Beste voetzolen (inlegzolen) van 2022

Laatst bijgewerkt: 18 juli 2022

Heb jij snel last van zere voeten of gewrichten of kun je een betere ondersteuning van je voeten gebruiken? Dan kan een voetzooltje uitkomst bieden. Ook voor mensen die last hebben van vermoeide voeten of die moeite hebben met het vinden van goedpassende schoenen, kan een inlegzooltje een ideale oplossing zijn. Wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf van voetzooltjes en welke inlegzooltjes nu eigenlijk de beste zijn? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Beste Top 5:

   Waarom voetzolen gebruiken?

   Voetzooltjes, ook wel inlegzooltjes genoemd, zijn losse zooltjes die je in je schoenen kunt leggen. Deze zolen hebben diverse functies. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat mensen met artrose of artritis minder pijn hebben bij het lopen. Een voetzooltje kan daarnaast uitkomst bieden bij zere voeten wanneer je lang moet staan of bij het dragen van hoge hakken. Ook als je snel last hebt van zweetvoeten of vaak koude voeten hebt, kunnen voetzooltjes een goede oplossing zijn.

   Tip: Heb je moeite met het vinden van goed passende schoenen? Door je schoenen die net iets te groot zijn te voorzien van inlegzooltjes kun je de schoenen beter passend maken.

   Waar let je op bij de aanschaf van inlegzolen?

   Elk soort voetzool heeft zijn eigen werking. Hierdoor kun je niet zomaar elk zooltje gebruiken om het gewenste effect te krijgen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar zooltjes die pijn verlichten? Dan zijn gelzolen vaak de beste keuze. Voor koude voeten kies je het beste voor een zooltje van badstof of wol. Voor een betere demping en hoger loopcomfort zijn voetzolen van leer, gel en foam erg geschikt. Omdat niet alle voetzooltjes dezelfde werking hebben, is het belangrijk om te kijken naar waar jij ze voor nodig hebt en aan de hand daarvan de beste inlegzolen te kiezen.

   De beste voetzolen van 2022

   Er zijn een hoop verschillende zooltjes in uiteenlopende prijsklassen verkrijgbaar. Zo koop je ze voor een paar euro bij een goedkope winkel en zijn die van bekende merken vaak aan de prijzige kant. Voor de juiste ondersteuning is het belangrijk dat je kiest voor voetzooltjes van hoge kwaliteit. Hieronder hebben we een lijst samengesteld van de beste voetzolen die op dit moment verkrijgbaar zijn.

   1. ActiFoot Inlegzolen voor Mannen en Vrouwen

    ActiFoot Inlegzolen voor Mannen en Vrouwen
    De ActiFoot inlegzolen zijn speciaal ontworpen om pijnlijke voeten tegen te gaan. Door de gel hak en ergonomische vorm voorkom je pijn aan de hak en geeft je de steun die je nodig hebt.
    Daarnaast verbeter je met deze zooltjes ook je loophouding zodat je comfortabel en klachtenvrij kunt lopen. Deze zooltjes zijn op maat te maken van maat 34 tot 45, hierdoor zijn ze voor elke schoen geschikt, man en vrouw. Deze zooltjes bieden jou maximaal comfort en geven de steun die je nodig hebt bij het lopen.
     
    Voordelen
    • Ondersteund, ademt en zit comfortabel
    • Absorbeerd schokken door de gel hak
    • Op elke maat te maken
    ActiFoot Inlegzolen voor Mannen en Vrouwen
   2. Scholl Inlegzolen Gel Activ Work Vrouw

    Scholl Inlegzolen Gel Activ Work Vrouw

    De Scholl Gel Activ Work inlegzolen zijn gemaakt om druk op de voeten te verminderen en schokken te absorberen. Hierdoor zijn ze zeer geschikt voor mensen die veel lopen of veel moeten stilstaan op hun werk, vooral als dit op een harde ondergrond is.

    Deze voetzolen zijn geschikt voor schoenmaat 35,5 t/m 40,5. Heb je een grotere maat nodig (of ben je een man)? Dan zijn de zolen ook beschikbaar voor schoenmaat 40 t/m 46,5. Om de zolen op maat te knippen, kun je gebruikmaken van de lijnen die erop staan.

    Scholl Inlegzolen Gel Activ Work Vrouw
   3. Comfort Gel Inlegzolen – uniseks

    Comfort Gel Inlegzolen – uniseks

    De Comfort Gel Inlegzolen zijn comfortabele voetzooltjes die gemaakt zijn van gel. Deze gel zorgt ervoor dat schokken worden geabsorbeerd, waardoor de impact op je lijf tijdens het lopen of hardlopen vermindert. De voetzolen verminderen pijn aan de voeten en zorgen daarnaast voor een betere houding.

    Deze zooltjes zijn geschikt voor schoenmaat 42 tot 48 en zijn gemakkelijk op maat te knippen. Naast dat de zolen helpen tegen pijnlijke gewrichten en spieren, hebben ze ook een vochtabsorberende werking.

    Comfort Gel Inlegzolen
   4. Scholl Gel Activ Voetzolen Sport Man

    Scholl Gel Activ Voetzolen Sport Man

    De Scholl Gel Activ Sport voetzolen zijn speciaal ontworpen om schokken te absorberen en om druk op de voeten te verdelen. Deze inlegzolen zijn zo gemaakt dat ze perfect in sportschoenen passen. Hierdoor zijn ze ideaal voor mannen die (hard)lopen of aan een andere vorm van sport doen. Ook mensen die last hebben van pijn in de enkels, voeten, knieën of heupen kunnen veel baat hebben bij deze inlegzooltjes. De zolen worden dan ook vaak gebruikt door mensen die veel moeten staan of zeer slecht dempende schoenen (moeten) dragen

    Deze zolen zijn geschikt voor schoenmaat 42 t/m 46,5 en worden zeer goed beoordeeld door gebruikers. Door middel van de lijnen kun je de voetzooltjes gemakkelijk op maat knippen. Deze voetzolen van Scholl zijn ook voor vrouwen verkrijgbaar. In dat geval zijn de inlegzooltjes geschikt voor maat 38 tot 42.

    Scholl Gel Activ Voetzolen Sport Man
   5. Set van 2 paar pads voorvoet – siliconen voetzool / inlegzool

    Set van 2 paar pads voorvoet – siliconen voetzool / inlegzool

    Deze transparante voorvoet pads zijn ideaal voor vrouwen die hoge hakken dragen. De zooltjes worden onder de bal van de voet geplaatst en zorgen voor extra demping tijdens het lopen en staan. Zo wordt een brandend gevoel of vermoeidheid van de voeten verminderd. Daarnaast verlichten de zooltjes pijn aan de voeten bij het dragen van hoge hakken.

    De zolen zijn gemaakt van siliconen en gemakkelijk in je schoen te plakken. Deze voetzolen dienen vooral ter verlichting van druk en zorgen voor meer comfort. Ze zijn niet geschikt voor het passend maken van je schoenen. Plaats ze daarom alleen in schoenen die goed zitten. Je bestelt de voorvoet pads per 2 paar.

    Set van 2 paar pads voorvoet

   Advertentie