Sierpleister geeft je muren een mooie afwerking april 10th, 2017 Nugevonden

Sierpleister geeft je muren een mooie afwerking


Home » Artikelen » Sierpleister geeft je muren een mooie afwerking
Sierpleister geeft je muren een mooie afwerking

Als je een goedkoper en sneller resultaat wil krijgen bij het afwerken van je muur, kun je er voor kiezen je muren af te werken met sierpleister. Bovendien is sierpleister gemakkelijk schoon te houden, omdat het best tegen wat boenwerk bestand is. Tevens is sierpleister in elke kleur aan te brengen en daarmee ook nog eens kleurecht, dit betekent dat het sierpleister geheel uit dezelfde kleur bestaat. Een eventuele beschadiging aan het sierpleister valt hierdoor dan ook nauwelijks op.

Wil je geld besparen op het aanbrengen van sierpleister, dan kun je ervoor kiezen zelf aan de slag te gaan met deze klus. Aangezien sierpleister het uiterlijk van je woning bepaalt, is het echter verstandiger om voor kwaliteit te gaan en een stukadoor in te schakelen voor de klus.

De verschillende soorten sierpleister

Veel mensen weten niet dat er meerdere soorten sierpleister bestaan. De drie meest voorkomende soorten worden hieronder nader toegelicht:

  • Spachtelputz is in Nederland veruit de meest gebruikte vorm van sierpleister. Doordat spachtelputz een mengsel is van marmerkorrels en een bindmiddel, is de structuur verschillend van grof tot fijn. De laag spachtelputz die wordt aangebracht is gemiddeld 1 tot 4 centimeter dik en is naderhand gemakkelijk over te schilderen. Ook is het geen probleem om spachtelputz schoon te houden, dit kun je het beste doen met een borstel en lauw water.
  • Anders dan bij spachtelputz, is rustiekputz een sierpleister op basis van kunststof. Deze sierpleister kan zowel op binnen- als buitenmuren worden aangebracht. De structuur van rustiekputz is over het algemeen grover dan die van spachtelputz, maar ook hierbij is er verschil in grofheid mogelijk. Rustiekputz is kleurecht, waardoor beschadigingen niet snel opvallen. Al hoef je hier niet zo bang voor te zijn bij rustiekputz, omdat deze sierpleister stootvast is en bij normaal gebruik niet snel zal beschadigen.
  • Vind je een nog grovere structuur dan die van rustiekputz en spachtelputz mooier? Dan is granol de beste optie. Dit sierpleister wordt aangebracht met een spaan en kan door de vele groeven en putjes van de structuur, gemakkelijk in elk gewenst patroon worden gestukt. Granol is gemakkelijk achteraf in elke gewenste kleur te schilderen, maar je kunt er ook voor kiezen de kleur al door het granol heen te mengen. Dit scheelt weer werk.

Offertes voor je sierpleister vraag je aan via Nugevonden.nl

Om geld te kunnen besparen op jouw sierpleister, is het handig om meerdere offertes van diverse stukadoors naast elkaar te leggen. Het kan alleen veel tijd kosten om al je wensen bij verschillende stukadoors op tafel te leggen en bij hen offertes aan te vragen. Geef deze klus daarom uit handen bij Nugevonden.nl. Via deze website zet je gemakkelijk al jouw kluswensen op een rijtje door middel van een formulier. Dit formulier stuur je met één muisklik naar honderden stukadoors in Nederland. Zo heb je zo gemakkelijk en snel mogelijk alle te vergelijken offertes in huis.

Black friday 2019 - vrijdag 29 november - Cyber monday 2019 - maandag 2 december