Online dating ook voor ouderen september 27th, 2016 Nugevonden

Online dating ook voor ouderen


Home » Artikelen » Online dating ook voor ouderen

Voor een 50plusser is het niet eenvoudig om een nieuwe liefde te vinden. Allereerst worden er op die leeftijd niet veel nieuwe contacten opgedaan in het dagelijkse leven. Daarnaast is het een grote stap om af te stappen op andere mensen om contact te zoeken. Je ziet niet zomaar of  de desbetreffende man of vrouw ook vrijgezel is en wekelijks een kroeg bezoeken is vaak niet aan de orde. Gelukkig kunnen senioren tegenwoordig via internet steeds makkelijker in contact komen met gelijkgestemden.

Veel ouderen kunnen prima met een computer en internet omgaan. De vraag naar een platform voor alleenstaande senioren is in de afgelopen jaren dan ook enorm gestegen met als gevolg dat nieuwe websites voor deze doelgroep als paddenstoelen uit de grond schieten. Deze platformen bieden voor veel ouderen een prima kanaal om in contact te komen met een potentiële partner. In dit artikel bespreken we waar je als 50 plusser op moet letten bij het kiezen van de juiste website.

Kosten

Allereerst is het altijd van belang om te kijken wat de kosten zijn bij inschrijving. Veel websites lijken in eerste instantie gratis maar na een lange vragenlijst te hebben ingevuld blijken er hoge kosten verbonden aan het versturen van berichten of het bekijken van foto’s. Sommige websites werken met een maandelijks bedrag, andere met een eenmalige vergoeding of met de aanschaf van credits. We adviseren daarom altijd voor inschrijving te kijken wat de exacte kosten zijn. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Gebruikersgemak

Kom ik eenvoudig door het registratieproces heen? Heb ik veel kennis nodig een foto toe te voegen aan mijn profiel? Zijn de letters op de website groot genoeg? Bij het aanmaken van een profiel heb je al snel door of een datingsite eenvoudig werkt. Vooral voor senioren blijkt het gebruikersgemak een grote uitdaging voor website ontwikkelaars.

Ervaringen

Ben je na het bezoeken van de homepagina nog niet zeker of de website gebruiksvriendelijk is en of dit de website is die bij je past? Online zijn vaak veel ervaringen te vinden van andere gebruikers. Doordat deze bezoekers een cijfer of rating geven met een korte omschrijving weet je van te voren alvast waar je tegenaan kan lopen.

Keuze maken

Nu je precies weet op welke punten je moet letten is het wellicht handig om deze top10 eens te bekijken voor 50 plus datingsites. Specialisten hebben uit honderden verschillende dating platformen de beste 10 sites voor senioren op een rijtje gezet. Of je nu gescheiden, weduwe of een levenslange vrijgezel bent, je bent nooit te oud om nieuw geluk vinden.