nederland


Home » Artikelen » Spachtelputz, de grootste wandbedekker van Nederland
Spachtelputz, de grootste wandbedekker van Nederland

In Nederland wordt spachtelputz in veel huizen gebruikt om verschillende soorten wanden te bedekken. Het woord ‘spachtelputz’ is afgeleid van de Duitse woorden ‘spachtel’ (spatel) en ‘putz’ (pleister). Zoals de naam al doet vermoeden, wordt deze pleistersoort handmatig met een spatel aangebracht tot een laag van 1 tot 4 centimeter dikte. Spachtelputz bestaat uit een mengsel van marmerkorreltjes (79%) en bindmiddel (21%). Door deze twee te mixen krijg je een kwalitatief hoogwaardig product, dat zowel voor de binnen- als buitenmuren kan worden gebruikt.

Spachtelputz werkt in je voordeel

Spachtelputz kent vele voordelen. Zoals hierboven al werd genoemd is het een kwalitatief hoogwaardig product, maar er zijn nog veel meer voordelen te noemen voor spachtelputz. De voordelen zijn hieronder voor je op een rijtje gezet:

  • Het maakt je wanden strak en egaal van structuur.
  • Het is een goedkope manier om je wanden af te werken.
  • Het is naar smaak aan te brengen in een grovere of fijnere korrel.
  • Het geeft een verzorgde aanblik aan je huis.
  • Je huis stijgt in waarde met spachtelputz.
  • Het is snel aan te brengen, vaak is je huis in twee dagen helemaal voorzien van een flinke laag spachtelputz.
  • Het is gemakkelijk schoon te houden.
  • Door de kleurechtheid van spachtelputz zie je geen kleurverschillen bij beschadigingen.

Spachtelputz aan laten brengen door een professional

Het aanbrengen van spachtelputz ziet er ogenschijnlijk gemakkelijk uit en daarom wordt vaak de optie voor het inhuren van een stukadoor niet overwogen. Maar eenmaal zelf bezig met het aanbrengen van spachtelputz, blijkt het aanbrengen van deze pleistersoort vaak niet zo eenvoudig als in eerste instantie gedacht. Spachtelputz is echt handwerk en daarmee ook vakwerk. Indien je geen ervaring hebt met het aanbrengen van spachtelputz, zal het krijgen van een mooi resultaat dan ook onwaarschijnlijk zijn.

Aanbiedingen bij webshops

Om een mooie blikvanger te maken van je huis, is het verstandig om eens te kijken naar de voordelen van het inhuren van een stukadoor. Een stukadoor heeft niet alleen jarenlange ervaring in het vak en levert daardoor kwaliteit, maar werkt daardoor ook nog eens sneller en efficiënter. Bovendien heeft een stukadoor door die jarenlange ervaring veel kennis opgedaan, die jij kunt benutten. Win bijvoorbeeld advies bij hem in over bepaalde materialen of leg hem vragen voor die je verder kunnen helpen in het klusproces.

Wat kost het om spachtelputz aan te brengen?

Losse prijzen voor spachtelputz zijn moeilijk te vinden. Het beste kun je hierover informatie inwinnen bij een doe-het-zelf zaak. Hier verkopen ze verschillende merken en soorten spachtelputz, die doorgaans niet veel van elkaar verschillen in kostprijs. Wil je de spachtelputz aan laten brengen door een stukadoor, dan kunnen de prijzen juist wel veel van elkaar verschillen. Deze verschillen kunnen oplopen tot wel 30 procent. Huur je een stukadoor in om spachtelputz aan te laten brengen, dan is het met dit prijsverschil des te belangrijk je goed te laten informeren over de gehanteerde prijzen. De meest effectieve manier om dit te doen, is door het opvragen van offertes bij diverse stukadoors. Op basis van deze offertes kun je vervolgens een goede prijsvergelijking doen, om de goedkoopste stukadoor te vinden.

Helaas is het aanvragen van meerdere offertes normaliter een vrij tijdrovende klus. Doe je dit echter met de hulp van Nugevonden.nl, dan is dit niet het geval. Nugevonden.nl heeft namelijk een online formulier die je direct naar meerdere stukadoors kunt sturen. Dit betekent dat je met slechts één formulier tientallen of zelfs honderden offertes aan kan vragen, om de goedkoopste stukadoor in de buurt te vinden. Je hoeft niet veel tijd te steken in het aanvragen van offertes, maar je bespaart wel veel geld.