Zo bereid jij je voor op het festivalseizoen

Laatst bijgewerkt: 7 april 2023

De lente is weer begonnen en dat betekent ook dat het festivalseizoen weer voor de deur staat. Paaspop trapt het zoals gewoonlijk af en daarna is er bijna ieder weekend wel iets te doen, waar je ook woont in Nederland. Als jij je nog niet voorbereid hebt op het festivalseizoen, wordt het dus hoog tijd dat je dat gaat doen. In dit artikel geven we je een aantal tips voor een goede voorbereiding op de leukste periode van het jaar!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Make-up en schmink voor festivals 

  Naar wat voor festivals je ook gaat, het is altijd leuk om wat extra’s aan te brengen aan je outfit. Je kunt het redelijk simpel houden, bijvoorbeeld met mooie accessoires voor in je haar of met festival glitter voor op je gezicht. Dit wordt ook met carnaval veel gebruikt, maar voor festivals is het ook ideaal als je een opvallende look wil creëren. Wil je echt all-out gaan met je make-up of zelfs met schmink? Dan kun je het beste naar een schminkspecialist gaan om advies te vragen, zodat je zeker weet dat jij met de juiste producten naar huis gaat om de look te creëren die jij in je hoofd hebt. 

  De ideale festival outfits

  Wat ook erg belangrijk is voor de voorbereiding van het festivalseizoen, is het samenstellen van jouw festival-outfits, compleet met accessoires. Het voordeel van het op tijd bedenken wat je aan wil gaan doen naar een festival, is dat je verschillende outfits kunt samenstellen voor verschillende temperaturen en weersomstandigheden. Zo hoef je nooit op het laatste moment een andere outfit te bedenken omdat het toch blijkt te regenen op de dag van het festival. Duurt het festival meerdere dagen, dan is het sowieso verstandig om verschillende soorten outfits mee te nemen. Neem ook in ieder geval een jas of trui mee voor in de avonden, want dan koelt het altijd af, ook in de zomer. Kies schoenen uit waar je fijn op kunt lopen en die vies mogen worden. Festivalterreinen zijn niet altijd even begaanbaar, zeker niet als het regent. Oude gympen zijn eigenlijk de beste keuze!

  Veelgestelde vragen

  Wat moet je meenemen naar een festival?
  Wat je in ieder geval mee moet nemen naar een festival:

  • Cash en je pinpas
  • Zonnebril
  • Muntjes die je nog over hebt
  • Powerbank voor je telefoon 
  • Lippenbalsem
  • Kauwgom


  Hoe overleef ik een meerdaags festival?
  Zorg dat je genoeg rust neemt tussendoor, vooral als het erg warm is. Zorg ook zeker dat je genoeg eet, ook al voelt het misschien niet altijd alsof je honger hebt. Door het drinken van alcohol vergeten mensen vaak te eten. Drink ook genoeg water tussendoor!

  Hoe voorbereiden op festival?
  Om je goed voor te bereiden op een festival, maak je van tevoren een checklist wat je allemaal mee moet nemen. Ook stel jij jouw outfits alvast samen, gebaseerd op verschillende weersomstandigheden.

  Advertentie