5 handige kantoorgadgets

Laatst bijgewerkt: 20 november 2023

Wanneer je een kantoorbaan hebt, breng je veel uren door aan je bureau, of dat nu thuis is of op kantoor, of misschien wel een combinatie van allebei. Want ondanks dat thuiswerken nog niet wettelijk is vastgelegd, werken steeds meer mensen thuis. En op je bureau liggen vaak wat ‘standaard’ kantoorartikelen zoals een notitieboek, pen of een muismat. Maar er zijn tegenwoordig ook heel veel leuke kantoorgadgets. In dit artikel zetten we 5 handige kantoorgadgets op een rij.  

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Voordat we het hebben over 5 handige kantoorgadgets, eerst even terug naar de definitie van een gadget. Misschien denk je meteen aan een elektronisch apparaatje, maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Een kantoorgadget heeft als voornaamste functie om je werk leuker en/of makkelijker te maken. Een mooi woord voor een gadget is een hebbeding.

  1.Warme (muis)mat

  Sinds de afgelopen twee jaar zijn de gasprijzen flink gestegen. We zijn ons daarom steeds bewuster van het gasverbruik, zowel op kantoor als thuis. En als je thuis werkt, wil je ook zo min mogelijk extra gaskosten kwijt zijn. Er zijn ook slimme manieren om ervoor te zorgen dat je het warmer hebt en je de thermostaat minder hoog hoeft te zetten. Een voorbeeld hiervan is een warme mat die je op je bureau kunt leggen en met een laag stroomverbruik je handen kan verwarmen. Deze warme matten zijn in een grote verie of als kleinere muismat verkrijgbaar. Je handen worden vaak als eerste koud, dus het is fijn om ze tijdens het werken even op te kunnen warmen.

  2. Wifi buddy

  Wanneer je vaak onderweg bent, kan het weleens zijn dat je via je telefoon een mobiele hotspot moet maken om gebruik te kunnen maken van internet. Of er zijn momenten waarop je wifi-verbinding het even niet doet. Maar de internetverbinding van je telefoon is niet zo heel sterk. Daar is een oplossing voor in de vorm van een wifi buddy, een klein apparaatje waarin je een SIM-kaart stopt en  wat je wifi hotspot versterkt. En het mooie is dat je met dit apparaatje meerdere apparaten tegelijk kunt verbinden.

  3. Uitwisbaar notitieboek

  Ondanks dat steeds meer kantoren papierloos werken, worden er nog veel notitieboeken gebruikt. Want het blijft toch fijn om dingen op te kunnen schrijven tijdens het werken. Maar de notities heb je niet altijd meer nodig en zo gaan er per jaar toch veel notitieboeken doorheen per kantoorpand. Maar daar is een hele handige oplossing voor in de vorm van een uitwisbaar notitieboek. Een notitieboek met een pen met vloeistof op waterbasis. De blaadjes met notities kun je heel makkelijk uitwisselen met water en een doekje. Dat is nog duurzaam ook. Een goed voorbeeld van een kantoorgadget waar je geen stroom voor nodig hebt. Vaak is er een app waarmee je notities ook weer makkelijk op kunt slaan, voor als je deze alsnog nodig hebt in de toekomst. Voorbeelden van bekende uitwisbare notitieboeken zijn Correctbook of Bambook. Voor bedrijven is het mogelijk om Bambooks te bedrukken met logo, ook ideaal als relatiegeschenk.   

  4. Noise-cancelling koptelefoon

  Vind je het fijn om tijdens het werken muziek te luisteren? Of bel je regelmatig met collega’s, klanten of relaties? Daarvoor heb je een koptelefoon nodig en die zijn tegenwoordig in heel veel soorten en maten verkrijgbaar. Op een druk kantoor of tijdens het thuiswerken met een druk gezin kan het fijn zijn om het geluid van de omgeving weg te kunnen filteren. Zodat je ongestoord kunt werken, bellen en/of muziek kunt luisteren. Daarvoor zijn de zogeheten noise-cancelling koptelefoons uitgevonden, die beschikken over speciale technologie om achtergrondgeluiden te filteren. Ze produceren een soort antigeluid aan de hand van het geluid om je heen en dat wordt vervolgens weer gefilterd.

  5. Desk organizer met draadloze oplader

  Het is fijn om je bureau opgeruimd te houden. Denk aan het opbergen van pennen, potloden, paperclips, een schaartje of plakband. Daarnaast is het fijn om je telefoon tijdens een werkdag tussentijds een keer op te laden. Normaal gesproken heb je daar een kabeltje en een stopcontact op USB-aansluiting voor nodig. Maar tegenwoordig zijn er draadloze opladers waar je je telefoon op kunt leggen. Nu zijn er ook desk organizers inclusief draadloze oplader. Een hele handige kantoorgadget met meerdere functies in één. En geen gedoe meer met de kabel van je telefoon die je vergeten bent mee te nemen. Houd er wel rekening mee dat je telefoon geschikt moet zijn voor draadloos opladen. Dit houdt in dat ze ondersteuning moeten hebben voor Qi Wireless Charging.

  Zo zie je dat er kantoorgadgets zijn die het werken nog leuker kunnen maken. Lees ook nog meer tips voor het thuiswerken, om het zo voor jezelf nog comfortabeler te maken.

  Advertentie