Leuk dagje uit met familie of vrienden: probeer samen te ontsnappen uit een escaperoom!

Laatst bijgewerkt: 25 april 2023

Wanneer je met je familie of vrienden in de buurt van Rotterdam bent, dan is het natuurlijk fantastisch om er lekker op uit te gaan. Er zijn heel veel verschillende activiteiten die je kunt oppakken met je familie of met je vrienden om de band tussen jullie nog sterker te maken. Je kunt bijvoorbeeld een escaperoom doen om te testen hoe goed jullie samen kunnen werken. Hieronder lees je precies hoe een escaperoom werkt en wat er precies zo leuk aan is.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waar kun je een escaperoom vinden?

  Waar je in Nederland ook op pad bent: er zijn overal in het land wel escaperooms te vinden die je kunt gaan bezoeken met ieder hun eigen thema. Zo heb je bijvoorbeeld een escape room in Rotterdam centrum die jij kunt gaan bezoeken met je hele familie of vriendengroep. Een leuke activiteit naast het bezoeken van de Eramusburg, de Euromast of wanneer je hebt gestruind over de Markthal.

  Wil je zelf niet ontsnappen uit een kamer, maar wil je er juist voor zorgen dat iemand anders die kick wél kan beleven? Dan is een escape room cadeaubon een leuk cadeau om te geven. Op die manier worden de kosten van de escaperoom gedekt en kan diegene samen met vrienden of familie proberen de code te kraken en vrij te komen uit de kamer. Het geven van zo’n cadeaubon is zéker een leuk cadeau voor de fanatiekeling.

  Wat is een escaperoom precies?

  Voordat je iets gaat boeken met de hele groep, is het goed om te kijken wat een escaperoom precies inhoudt en natuurlijk welke verschillende escaperooms er allemaal zijn. Een escaperoom is eigenlijk een spel dat zich afspeelt in een of meerdere kamers. Je speelt samen met je vrienden of familie in een kamer met een bepaalde verhaallijn. Zo kan het zijn dat je uit de rechtbank moet ontsnappen, uit een brandend huis moet zien te komen of je moet proberen om grote bazen te ontlopen. Er zijn talloze escaperooms te vinden met elk hun eigen thema. En dat maakt het juist zo leuk.

  De bedoeling van een escaperoom is om binnen een bepaalde tijd een kamer te ontsnappen. Je krijgt verschillende puzzels die je op moet lossen zodat je weer andere hints krijgt om uiteindelijk de code te kraken, en vervolgens te kunnen ontsnappen uit de kamer. Hoe sneller je het doet, des te beter. Er bestaan zelfs escaperooms die je in twee groepen kunt spelen. Je strijdt dan als het ware tegen elkaar en wie het eerste ontsnapt, heeft gewonnen. Of je dus met een kleine of grote groep een activiteit wil gaan ondernemen: een escaperoom is altijd een goed idee.

  Waarom een escaperoom?

  Het kan zijn dat je een escaperoom spannend vindt of dat je niet weet wat je te wachten staat. Toch kunnen we een aantal voordelen van een escaperoom voor je opsommen, waardoor jij ook zeker eens een escaperoom wil uitproberen.

  1. Het eerste voordeel van het doen van een escaperoom: het is nou eenmaal een ontzettend leuke activiteit om te doen! Een escaperoom brengt een bepaalde spanning met zich mee en je wil natuurlijk met z’n allen een doel behalen, en dat is ontsnappen uit de ruimte. 
  2. Daarnaast kun je alle kwaliteiten van de groep inzetten in een spel. Iedereen heeft wel een opdracht waar hij of zij beter in is. Zo is de ander beter in een puzzel oplossen en heeft de ander weer een heel andere kijk op een hint. Ontdek de kwaliteiten van elkaar en hiermee kom je erachter hoe goed jullie kunnen samenwerken. Dit is ook nog eens ontzettend goed voor de groepsdynamiek, vooral wanneer jullie natuurlijk de escaperoom kunnen verlaten binnen de bepaalde tijd.

  Advertentie