Efteling met korting bezoeken: laat jouw sprookje uitkomen!

Laatst bijgewerkt: 12 december 2021

Iedere Nederlander kent de Efteling en is hier als kind waarschijnlijk meerdere keren geweest. Zelfs in het buitenland is het themapark dat vol zit met sprookjes tegenwoordig erg bekend. Sinds de komst van het Efteling Hotel komen we ook steeds vaker toeristen tegen in het pretpark. In de afgelopen jaren is er veel veranderd in de Efteling en zijn er steeds meer attracties bijgekomen. Wil jij graag weer een keer met de kinderen naar dit sprookjesachtige themapark? Wees dan slim en koop jouw Efteling tickets met korting!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Korting op Efteling kaartjes bij de AH

  Bij de Albert Heijn vindt bijna ieder jaar wel een spaaractie plaats waarmee je kunt sparen voor Efteling tickets met korting. Tijdens deze actie ontvang je voor iedere vijf euro aan boodschappen één spaarzegel. Voor een volle spaarkaart heb je slechts vier zegels nodig en met die spaarkaart ontvang je tot 12,50 euro korting op Efteling kaartjes. Je kunt een volle spaarkaart verzilveren bij de kassa van de Albert Heijn, zowel bij de gewone kassa als bij een zelfscan kassa. Hier kies je het soort ticket dat je wil hebben en het aantal tickets dat je nodig hebt en vervolgens scan je jouw volle spaarkaart(en) voor de korting. De bon die je dan krijgt is jouw Efteling ticket. Je kunt per ticket slechts één volle spaarkaart gebruiken. Je kunt de ticket ook opslaan in de Efteling app, zodat je hem meteen digitaal hebt en hem niet kwijt kunt raken. In 2021 liep deze spaaractie van 17 tot en met 30 mei. De actie vindt niet ieder jaar op dezelfde data plaats.

  Sparen voor korting bij de Efteling bij Jumbo

  Naast de Albert Heijn kun je ook bij de Jumbo sparen voor korting op jouw Efteling kaartjes. Bij deze supermarkt kun je door boodschappen doen punten verzamelen die je vervolgens kunt inzetten voor korting op verschillende dagjes uit, waaronder een bezoek aan de Efteling. Om punten te sparen bij de Jumbo heb je een Jumbo Extra’s pas nodig en de Jumbo Extra’s app, waarin je kunt zien hoeveel punten je hebt gespaard en voor welke producten je extra punten kunt krijgen. Per 100 punten krijg je een korting van 2,50 euro op een dagje uit.

  Naar de Efteling met korting via ANWB

  De ANWB geeft leden regelmatig korting op de Efteling, maar voor 2022 hebben ze een andere speciale actie opgezet. Op 22 en 23 januari 2022 zijn namelijk de ANWB Ledendagen, waarop de Efteling speciaal haar deuren opent voor leden van de ANWB. Leden kunnen op deze dagen de Winter Efteling met korting bezoeken en parkeren is gratis. De tickets voor de ANWB Ledendagen zijn vanaf begin december te bestellen op de website van de ANWB. De tickets die je hier bestelt zijn pas geldig als je een reservering hebt gemaakt voor een specifieke dag waarop je de Efteling wil bezoeken. Als je minimaal twee tickets bestelt voor de Efteling, krijg je een korting van 2,50 euro op je volgende bestelling bij ANWB Eropuit. Zulke ANWB Ledendagen komen vaker voor, maar niet ieder jaar op dezelfde data.

  Met korting overnachten bij de Efteling

  Het park bezoeken is natuurlijk iedere keer weer een geweldige ervaring, maar overnachten in het Efteling Hotel maakt het sprookje compleet. Gelukkig kun je via verschillende wegen met korting overnachten in het Efteling Hotel. Als je bij Efteling zelf boekt, krijg je in ieder geval altijd 15% vroegboekkorting als je minimaal 4 maanden van tevoren reserveert. Dit geldt zowel voor kamers in het hotel als voor vakantiehuisjes in het Efteling park. Daarnaast vind je bij de Efteling regelmatig goede last-minute aanbiedingen voor het Efteling Hotel. Een nacht in een comfort kamer met vier personen kost dan bijvoorbeeld 359 euro.

  Overige kortingen voor de Efteling

  Je kunt op veel plekken korting krijgen voor tickets voor de Efteling. Naast supermarkten en de ANWB hebben ook drogisterijen zoals de Kruidvat regelmatig speciale acties waarbij je korting kunt krijgen voor de Efteling. Ook sommige banken, waaronder de ING, hebben spaaracties voor leden waarmee je Efteling tickets met korting kunt krijgen. Daarnaast heb je natuurlijk websites zoals Vakantieveilingen en Groupon, die regelmatig Efteling tickets met korting aanbieden. Bij de Hema kun je soms ook sparen voor korting bij de Efteling met je Hema punten. Waar je nu echt de hoogste korting krijgt op Efteling kaartjes, is lastig te zeggen. Het beste is om zoveel mogelijk aanbieders met elkaar te vergelijken.

  Wanneer kun je korting krijgen op je Efteling kaartjes?

  Als je tickets voor de Efteling wil kopen met korting, is het natuurlijk handig om te weten wanneer dit mogelijk is. Helaas zijn er geen vaste data waarop tickets voor de Efteling of overnachtingen in het Efteling Hotel afgeprijsd zijn. Er zijn echter een hoop plekken waar je regelmatig een Efteling ticket met korting kunt scoren. Bij de Albert Heijn kun je bijvoorbeeld ieder jaar meedoen met de spaaractie voor korting op Efteling kaartjes. Ook via het puntensysteem van de Jumbo krijg je regelmatig korting bij het pretpark. De ANWB hanteert een vaste ledenkorting voor de Efteling en houdt in 2022 zelfs speciale ANWB Ledendagen in het themapark. Als je de Efteling doordeweeks bezoekt, kun je ook gebruikmaken van een vast laag tarief en voor kinderen onder de 3 jaar is de entree gratis. Via de nieuwsbrief van de Efteling kun je persoonlijke kortingscodes ontvangen, zoals de verjaardagscode voor 12 euro korting.

  Veelgestelde vragen

  Wanneer kun je korting krijgen op je Efteling kaartjes?

  Er zijn helaas geen vaste data waarop je korting kunt krijgen op Efteling tickets. Supermarkten zoals de AH en de Jumbo houden regelmatig spaaracties voor korting bij het park.

  Zijn er vaste kortingen voor kinderen bij de Efteling?

  Er zijn geen vaste kortingen bij de Efteling voor kinderen van alle leeftijden, maar voor kinderen onder de 3 jaar is entree tot het park gratis. Daarnaast betaal je vast een lager tarief voor kaartjes als je het park doordeweeks bezoekt. 

  Kun je korting krijgen op een overnachting in het Efteling Hotel?

  Jazeker. Als je minimaal vier maanden van tevoren boekt bij het Efteling Hotel ontvang je altijd een vroegboekkorting van 15%. Daarnaast zijn er op de website van de Efteling ook altijd last-minute deals te vinden voor de hotelkamers.

  Advertentie