Seizoensgebonden relatiegeschenken: zo pak je het aan

Laatst bijgewerkt: 30 januari 2023

Relatiegeschenken zijn nog altijd een goede manier om aan je klantenbinding te werken. Daarnaast zorgen deze gepersonaliseerde items ook nog voor veel extra zichtbaarheid van je bedrijf. Je kunt ze op allerlei momenten aan je (potentiële) klanten en zakenrelaties cadeau doen. Denk maar eens aan seizoensgebonden relatiegeschenken. Door in te spelen op seizoenen en feestdagen kom je betrokken over en zorg je ervoor dat je relaties een positief gevoel aan jou en je onderneming overhouden. Ben je benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan snel verder voor de beste tips op dit gebied!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Door weer en wind

  De koude wintermaanden zijn nog niet voorbij dus we moeten nog even volhouden tot het weer mooi weer wordt. Met je relatiegeschenken kun je hier echter mooi op inspelen en een actueel item inzetten als promotiemateriaal. Je kunt bijvoorbeeld overwegen of paraplu bedrukken iets is voor jouw bedrijf. Je kunt paraplu’s laten vormgeven in de kleuren van je huisstijl en vervolgens laten voorzien van je bedrijfsnaam of logo. Deel ze uit aan je klanten en je naam zal veelvuldig in het straatbeeld verschijnen! Andere mogelijkheden zijn zadelhoesjes met logo en poncho’s met je bedrijfsnaam erop. Daarnaast kun je in de wintermaanden ook handig gebruikmaken van bedrukt textiel. Probeer bijvoorbeeld eens gepersonaliseerde mutsen en handschoenen. Deze kun je ook erg leuk uitdelen aan je werknemers!

  Laat de zon maar komen

  Natuurlijk zijn er ook genoeg mogelijkheden wanneer de zon weer doorbreekt. Zo kun je zonnebrillen laten vormgeven in jouw bedrijfskleuren en met je logo erop en kun je – wanneer het zomerseizoen begonnen is – goed inspelen op strand en vakanties. Kijk dan eens naar de relatiegeschenken bij maxilia; daar vind je ontzettend veel items die je in de zomermaanden kunt inzetten als promotiemateriaal. Denk dan aan badlakens, strandballen of verfrissende waterflesjes met logo. Tip: weet je wanneer jouw relaties op vakantie gaan? Stel dan een leuk pakketje samen en verras ze ermee in de vakantieperiode

  Zoetigheid is altijd goed

  In Nederland kennen we veel feestdagen waar we enthousiast van worden. Denk maar eens aan kerst, Pasen, koningsdag en bevrijdingsdag. Als bedrijf kun je hier handig gebruik van maken en je (potentiële) zakenrelaties kleine attenties geven die aansluiten bij de feestdagen. Zo kun je tijdens de kerstdagen en de jaarwisseling bijvoorbeeld investeren in doosjes bonbons met logo en gepersonaliseerde wijn- of champagneflessen. Tijdens de paasdagen zijn bonbons ook een goed idee of misschien kun je zelfs customized paaseitjes vinden en die uitdelen aan je relaties en werknemers. 5 mei of koningsdag? Zorg dan dat ook jij als onderneming gepersonaliseerde oranje items in huis hebt, zoals bedrukte petjes of T-shirts zodat jouw naam tijdens deze belangrijke dagen ook te zien is in de menigtes!

  Onthoud belangrijke data

  Misschien niet helemaal seizoensgebonden, maar wel belangrijk: onthoud belangrijke data en gebeurtenissen. Zo kun je kleinigheidjes in huis halen en deze uitdelen tijdens verjaardagen en jubilea. Ook kun je ze gebruiken wanneer een van je klanten of zakenrelaties een kind heeft gekregen of getrouwd is. Daarnaast is het een aanrader om ieder jaar een bedankje te sturen voor de prettige samenwerking. Op die manier kun jij verzekeren dat ze volgend jaar ook weer met jou in zee gaan!

  Advertentie