Kraamcadeau kopen? Doe inspiratie op met deze unieke cadeau ideeën

Laatst bijgewerkt: 10 januari 2022

Het vinden van een passend kraamcadeau kan erg lastig zijn, vooral als je de ouders niet zo heel goed kent. Maar je wil natuurlijk wel een mooi presentje meebrengen voor de kersverse papa en mama als je op kraamvisite gaat. Je kunt online enorm veel leuke en originele kraamcadeaus vinden, maar we kunnen ons voorstellen dat je misschien het overzicht kwijtraakt. Of je bent naar iets heel specifieks op zoek en weet niet waar je moet beginnen. Voor jou zetten wij graag een aantal populaire en originele cadeau ideeën en websites waar je deze kunt vinden op een rij!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een kraamcadeau met naam

  Als je de kersverse ouders goed kent, is het natuurlijk leuk om voor een wat persoonlijker cadeau te gaan, bijvoorbeeld een kraamcadeau met de naam van de baby. Nu kan een baby natuurlijk nog niet lezen, maar voor de ouders is dit erg leuk. Denk bijvoorbeeld aan een baby badjas met zijn of haar naam erop, of een slabbetje, of zelfs een geboortestoel met naam. Alle kinderen houden van knuffels, dus dit is ook altijd een goed idee om als kraamcadeau te geven. Via sommige webshops kun je ook knuffels bestellen met de naam van het kindje erop. Als je toch een wat unieker cadeau wil geven, kun je bijvoorbeeld denken aan een gepersonaliseerd kinderboekje. Dat is zowel leuk voor de ouders als voor het kind, want de ouders hebben dan iets leuks om voor te lezen en het kind kan eenvoudiger zijn of haar naam leren. Op websites zoals Wonderbly.com kun je kiezen uit allerlei boekjes voor verschillende leeftijden, onderwerpen en gelegenheden. Er zit voor ieder kind wel iets leuks bij.

  Kraamcadeau voor een meisje

  Als je een kraamcadeau zoekt voor een pasgeboren meisje, kun je tegenwoordig ook veel kanten op. Het hoeft echt niet altijd meer roze te zijn, al vinden sommige ouders dit natuurlijk nog steeds erg leuk. Dit weet je waarschijnlijk wel als je de ouders van het kindje persoonlijk kent. En zo niet, dan zijn er ook cadeaus waarmee je het altijd safe kunt spelen. Dat betekent echter niet dat het cadeau dan meteen niet meer persoonlijk is. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gepersonaliseerd kraamcadeau, met de naam van de baby of van de vader en moeder. Babykleding is ook een populaire keuze als kraamcadeau, maar als je hiervoor kiest moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Baby’s groeien snel, dus je kunt beter geen kleding kopen in de kleinste maatjes. Daarnaast is het soms moeilijk om in te schatten wat voor kleding de ouders mooi zullen vinden. Eigenlijk is het dus alleen handig om kleding te geven als je de ouders echt goed kent.

  Kraamcadeau voor een jongen

  Voor meisjes hoeft het kraamcadeau echt niet meer altijd roze te zijn en voor jongens hoeft het dus ook niet meer altijd blauw te zijn. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten. Denk bijvoorbeeld aan leuk speelgoed of voorleesboekjes. Als baby heeft het kindje er misschien niet meteen iets aan, maar het is wel handig voor later. Voor jongens zou je ook kunnen denken aan speelgoedautootjes of leuke knuffelbeesten. Soms krijg je ook de mogelijkheid om speelgoed, knuffels of kleding te personaliseren. Dat is altijd leuk, zowel voor het kind als voor de ouders. Als je iets van kleding wil geven, maar het lastig vindt om iets te kiezen waarvan je zeker weet dat de ouders het mooi zullen vinden, kun je ook kiezen voor een accessoire in plaats van kleding. Een mutsje of sokjes voor een baby kunnen ook erg leuke en handige cadeaus zijn, vooral als het kind in de winter geboren is.

  Tips voor een origineel kraamcadeau

  Mocht je erg close zijn met de ouders van het pasgeboren kindje, dan wil je misschien wel liever een origineel kraamcadeau. Iets dat wat unieker is en dat ze niet verwachten. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg originele presentjes te vinden op het internet. Een mooi idee voor een kraamcadeau is bijvoorbeeld een gepersonaliseerde sterrenkaart. Hiervoor moet je wel weten hoe laat de baby geboren is, maar het levert wel een uniek en persoonlijk cadeau op. De sterrenkaart laat zien hoe de sterren stonden toen de baby geboren werd. Hiervoor moet je dus de datum en de tijd van de geboorte weten. Je kunt er ook nog zelf een tekst op laten zetten. De sterrenkaarten zijn goedgekeurd door NASA, dus je weet dat het klopt wat erop staat. Wat ook leuk en origineel is, is een kraamcadeau pakket geven met spullen die de ouders nodig gaan hebben in de komende periode. Dat is lekker praktisch en iedereen zal hier blij mee zijn. Je hebt ook kraamcadeau pakketten met ander soort producten erin, bijvoorbeeld met kledingstukken of knuffels. Vaak heb je ook aparte cadeaus voor jongens en meisjes.

  Kraamcadeaus voor de ouders

  Een kraamcadeau hoeft natuurlijk niet altijd voor het nieuwe kindje te zijn, het kan ook meer op de ouders gericht zijn. Een leuk en origineel kraamcadeau heeft in ieder geval één van de volgende eigenschappen: het legt een moment vast, dus een soort herinneringscadeau. Het kan ook juist een nuttig cadeau zijn, dus dat de ouders het cadeau ook echt kunnen gebruiken. Of laat de ouders gewoon zelf iets uitzoeken. Kies bijvoorbeeld voor een cadeaubon van hun favoriete babywinkel. Zo weet je zeker dat ze er echt iets aan hebben.

  Veelgestelde vragen

  Kan ik een gepersonaliseerd kraamcadeau kopen?

  Jazeker, via websites zoals yoursurprise.com en kraamcadeau.nl kun je allerlei leuke cadeaus vinden die je kunt laten personaliseren, bijvoorbeeld met een naam.

  Kan ik ook kraamcadeaus in een pakket kopen?

  Jazeker, je kunt verschillende soorten kraamcadeau pakketten kopen, zowel praktische als pakketten met speelgoed of bijvoorbeeld kleding.

  Is babykleding een goed idee als kraamcadeau?

  Babykleding kan leuk zijn als kraamcadeau, maar wel alleen als je de ouders goed kent en kunt inschatten wat voor kleding zij mooi vinden. Ook is het verstandig om geen al te kleine maten te kopen. Een veilig alternatief is een accessoire, zoals een muts of sokjes.

  Advertentie