Met ballonvaren kiest u voor een unieke belevenis

Laatst bijgewerkt: 8 december 2022

Heeft u ballonvaren in uw regio al eens overwogen? Het verzekert u van een unieke belevenis, waarbij u uw woonomgeving op een hele andere manier ontdekt dan u voorheen deed. Het uitzicht vanuit de lucht valt niet te vergelijken met hetgeen u tijdens een fietstocht of autorit ziet. In Nederland vindt u verschillende aanbieders van luchtballonvaarten. Een van deze partijen is Ballonvaartcentrum van Manen. Deze partij heeft een ruime ervaring in het aanbieden van vaarten vanaf verschillende opstijglocaties, verspreid door een groot deel van Nederland. Welke van deze opstijglocaties ligt het dichtst in de buurt van uw woonplaats? Bij ballonvaren met Ballonvaartcentrum van Manen wordt u zelfs de mogelijkheid geboden om te kiezen voor een privévaart, waarbij u zelf bepaalt vanaf welke locatie vertrokken wordt. Dit kan bijvoorbeeld ook een weiland naast uw woning zijn.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Ballonvaren voor iedereen in de vriendengroep leuk 

  Een van de voordelen van ballonvaren is dat u zeer waarschijnlijk geen last heeft van hoogtevrees; het maakt deze activiteit leuk voor de hele vriendengroep. Het valt te verklaren door het feit, dat u tijdens het ballonvaren volledig los bent van de grond. Heeft u een zwangere vriendin? In dat geval wordt aangeraden de ballonvaart voorlopig uit te stellen tot na de geboorte van het kind. Wanneer iemand uit de vriendengroep al eens eerder met een luchtballon opgestegen is, zal ook deze tweede keer leuk zijn. Waar iemand voorheen in de ochtend vloog, kan men ditmaal voor een ballonvaart in de namiddag kiezen of andersom. In de ochtend ziet u de regio op een hele andere manier dan in de middag. Kiest u voor een opgaande of een achter de horizon verdwijnende zon? 

  U kunt het hele jaar door ballonvaren 

  Ballonvaarten worden het hele jaar door aangeboden door een partij als Ballonvaartcentrum van Manen. Houd er hierbij rekening mee, dat het vertrek met de luchtballon grotendeels afhankelijk is van de weersomstandigheden. Deze moeten een veilig vertrek toelaten. Het exacte tijdstip waarop vertrokken wordt is afhankelijk van het moment in het jaar dat u de ballonvaart boekt. Op de website van de aanbieder van de ballonvaart vindt u hier meer informatie over. Kan een vlucht niet doorgaan door tegenvallende weersomstandigheden? In dat geval boekt u eenvoudig een nieuwe ballonvaart; tickets zijn langere tijd geldig. 

  Goedkoop ballonvaren met lastminute tickets 

  Bij het boeken van tickets voor het ballonvaren heeft u verschillende mogelijkheden. U kunt de ballonvaart ruim voor vertrek boeken met een regulier ticket. In dit geval vertrekt u samen met anderen van de gekozen opstijglocatie. Zoekt u een mogelijkheid om voordelig te ballonvaren? In dat geval is het interessant te kijken naar de lastminute tickets die bij onder meer Ballonvaartcentrum van Manen worden aangeboden. Deze tickets worden pas op het laatste moment verkocht; u vertrekt vaak al binnen één of twee dagen. Ideaal in uw vakantie, waarin het moment van ballonvaren wellicht minder uitmaakt. Een derde optie is een privé ballonvaart. U bepaalt hierbij zelf wie u met u meeneemt en vanaf welke locatie er vertrokken wordt. De piloot bepaalt of deze opstijglocatie veilig genoeg is. 

  Advertentie