5 beste torenventilatoren (2022)

Laatst bijgewerkt: 18 juli 2022

Als het buiten warm is, kan de temperatuur in huis ook behoorlijk oplopen. Veel mensen hebben last van de warmte in huis. Een torenventilator kan in dat geval dé oplossing zijn. Deze ventilator voorziet de ruimte waarin je hem plaatst van een fris windje, waardoor de warmte een stuk minder overweldigend is. Daarnaast maakt het strakke en compacte design de torenventilator geschikt voor elke ruimte. Wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een torenventilator en welke torenventilatoren de beste zijn? In dit artikel lees je er alles over.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Beste Top 5:

   Wat is een torenventilator?

   Een torenventilator werkt in principe hetzelfde als een staande ventilator. Een staande ventilator is er een met ventilatorbladen die ronddraaien. Een torenventilator doet hetzelfde als zo’n staande ventilator, maar ziet er een stuk strakker uit. Daarnaast neemt een torenventilator vaak minder ruimte in en staat hij een stuk netter in de ruimte dan een staande ventilator.

   Net als een ‘gewone’ ventilator verplaatst een torenventilator al blazend de lucht in de ruimte. Doordat de lucht in beweging komt en een windje vormt, voelt het al snel een stuk koeler. In werkelijkheid daalt de omgevingstemperatuur niet, maar de gevoelstemperatuur zeker wel.

   Waar let je op bij de aanschaf van een torenventilator?

   Als je een torenventilator wilt kopen, dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Het belangrijkste is om naar de kwaliteit en het vermogen van het apparaat te kijken. Je wilt natuurlijk wel dat de ventilator krachtig genoeg is om daadwerkelijk voor verkoeling te zorgen. Hierbij is het wel slim om er rekening mee te houden dat een torenventilator met een hoger vermogen vaak ook meer energie verbruikt.

   De beste torenventilator van 2022

   Online zijn er een hoop verschillende torenventilatoren verkrijgbaar. Deze apparaten kunnen flink van elkaar verschillen als het gaat om kwaliteit en vermogen. Omdat het lastig kan zijn om te bepalen welke ventilatoren nu eigenlijk de beste zijn, hebben wij deze voor je op een rijtje gezet. De 5 beste torenventilatoren van 2021 zijn:

   1. Cecotec Stille torenventilator

    Cecotec Stille torenventilator

    De Cecotec Stille torenventilator is er een die zeer weinig geluid maakt. Het apparaat maakt gebruik van ForceSilence technologie, waardoor je van maximale stilte geniet. Dit is ideaal voor wie het apparaat in de werkkamer, op kantoor of in de slaapkamer wil gebruiken. 

    Deze torenventilator heeft drie snelheden, waarmee je kunt bepalen hoe hard hij moet blazen. Daarnaast kun je een timer instellen waarop de ventilator zichzelf uit moet schakelen. Het handige transporthandvat maakt dat je de ventilator gemakkelijk kunt verplaatsen. Bij tekenen van oververhitting schakelt het apparaat automatisch uit.

    Cecotec Stille torenventilator
   2. Cecotec ForceSilence 7090 Skyline

    Cecotec ForceSilence 7090 Skyline

    De Cecotec ForceSilence 7090 Skyline torenventilator is er een met een bijzonder design. Anders dan de meeste torenventilatoren is hij niet wit maar zilvergrijs met zwart. Hierdoor ziet het apparaat er een stuk stijlvoller uit. Naast dat deze torenventilator een mooi design heeft, doet hij ook goed zijn werk én is hij erg stil.

    Deze torenventilator heeft drie standen, die je met de afstandsbediening kunt instellen. Op de laagste stand is de ventilator nauwelijks hoorbaar, wat wel zo fijn is als je hem ergens wilt plaatsen waar herrie storend zou zijn. Met de timer kun je instellen wanneer het apparaat zichzelf uit moet schakelen.

    Cecotec ForceSilence
   3. Bestron AFT760Z Torenventilator

    Bestron AFT760Z Torenventilator

    De Bestron AFT760Z is een zwarte torenventilator, die eventueel ook in het wit verkrijgbaar is. De ventilator beschikt over drie snelheden en door het slanke design – de diameter is slechts 12 cm – kun je hem haast overal neerzetten.

    Met de timer kun je het apparaat zo instellen dat hij na een bepaalde tijd uit zal schakelen. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor wie hem in de slaapkamer wil neerzetten. Deze torenventilator wordt zeer goed beoordeeld door gebruikers en heeft ook nog eens een leuke prijs.

    Bestron AFT760Z
   4. AEG T-VL 5531 Torenventilator

    AEG T-VL 5531 Torenventilator

    De AEG T-VL 5531 torenventilator is een zwarte torenventilator met een eenvoudig maar krachtig ontwerp. De ventilator heeft drie snelheden en een zwenkfunctie, waardoor de toren 90 graden kan draaien. Zo wordt de frisse lucht goed door de ruimte verspreid.

    Met de timer kun je instellen wanneer het apparaat zichzelf uit moet schakelen. Mede daardoor is hij ook zeer geschikt voor plaatsing in de slaapkamer. Door het handvat is de ventilator daarnaast gemakkelijk te verplaatsen. Een groot voordeel van deze ventilator is dat hij erg stil is.

    AEG Statiefventilator design
   5. Dyson AM07 – Torenventilator

    Dyson AM07 – Torenventilator

    De Dyson AM07 is veruit de duurste torenventilator in dit rijtje, maar dit apparaat is zijn prijs meer dan waard. Allereerst heeft deze torenventilator een uniek ontwerp, waar je dwars doorheen kunt kijken. Daarnaast maakt het apparaat gebruik van de Air Multiplier technologie, waardoor hij geen ventilatorbladen heeft. Dit maakt dat de ventilator erg veilig is voor kinderen en huisdieren én dat hij gemakkelijk is schoon te houden.

    Deze torenventilator beschikt over maar liefst 10 verschillende snelheden, welke je gemakkelijk met de bijgeleverde afstandsbediening in kunt stellen. Daarnaast kun je de timer gebruiken om het apparaat automatisch uit te laten schakelen. Op de laagste stand is het apparaat erg stil en dus prima in de slaapkamer te gebruiken. De toren is verkrijgbaar in het wit/zilver en zwart. Naast deze torenventilator is er ook een variant beschikbaar die de lucht in de ruimte ook nog eens reinigt.

    Dyson AM07

   Advertentie