Een reis naar New York City: dingen om te doen in de Big Apple + New York tickets tip 

Laatst bijgewerkt: 26 mei 2022

New York City is een stad met veel bezienswaardigheden. Hier smelten culturen van over de wereld samen en vind je de thuisbasis van de meest iconische bezienswaardigheden ter wereld. Het Empire State Building, Times Square, het Vrijheidsbeeld en Central Park zijn slechts enkele van de toeristische attracties die New York City te bieden heeft. In dit artikel nemen wij je mee op reis door New York City en geven wij je tips over het boeken van uitjes tijdens je verblijf in de Big Apple. 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Top 10 dingen om te doen in New York City: de stad die nooit slaapt

  New York City is de dichtstbevolkte stad in de Verenigde Staten en een van ’s werelds machtigste, invloedrijkste en cultureel belangrijkste steden. New York City kenmerkt zich door de verbinding tussen mensen van over de hele wereld. De stad die nooit slaapt is beroemd om zijn nachtleven en iconische bezienswaardigheden waaronder Times Square, Central Park, en Rockefeller Center. De top 10 dingen om te doen in New York City zijn:

  • Bezoek Times Square
  • Maak een wandeling door Central Park
  • Verken de Brooklyn Bridge
  • Bezoek het Vrijheidsbeeld
  • Ga winkelen bij de Bloomingdale’s Department Store
  • Eet bij enkele van de beste restaurants in NYC
  • Bekijk een show zoals Hamilton of Lion King in het Broadway Theatre
  • Boek een helikoptervlucht boven Manhattan
  • Bezoek het 9/11 museum 
  • Boek een rondvaart vanaf de New York harbor

  New York tickets kopen: bekijk een live sportwedstrijd in Madison Square Garden

  Madison Square Garden is de meest beroemde sport arena ter wereld. Het is gelegen in het Flatiron District van Manhattan in New York en is de thuisbasis van onder andere de New York Knicks en de New York Rangers. Ben je een echte sportfanaat? Dan koop je hier vast New York Knicks tickets voor je bezoek aan MSG. 

  In het hoofdstadion is er ruimte voor maar liefst 19.000 mensen. Het gebouw werd oorspronkelijk gebouwd als een locatie voor algemene doeleinden met matinee en avondprogramma’s, maar nu worden er meestal sportevenementen gehouden. Madison Square Garden wordt zo nu en dan ook omgetoverd tot concertzaal of circuszaal. Het is de thuisbasis van de New York Rangers van de National Hockey League (NHL), de New York Knicks van de National Basketball Association (NBA) en de New York Liberty of Women’s National Basketball Association (WNBA).

  Madison Square Garden heeft in het verleden de meest beroemde bokswedstrijden georganiseerd, waaronder Muhammad Ali vs Joe Frazier in 1971, Roberto Durán vs Sugar Ray Leonard in 1980 en Mike Tyson vs Michael Spinks in 1988. Alle reden om deze legendarische plek tijdens je bezoek aan New York City niet over te slaan! 

  Bezoek het iconische Vrijheidsbeeld 

  The Statue of Liberty is een wereldwijd bekend symbool van vrijheid en democratie. Het werd in 1886 door Frankrijk aan de Verenigde Staten gegeven ter herdenking van de honderdste verjaardag van de Onafhankelijkheidsverklaring. Het standbeeld is sinds inwijding een iconisch monument voor New York City en heeft door de jaren heen veel toeristen van over de hele wereld verwelkomd. In de afgelopen jaren is het ook een belangrijk symbool geworden voor vrouwenrechten, immigratie en diversiteit.

  Om het Vrijheidsbeeld te bezoeken, moet je een veerboot nemen vanaf Battery Park dat zich op de zuidpunt van Manhattan aan de westkant van Lower Manhattan Island bevindt. Je kunt ook een veerboot nemen vanaf Liberty State Park in New Jersey of Ellis Island dat in de buurt van Staten Island in New Jersey ligt. De veerboten zijn gratis, maar voor sommige veerboten is reserveren verplicht in het hoogseizoen. Extra tip: houd altijd een kaart van de stad bij de hand. Na het lezen van deze alinea begrijp je vast waarom. 

  Take a walk down memory lane op Times Square

  Times Square is een belangrijk commercieel kruispunt en een wijk in Midtown Manhattan. De volledige Times Square strekt zich uit van West 42nd tot West 47th Street, maar het commerciële kruispunt vol elektrische borden is het meest bekend. De geschiedenis van Times Square is verweven met de geschiedenis van entertainment in New York City, en het is de locatie geweest van verschillende historische momenten in deze sector. Netflix heeft er zelfs een documentaire over gemaakt. Loop je over Times Square, dan loop je door een straat vol herinneringen en is het zomaar mogelijk dat je Samuel L. Jackson, Mariah Carey, Drew Barrymore, Ricky Martin of Bill Murray tegen het lijf loopt.  

  In 1904 verscheen het eerste elektrische bord van Times Square op de gevel van 15 West 42nd Street. Het echte spektabel begon echter pas in 1912, toen de huidige Macy’s door Florenz Siegfield werd verlicht. De showman creëerde een sensatie toen zijn uitbundige producties werden verlicht door 825 elektrische lichtjes aan drie zijden van het theater. Het bord werd in 1923 omgetoverd tot een enorm reclamebord voor Camel sigaretten. Inmiddels heeft het reclamebord een flinke make-over gehad en laat het reclame van Macy’s zelf zien. 

  Veelgestelde vragen

  Wat kost een retourticket naar New York? 

  De gemiddelde prijs van een retourticket naar New York is € 500. De prijs is echter afhankelijk van het seizoen en geldt alleen voor de vluchten. Je moet er dus rekening houden met de kosten die je maakt voor de overnachtingen in New York City.

  Wat kost het om een hotel in New York te boeken?

  Hotels in New York zijn niet goedkoop. Je kunt het beste vooraf een hotel boeken om de beste tarieven te krijgen. De prijzen van een hotelovernachting in New York variëren op basis van de locatie, voorzieningen en het seizoen. Reis je in het laagseizoen, dan kun je een kamer krijgen voor slechts $ 100 per nacht, maar in het hoogseizoen kan de prijs oplopen tot maar liefst $ 500 per nacht.

  Wat kost eten in New York?

  De gemiddelde prijs voor het ontbijt in New York varieert van $ 3 tot $ 15. De gemiddelde prijs voor lunch in New York varieert van $ 10 tot $ 25, afhankelijk van wat je bestelt. De gemiddelde prijs voor een hoofdgerecht in New York varieert van $ 20 tot $ 50. Voor een volledig diner ben je dus al snel ruim $ 100 kwijt. Neem een kijkje op Hello Tickets.

  Advertentie