Personal trainer nodig? Dit zijn de kosten maart 7th, 2019 Nugevonden

Personal trainer nodig? Dit zijn de kosten


Home » Artikelen » Personal trainer nodig? Dit zijn de kosten

Personal trainers zijn al lang niet meer alleen weggelegd voor beroemdheden en mensen met veel geld. Integendeel, steeds meer fitnesscentra bieden de diensten van een personal trainer aan voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Of je nu wilt afvallen, wilt trainen voor een marathon, leniger wilt worden of spiermassa op wilt bouwen, een personal trainer kan jou helpen je doelen te bereiken. Natuurlijk zijn hier financiële consequenties aan verbonden, maar, zoals beneden zal blijken, deze zijn de voordelen van een personal trainer vaak meer dan waard.

Waarom een personal trainer inhuren?

Voordat we naar de kosten gaan kijken, is het misschien goed om te bespreken wat het nut van een personal trainer precies is. Ook als jij de discipline hebt om drie keer in de week te gaan hardlopen, te gaan zwemmen of naar de sportschool te gaan, kan een personal trainer namelijk voordelen bieden. Allereerst is het natuurlijk een goede motivator om de sportschoenen aan te trekken, maar personal trainers kunnen je bijstaan met veel meer dan motivatie alleen. Ze kunnen je helpen sneller en beter te worden, ze kunnen je voedingsadvies geven, kunnen je helpen gezond te worden en je slechte gewoontes af te leren en ze kunnen de training specifiek afstemmen op jouw behoeften. Je spreekt af op de sportschool, thuis of buiten en dit is helemaal afhankelijk van je eigen voorkeuren. Met een personal trainer kun je dus eindelijk persoonlijke hulp krijgen bij het perfectioneren van jouw sportroutine.

Wat zijn de prijzen?

De prijzen voor een personal trainer lopen nogal uiteen. Dat komt doordat deze afhankelijk zijn van een aantal factoren. Zo kun je personal trainers al vinden voor €50 per uur, maar zijn er anderen die €100 per uur vragen. Tot op zekere hoogte heb je zelf invloed op de kosten door bepaalde keuzes te maken wat betreft je training. Onderstaand lijstje met kostenbepalende factoren zal dit beter toelichten.

  • Waar wil je trainen: personal trainers die je bij de sportschool aanneemt en die jou ook in de sportschool traint zijn vaak goedkoper dan personal trainers die bij je thuis komen.
  • Wat wil je doen: als je alleen een trainingssessie boekt met je personal trainer dan ben je minder kwijt dan wanneer je ook advies nodig hebt. Sommige personal trainers kunnen bijvoorbeeld voor jou een specifiek dieet samenstellen of een voedingsschema voor je maken.
  • Hoe vaak wil je trainen: de meeste personal trainers vragen een prijs per uur en als jij telkens enkele sessies boekt dan betaal je de hoofdprijs. Veel personal trainers bieden ook de mogelijkheid aan om een aantal uren tegelijk te boeken, bijvoorbeeld in blokken van 10 of 20 uur. Je betaalt dan in eerste instantie meer, maar uiteindelijk zijn de kosten per uur minder.
  • De ervaring van de personal trainer: als laatste betaal je voor een personal trainer met ervaring en met een bewezen track record meer dan voor iemand die net begint. Ook voor een personal trainer met een specialisme, zoals gewichtsverlies, spieropbouw of duurtraining zal meer per uur vragen.

Zijn personal trainers te duur?

De meeste personal trainers zullen je wekelijks toch zeker 3 tot 4 uur willen trainen. Alleen dan kun je ook echt vooruitgang boeken. Als je een gemiddelde prijs betaalt, dus €75 per uur, dan betaal je per week dus €225 tot €300 alleen aan fitness. Dit lijkt veel geld, maar personal trainers kunnen je effectief begeleiden, ze kunnen je persoonlijke aandacht geven, ze kunnen je motiveren en ze kunnen je helpen doelen te bereiken die je anders nooit voor mogelijk had gehouden. Personal trainers zijn daarom voordelig zowel voor beginnende sporters als voor doorgewinterde sporters. Daarnaast hoef je je personal trainer natuurlijk niet te houden. Wanneer je een bepaald niveau hebt bereikt of wanneer je je routine verder alleen voort kunt zetten, vallen deze kosten weer weg.

Black friday 2019 - vrijdag 29 november - Cyber monday 2019 - maandag 2 december

Geld besparen op je personal trainer

Er zijn enkele manieren waarop je de kosten voor je personal trainer laag kunt houden. Als je bijvoorbeeld afspreekt bij de sportschool in plaats van thuis, kun je al aardig wat van de uurprijs afhalen. Ook als je je sessies in blokken boekt, in plaats van individueel, zal het uurtarief lager zijn. Sommige personal trainers bieden groepssessies aan, waarbij de kosten deelt met de andere sporters. Het is echter de vraag of het verstandig is om te veel geld te proberen te besparen op een personal trainer. Wat veel belangrijker is dan de prijs per uur is de klik die je hebt met deze persoon. Je zal met je personal trainer door diepe dalen gaan en hoge pieken bereiken en dat schept een band. Zoek daarom iemand waarmee je vanaf het eerste moment al een goede klik hebt, die je wilt blijven ontmoeten en waarmee je trainingen leuk zullen zijn. Op die manier weet je zeker dat jij ook jouw persoonlijke fitness doelen kunt bereiken.