Zo verkoop je deze zomer meer tickets!

Laatst bijgewerkt: 1 april 2023

Als je dit voorjaar of deze zomer een evenement organiseert, wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk kaarten verkopen. Zolang je geen Lowlands of Pinkpop bent, gaat dat helaas niet vanzelf. Je zult dus moeten zorgen voor een goede promotie van je evenement, maar ook voor het verkopen van je tickets. In dit artikel geven we je een aantal tips om de verkoop van tickets een boost te geven!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Kies voor een goed verkoopsysteem

  De eerste stap naar een mooie ticketverkoop, is het kiezen van het juiste verkoopsysteem. Waarom dit zo belangrijk is? Als je niet over een gebruiksvriendelijk kaartverkoopsysteem beschikt als organisatie, is de kans groot dat je veel minder tickets verkoopt dan wanneer je wel met zo’n systeem werkt. Sommige systemen zijn namelijk erg onduidelijk en zien er wat rommelig uit. Dit kan ervoor zorgen dat mensen uit frustratie besluiten het maar te laten zitten, of zelfs dat mensen denken dat het niet betrouwbaar is en dat ze dadelijk hun geld kwijt zijn. Je hebt zelf vast ook ooit zo’n situatie meegemaakt waarin je een ticket wil kopen ergens voor, maar het niet opschiet omdat de website traag of onduidelijk is. Wil je zoveel mogelijk tickets verkopen? Werk dan met een professioneel en gebruiksvriendelijk verkoopsysteem, zoals die van Eventgoose

  Begin op tijd en zorg voor naamsbekendheid

  Het is natuurlijk logisch dat het belangrijk is om op tijd te beginnen met het verkopen van tickets voor jouw evenement. Maar daarnaast is het ook verstandig om al ruim van tevoren te beginnen met het promoten van het event. Zelfs al voordat de tickets in de verkoop gaan. Zorg ervoor dat jouw evenement naamsbekendheid krijgt, bijvoorbeeld via social media kanalen of met een professionele website. Zo kennen mensen de naam van jouw evenement al en zullen ze eerder een ticket kopen als je aankondigt dat de kaarten in de verkoop gaan. Vooral social media zijn erg belangrijk in het creëren van een goede zichtbaarheid. Vooral Facebook, Instagram en TikTok zijn momenteel goede platformen hiervoor, een beetje afhankelijk van de leeftijd van je doelgroep. 

  Andere tips

  Zorg in ieder geval dat je goed helder hebt wat de doelgroep is waar jij je op richt met jouw evenement. Deze kennis is namelijk noodzakelijk voor een goede promotie van een event. Het bepaalt onder andere de tone of voice en de platformen waarop je gaat posten!

  Veelgestelde vragen

  Welke site is betrouwbaar voor tickets?
  Ticketmaster, Ticketservice, Eventix en Onlineticketshop zijn bekende sites in Nederland om betrouwbare tickets te kopen. Ook TicketSwap wordt veel gebruikt voor het doorverkopen van tickets.

  Is Eventim een betrouwbare website voor tickets?
  Ja, Eventim heeft het officiële Weet Waar Je Koopt keurmerk toegekend gekregen.

  Hoe verkoop je tickets?
  Om tickets te verkopen voor een evenement, heb je een goed werkend kaartverkoopsysteem nodig. 

  Advertentie