Met vakantie op de Fatbike; vier tips voor jou

Laatst bijgewerkt: 8 april 2024

Nu dat het zomerse weer ons eindelijk weer een bezoekje brengt is het tijd om na te denken over die heerlijke vakanties! Even er tussenuit knijpen op een zonnig plekje of in de natuur is een wens die we allemaal weleens hebben, vooral in de winter. Op de recent in populariteit gestegen fatbike op vakantie gaan, dat is nu ook mogelijk!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wil je met fatbike op vakantie gaan? Dan ben je zeker niet de eerste die dat plan heeft. Maar misschien is het voor jou wel de eerste keer, en is het fijn om een aantal tips te krijgen voordat je gaat. Lees in dat geval even dit artikel door!

  Plaats van verblijf

  Je vakantiebestemming is altijd een plek om naar uit te kijken. Bij het kiezen van je verblijf voor je fatbike-vakantie is het verstandig om een plaats uit te kiezen die geschikt is voor een fatbike – een goede elektrische Fatbike is immers geschikt voor bijna alle terreinen, dus is het vooral leuk om een bestemming te kiezen waar er veel te zien is met een fatbike. Natuurgebieden zijn altijd leuke bestemmingen, maar dat is al helemaal het geval als je beschikt over een Fatbike.

  Het weer

  De meeste mensen gaan op vakantie om goed weer op te zoeken. Het is dan natuurlijk vervelend als je op je bestemming aankomt en de stromende regen aantreft; vooral als je daar niet op bent voorbereid. Voordat je op vakantie gaat moet je daarom eventjes naar het weerbericht kijken. Neem indien nodig een regenjas mee, of juist een zonnebril en pet.

  De juiste route

  Als je op vakantie de weg op gaat en er echt eventjes op uit trekt, is het vervelend als je op een gegeven moment de weg bent kwijtgeraakt. Wat moet je dan? Om zo’n akelige situatie te voorkomen – ja dat kan gemakkelijk – zoek je voordat je eropuit trekt de juiste route op en laad je je telefoon op om op ieder moment de route te kunnen opzoeken.

  De nodige spullen

  Een goede voorbereiding is het halve werk. Eerst ga je natuurlijk een kleurrijke of zwarte Fatbike bestellen als je die nog niet hebt. Neem dan altijd water en wat te eten mee voor onderweg. Ook is het nog verstandig om een reparatieset voor fietsen mee te nemen voor het geval er iets met de Fatbike gebeurt, net zoals een draagbare fietspomp als je een lege band hebt.

  Advertentie