3 tips voor een leuk kerstpakket voor jouw personeel 

Laatst bijgewerkt: 14 augustus 2023

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Ben je al bezig met het samenstellen van kerstpakketten voor jouw personeel, maar loop je een beetje vast? Het kan best lastig zijn om een leuk kerstpakket te verzinnen, zeker nu er vandaag de dag zoveel keuze is op dit gebied. Dan is er ook nog de vraag of jij iedereen hetzelfde pakket wil geven, of jouw medewerkers wil laten kiezen uit diverse pakketten. Of misschien stel je wel persoonlijke kerstpakketten samen? In dit artikel geven we je 3 tips om een leuk kerstpakket samen te stellen!

  1. Een geschikt kerstpakket voor vrouwen 

  Werken er alleen maar vrouwen binnen jouw bedrijf of wil je aparte kerstpakketten voor iedereen samenstellen? Dan is het natuurlijk wel handig om te weten wat leuke ideeën zijn voor een kerstpakket voor vrouwen. Voedingsmiddelen doen het altijd wel goed in een kerstpakket. In een kerstpakket voor vrouwen kun je dan bijvoorbeeld denken aan thee, lekkere borrelkaas, een fles wijn (bijvoorbeeld rosé) en/of tapas. En wat het eigenlijk altijd goed doet bij vrouwen: chocolade. Dit kan gewoon een chocoladereep zijn, maar je kunt ook kiezen voor bonbons of chocolademelk, als je graag een wat luxer pakket samen wil stellen. Iets anders dat erg geschikt is voor een pakket voor vrouwen, zijn producten voor in huis, zoals leuke glazen of schaaltjes of decoratieve voorwerpen. 

  2. Een kerstpakket voor mannen samenstellen 

  We hebben het nu gehad over kerstpakketten voor vrouwen, maar het samenstellen van goede kerstpakketten mannen is ook een hele kunst. Ook voor mannen geldt dat etenswaren het altijd goed doen. Denk bijvoorbeeld aan een bierpakket, een pakket om lekkere nacho’s te maken, BBQ producten, gedroogde worst of popcorn. Thema’s die ideaal zijn voor een kerstpakket voor mannen zijn onder andere sport, barbecue, reizen of gaming. 

  3. Koppel het kerstpakket aan jouw bedrijf 

  Als het mogelijk is, is het leuk om een kerstpakket aan jouw bedrijf te koppelen. Verkoop je bijvoorbeeld een duurzaam product of werk je met een uitgebreid duurzaam beleid? Dan wil jij jouw kerstpakketten hier natuurlijk aan koppelen. Duurzame kerstpakketten zijn momenteel heel erg in, dus je kunt ze in veel varianten vinden. Van productieve kerstpakketten, bijvoorbeeld met een duurzaam schriftje van steenpapier, tot lekkere kerstpakketten met lokale producten die duurzaam en natuurlijk zijn. 

  Veelgestelde vragen 

  Wat is leuk om te krijgen in een kerstpakket?
  Etenswaren doen het altijd goed in een kerstpakket, hiermee kun je niet de mist in gaan. Het is ook leuk om een kerstpakket een bepaald thema te geven, bijvoorbeeld een Spaans thema met tapas en Spaanse bieren.

  Wat is een normaal bedrag voor een kerstpakket?
  Werkgevers geven gemiddeld 50 euro uit per kerstpakket voor hun personeel anno 2023 en gemiddeld 60 euro aan relatiegeschenken. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van het bedrijf.

  Is het verplicht dat een werkgever een kerstpakket geeft?
  Nee, een werkgever is niet wettelijk verplicht om zijn of haar werknemers een kerstpakket te geven.

  Advertentie