Op skivakantie in de zomer: Wat moet je meenemen? 

Laatst bijgewerkt: 23 mei 2023

Ben je van plan om deze zomer op skivakantie te gaan, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden. Wintersport is heerlijk, ook in de zomer. Vooral als je graag winter- en zomer activiteiten met elkaar wil combineren, is op skivakantie gaan in de zomer een goed idee. Maar wat moet je nu eigenlijk allemaal meenemen als je op wintersport gaat in de zomer? In dit artikel geven we je een aantal tips om te zorgen dat je niets vergeet mee te nemen! 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Hoe neem je al je spullen mee?

  Ga je met de auto op skivakantie, of ga je liever met het vliegtuig? De auto is in de meeste gevallen de beste optie, aangezien je dan meer spullen mee kunt nemen. In het vliegtuig moet jij je houden aan het maximale gewicht dat je mee mag nemen. Doe je dat niet, dan moet je vaak veel bijbetalen. Wil je veel skispullen meenemen, dan is het dus handiger om met de auto te gaan. Zeker als je naar Frankrijk of Oostenrijk gaat om te skiën, want deze afstand is goed te doen met de auto. Ga je met het hele gezin en passen niet alle spullen die je mee wil hebben in de kofferbak? Kies er dan bijvoorbeeld voor om een dakdrager op je auto te zetten. 

  Tips voor het skiën in de zomer 

  Als je wil gaan skiën of snowboarden in de zomer, moet je erop letten dat je op de juiste tijd op staat in de ochtend. In de meeste zomer-skigebieden gaat de eerste lift al erg vroeg. Midden op de dag kun je in de zomer namelijk niet overal fijn wintersporten, aangezien de sneeuw papperig wordt door de warmte van de zon. Je zult dus extra vroeg op moeten staan om lekker te kunnen skiën of snowboarden in de zomer. Aangezien de zon een stuk krachtiger is in de zomer, is het nog belangrijker om je goed in te smeren dan wanneer je in de winter op wintersport gaat. Blijf goed smeren, zeker als je op een grote hoogte bent. Draag een goede zonnebril of skibril met uv-werend glas. Niet alle skigebieden zijn het hele jaar door geopend, dus als je in de zomer op wintersport wil gaan moet je goed onderzoeken waar je wel en niet terecht kunt!

  Veelgestelde vragen

  Kan je in de zomer op wintersport?
  Jazeker, alleen niet in alle skigebieden. Daarnaast moet je er wel rekening mee houden dat je vroeg in de ochtend moet gaan skiën, aangezien de sneeuw in de middag niet meer van goede kwaliteit is door de kracht van de zon.

  Welke periode skivakantie?
  Voor de meeste wintersporters gaat het seizoen in het najaar van start, maar in sommige gebieden kun je het hele jaar door terecht.

  Waar kun je snowboarden in de zomer?
  In Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Noorwegen kun je wintersporten in de zomer, maar niet in alle skigebieden.

  Advertentie