Afwerking van je muur met spuitwerk april 10th, 2017 Nugevonden

Afwerking van je muur met spuitwerk


Home » Artikelen » Afwerking van je muur met spuitwerk
Afwerking van je muur met spuitwerk

Als het om de afwerking van je muur gaat, wordt er eigenlijk altijd meteen van stucwerk uitgegaan. Dit is ook niet zo gek, want een stukadoor werkt doorgaans muren af met pleisterwerk. Spuitwerk is echter ook een optie en brengt tevens veel voordelen met zich mee. Deze voordelen worden hieronder nader besproken.

Waarom zou je voor spuitwerk kiezen?

Steeds meer mensen zien de voordelen in van spuitwerk en kiezen dan ook voor deze afwerkingsvorm voor hun muur. De belangrijkste voordelen van deze afwerking, zijn de volgende:

  • Spuitwerk is een zeer goedkope manier van afwerking voor je muur. Stucwerk is mooi, maar kan ook vrij prijzig zijn. Spuitwerk is dan een vergelijkbaar en goedkoper alternatief. Het spuitpleister wordt door middel van hoge druk machinaal op de muur gespoten. Een andere naam hiervoor is spack. Omdat het aanbrengen hiervan machinaal gebeurt, hoeft de stukadoor geen tijdrovend handmatig werk te leveren. Dit scheelt veel tijd en daarmee ook geld. Spuitwerk wordt dan ook wel de goedkope vorm van stucwerk genoemd.
  • Het machinaal aanbrengen van het spuitpleister werkt al sneller dan bij normaal stucwerk, maar spuitwerk is ook nog eens tijdbesparend als het om de afwerking gaat. Spuitwerk kan namelijk al worden aangebracht in elke gewenste kleur. Zoek vooraf de kleur uit die jij graag op de muur wilt en de stukadoor zal deze verf mengen met het spuitwerk. Zo ben je naderhand geen tijd meer kwijt aan schilderwerk.
  • Vind je het mooi om structuur aan te brengen op je muur? Ook dan is spuitwerk een goede optie. Met spuitwerk heb je namelijk geen pleisterwerk meer nodig om structuur aan te brengen, maar kan deze meteen worden mee gespoten.

Ga je zelf aan de slag of neem je een stukadoor in de hand?

Spuitwerk ziet er door de vorm van aanbrengen, misschien wat gemakkelijk uit. Daarom denken veel mensen voor deze klus geen stukadoor in te hoeven schakelen, echter schijn bedriegt. Het lijkt een eenvoudig karwei, maar eenmaal zelf aan de slag zou het resultaat nog wel eens vies tegen kunnen vallen. Om tegenslagen en teleurstellingen te voorkomen, is het verstandig te kiezen voor het inhuren van een stukadoor. Een stukadoor heeft ervaring en weet wat hij doet. Hierdoor ben je verzekerd van kwaliteit en weet je zeker dat je straks een muur hebt waar met zorg spuitwerk op is aangebracht.

Aanbiedingen bij webshops

Wat kost het om een stukadoor in te schakelen?

Een stukadoor inhuren een kostbare aangelegenheid? Dat kan best nog eens meevallen. De beste manier om hierachter te komen, is door offertes op te vragen. Op deze manier kun je de prijzen van verschillende stukadoors naast elkaar leggen en zo de goedkoopste vakman vinden. Jammer genoeg kan dit klusje best wat tijd kosten. Steeds weer verschillende stukadoors aanschrijven, je wensen bespreken en ook nog eens een prijsvergelijking maken, dit moet toch gemakkelijker en sneller kunnen? Dit kan zeker, namelijk via Nugevonden.nl. Je vult één formulier in om jouw wensen kenbaar te maken en je bent klaar. Na het invullen, wordt dit formulier namelijk naar honderden stukadoors verzonden. Vaak heb je binnen 24 uur al verschillende offertes binnen. Dus bespaar tijd en moeite en vind nu jouw stukadoor via Nugevonden.nl. Zo zit dat spuitwerk zo snel en goedkoop mogelijk bij je op de muur.