Op reis naar Australië? Hier moet je aan denken!

Laatst bijgewerkt: 8 juni 2023

Ben je van plan om dit jaar een reis naar Australië te maken? Dan zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken. Australië heeft namelijk geen open grenzen, zoals wij dat in Europa wel gewend zijn. Er zijn behoorlijk strikte regels waar jij je aan dient te houden en je moet van tevoren een hoop papierwerk in orde maken. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het goed regelen van jouw vakantie of rondreis naar Australië!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Vraag op tijd jouw visum aan

  Als je op vakantie of op zakenreis gaat naar Australië, moet je een visum aanvragen. Dit is dus niet alleen het geval als je voor langere tijd naar het land reist. Ook kinderen moeten een eigen visum hebben om Australië in te mogen, vergeet dit dus ook zeker niet. Onderschat het belang van een geldig visum niet, want zonder kom je het land gewoon niet in. De enige situaties waarin je geen visum nodig hebt zijn:

  • Als je de nationaliteit van Australië of Nieuw-Zeeland hebt. 
  • Als je alleen een overstap maakt in Australië. 

  Bij het inchecken wordt er al gecontroleerd op een geldig visum, dien je aanvraag dus ruim voor je vertrek naar Australië in bij de ambassade. Een Australische visa heb je meestal binnen 5 dagen en bij een spoedaanvraag soms zelfs al binnen een uur. Toch is het verstandig om een visum al aan te vragen bij het boeken van je reis en vliegtickets naar Australië, zodat je het altijd op tijd binnen hebt. 

  Verschillende visum types

  Er zijn verschillende soorten visa die je aan kunt vragen voor Australië. Welke je nodig hebt, is afhankelijk van jouw situatie. Het is dus belangrijk om te weten welk type je moet hebben voor jouw reis naar Australië. Toeristen en zakelijke reizigers hebben genoeg aan het eVisitor visum of het ETA Australië, vergelijkbaar met de ETA Canada. Deze visum types zijn ook geschikt voor het bezoeken van familie of vrienden in het land. Ga je naar Australië voor een korte training of studie? Ook dan is het eVisitor visum of het ETA Australië genoeg. De voorwaarden en de geldigheidsduur zijn bij beide soorten gelijk. 

  Boek je vlucht naar Australië op tijd

  Wil je met het vliegtuig naar Australië? Boek dan op tijd jouw vlucht. 

  Veelgestelde vragen

  Wat kost een reis door Australië?
  Een realistisch bedrag voor een reis door Australië is 75 euro per persoon per dag. Maak je een rondreis van drie weken, houd dan rekening met een bedrag van minimaal 1500 euro.

  Wat moet je allemaal regelen als je naar Australië op vakantie gaat?
  Als je naar Australië op vakantie gaat, is het belangrijk dat je op tijd je visum aanvraagt. Check daarnaast wat je wel en niet mee mag nemen als je het land in wil.

  Hoeveel kost een vliegticket naar Australië?
  Een vliegticket naar Australië kost gemiddeld 700 tot 1100 euro, afhankelijk van in welk seizoen je vliegt en vanaf welk vliegveld.

  Advertentie