Creatieve cadeaus die je kunt geven voor Moederdag

Laatst bijgewerkt: 20 februari 2023

Wil jij je moeder dit jaar eens echt verrassen met een uniek cadeau op Moederdag? Maak dan zelf iets voor haar, dat is pas echt persoonlijk. Je wil natuurlijk een cadeau geven dat recht uit je hart komt. De beste manier om dit te doen is met een creatief cadeau waar jij je eigen draai aan geeft. In dit artikel geven we je een aantal tips om je moeder op een creatieve manier te verrassen voor Moederdag!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Maak een schilderij voor haar 

  Een mooie afbeelding schilderen op een canvas speciaal voor je moeder, dat is natuurlijk een prachtig cadeau voor Moederdag. Als je erg creatief bent en goed met je handen, is dit goed te doen. Ben je wat minder goed met kwasten? Ook dan kun jij een mooi schilderij maken voor je moeder, bijvoorbeeld met een Diamond painting met eigen foto. Bij Diamond Painting is het de bedoeling dat je kleine steentjes op genummerde vlakjes plaatst. Hierdoor krijg je als je klaar bent een afbeelding te zien. Dit kun je dus ook doen met een eigen foto, bijvoorbeeld van jou en je moeder. Wil je toch liever een echt schilderij voor haar maken? Dan kun je ook aan de slag met schilderen op nummer met een eigen foto

  Schrijf een gedicht voor je moeder

  Ben je creatief met woorden in plaats van met je handen? Schrijf dan een gedicht voor je moeder voor Moederdag, bijvoorbeeld over hoe dankbaar je haar bent of over een mooie herinnering van jullie tweeën. Om dit helemaal af te maken kun je het in een speciale kaart laten zetten en deze aan haar geven op Moederdag, eventueel met een foto van de herinnering erbij. In plaats van een gedicht kan dit natuurlijk ook een kort verhaal zijn, of gewoon een persoonlijke boodschap voor je moeder. 

  Een muzikaal cadeau voor Moederdag

  Weet je dat jouw moeder erg van muziek houdt? Dan kun je hier natuurlijk ook je cadeau op afstemmen. Speel je zelf een instrument, dan kun je een liedje of een melodie voor haar schrijven. Wat er nu leuker voor een muziekliefhebber dan het hebben van een soort eigen themesong? Nu schrijft niet iedereen zomaar een lied, maar je kunt haar ook een cd of lp cadeau doen van haar favoriete artiest. Ten slotte is een kaartje voor een concert van haar favoriete artiest uiteraard ook een top cadeau, vooral als je gezellig samen kunt gaan!

  Veelgestelde vragen

  Wat is leuk om te knutselen voor Moederdag?

  Er is van alles dat je kunt knutselen voor Moederdag, zoals een hart of een mooie kaart. Je kunt ook een schilderij of een tekening voor haar maken, bijvoorbeeld van een eigen foto.

  Wat is een goed merk voor schilderen op nummer?

  Een van de meest bekende merken die schilderen op nummer aanbieden, is Ravensburger, maar er bestaan vandaag de dag veel kwalitatieve merken.

  Is Diamond painting moeilijk?

  Diamond Painting vergt een hoop concentratie en geduld. Als je dit hebt, is het niet per se moeilijk. Het kan juist heel ontspannend zijn.

  Advertentie