Afscheidscadeau collega: de origineelste bedankjes

Laatst bijgewerkt: 23 december 2021

Naar je werk gaan is niet alleen fijn omdat je dan iets te doen hebt met je dag, of zodat je geld kan verdienen. Het is ook een hele mooie manier om je sociale kring te verbreden. Veel mensen zijn goede vrienden met hun collega’s of ontwikkelen betekenisvolle vriendschappen door de maanden of jaren heen. Toch is er ook altijd weer een moment van gaan. Je collega heeft een andere baan gevonden waardoor er een moment van afscheid ontstaat. Wel een ideale gelegenheid om een mooi afscheidscadeau voor je collega aan te schaffen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Mooie manier van afscheid nemen

  Een afscheid klinkt wel heel zwaar, maar het kan ook een ontzettend mooi moment zijn. Het uitgelezen moment om je collega eens te bedanken voor de afgelopen jaren en om stil te staan bij alle mooie momenten die jullie samen beleefd hebben. Omdat je ontzettend veel ideeën kan opdoen voor een afscheidskado voor een werknemer of collega, gaan we in dit artikel iets dieper in op de verschillende manieren waarop je een cadeau kunt geven. En wat voor cadeau natuurlijk: ga je voor persoonlijk, iets creatiefs, iets liefs of juist liever iets formeler? Er zijn heel veel manieren waarop jij het afscheidscadeau van je collega kan aanpakken.

  Een klein bedankje is altijd fijn. Om te krijgen, of om te geven. De website bedankjes.nl heeft een breed assortiment aan allerlei soorten bedankjes. Dus ook veel leuke afscheidscadeautjes voor je collega’s. Zoek je een goedkoop afscheidscadeau? Dan ben je ook op deze website aan het juiste adres. Je hebt al een leuk cadeautje vanaf €1,95. Daar word je niet veel armer van. De website bedankjes.nl heeft een handig filter waardoor je direct kan zoeken tussen de verschillende categorieën die deze website aanbiedt. Superhandig dus! Kies uit originele afscheidscadeaus voor je collega’s.

  Kleine moeite, groot gebaar

  Ga jij afscheid nemen op je werk? Verras dan je collega’s met een persoonlijk afscheidscadeautje om hen te bedanken voor de fijne samenwerking. Je kan denken aan een creatief afscheidscadeau, bijvoorbeeld zelf iets knutselen, maar je kan natuurlijk ook veel artikelen online aanschaffen. Een mooi gebaar als teken van waardering voor heel je team. Gaat een collega het team verlaten voor een nieuwe uitdaging? Geef dan een origineel afscheidscadeau mee wanneer hij of zij vertrekt. Met een leuk aandenken zal deze (binnenkort) oud-collega jou en je team niet snel meer vergeten!

  Maak het bedankje extra persoonlijk door een leuke boodschap toe te voegen op het afscheidscadeau. Als je online een afscheidscadeau aanschaft via een gespecialiseerde webshop, heb je bijna altijd de optie om het cadeau extra te personaliseren door er een mooie tekst of een leuke foto op te laten zetten.

  Het is het gebaar wat telt, een cadeau hoeft helemaal niet groot te zijn. Iedereen is blij met een klein maar persoonlijk presentje. Denk aan iets lekkers om te snoepen voor iedere collega of een fotoblik met de teamfoto voor in de kast op kantoor. Leuk om te geven en om te krijgen!

  Leuke inspiratie voor afscheidscadeaus voor je collega

  Zit je verlegen om inspiratie voor een origineel afscheidscadeau voor je collega? Dan is het misschien een leuk idee om een fotoboek te maken. Een album vol mooie herinneringen van alle gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Van onschatbare waarde. Je kunt ook denken aan een mooie grote kaart, die je door iedereen op het kantoor laat ondertekenen. Zo kun je zelfs de mensen meekrijgen die eigenlijk helemaal geen zin hebben om geld uit te geven aan een cadeau. Een leuk berichtje schrijven op een kaart is immers gratis! Een kaart is ook een leuk idee als het om een afscheidscadeau voor collega’s in de zorg gaat, zodat ook de cliënten er wat liefs op kunnen schrijven.

  Wil je het nog iets persoonlijker aanpakken? Dan moet je even kijken waar je collega nou echt van houdt. Zo kun je bijvoorbeeld ook een ervaring cadeau doen. Wel eens gedacht aan een luxe wijnproeverij, of een whisky proeverij? Vaak vallen dit soort afscheidscadeautjes in goede aarde bij zowel je mannelijke als vrouwelijke collega’s. Houdt je collega niet zo van alcohol? Dan kun je kijken naar andere ervaringen die je cadeau kan doen. Een origineel cadeau voor het afscheid van een collega kan bijvoorbeeld ook een dagje weg zijn. Naar de dierentuin bijvoorbeeld. Of, als je voldoende van je medewerkers mee kan krijgen, een dagje of zelfs weekendje weg naar het buitenland. Een leuke stad, zoals Londen of Parijs.

  Een persoonlijk afscheidscadeau voor je collega

  De ideale manier om te laten zien dat je je collega hebt gewaardeerd, is door het cadeau zo persoonlijk mogelijk te maken. Om dit te doen, moet je je collega natuurlijk wel goed kennen. Is de collega dol op koken of bakken? Maak dan een kookschort waarop je allemaal kook- of bak-gerelateerde spreuken schrijft, zoals: bak er iets van. Hetzelfde kun je doen met andere hobby’s. Voor iemand die bokst, kun je een boks zak kopen waar je allemaal iets opschrijft. En iemand die gek is op voetbal kun je een shirt van zijn/haar favoriete club geven met daarop voetbal-gerelateerde uitspraken.

  Ook leuk: het opnemen van een creatieve videoboodschap, waarin je allerlei beelden van de afgelopen jaren monteert. Dit kunnen ook foto’s zijn van vrijdagmiddagborrels, bedrijfsfeestjes, kerstfeestjes en verjaardagen. Zet deze boodschappen op een dvd of USB-stick en geef dit cadeau. Hoe mooi is dit afscheidscadeau voor een collega die met pensioen gaat? Je kunt natuurlijk ook een liedje zingen, een dansje doen, je verkleden en een act opvoeren, of iets anders geks doen, in plaats van alleen iets zeggen.

  Veelgestelde vragen

  Wat is een origineel afscheidscadeau voor een collega?

  Dit is sterk afhankelijk van hoe goed jij je collega kent, en of het om één of meerdere personen gaat. Als het om een collega gaat die vertrekt dan is het leuk om iets te geven waarmee je echt laat zien dat je die collega kent. Onderzoek bijvoorbeeld zijn of haar hobby’s en probeer daar iets mee te doen.

  Waar vind ik goede cadeau inspiratie voor een afscheidscadeau voor een collega?

  Websites zoals Pinterest zijn hier uitstekend geschikt voor! Vooral als je zelf een beetje handig bent en het leuk vindt om zelf iets te maken, dan kun je hier ontzettend veel inspiratie vandaan halen. Onthoud: hoe persoonlijker, hoe leuker je collega het zal vinden!

  Wat is een leuk en goedkoop afscheidscadeau voor een collega?

  Als je niet zoveel geld wilt uitgeven aan een afscheidscadeau voor je collega, dan is het handig om iets te geven wat makkelijk te personaliseren is, en niet zoveel kost. Bijvoorbeeld een mooie kaart die iedereen kan ondertekenen, of het opnemen van een videoboodschap.
  Advertentie