De beste prikpen om glucose te meten

Laatst bijgewerkt: 13 september 2021

Een prikpen wordt gebruikt voor het meten van glucose. Voor mensen met diabetes is het prikken om de bloedglucosewaarde te controleren erg belangrijk. Voor het meten van de bloedsuikerspiegel heb je diverse middelen nodig, waaronder een goede prikpen. Wil je weten waar je op kunt letten bij de aanschaf van zo’n prikpen en welke prikpennen de beste zijn? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Beste Top 5:

   Waarvoor gebruik je een prikpen?

   Met een prikpen kun je de bloedsuikerspiegel, ook wel bloedglucosewaarde genoemd, meten. Mensen die diabetes hebben zullen regelmatig hun bloedglucosewaarde moeten controleren, zodat in de gaten kan worden gehouden of de waarden normaal zijn. Op het moment dat de waarden te hoog of te laag zijn, kan dit namelijk vervelende gevolgen hebben voor je lichaam. 

   Hoe werkt een prikpen?

   Een prikpen is een pen die gebruikt wordt bij de zelfcontrole van je bloedglucosespiegel. Je gebruikt de pen in combinatie met een glucosemeter. De prikpen is voorzien van een lancethouder en een aantal lancetten (naaldjes). Je zet de pen op je huid en drukt vervolgens op de knop, waardoor het lancet in de huid prikt. Zo wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen, waarmee je de glucosewaarde in je bloed kunt meten.

   Hoe gebruik je een prikpen?

   Om infecties te voorkomen is het belangrijk dat je elke keer een nieuw naaldje gebruikt. Was je handen goed met zeep en warm water. Dit is niet alleen hygiënisch, maar zorgt er ook voor dat de bloeddoorstroming naar de vingers bevorderd wordt. Droog je handen goed af. Prik vervolgens met de pen aan de zijkant van je vingertop. Dit kun je het beste steeds in een andere vinger doen om de pijn zoveel mogelijk te beperken.

   De beste prikpen om glucose te meten

   Er zijn veel verschillende prikpennen en glucosemeters verkrijgbaar. Merken als Accu Chek en CareSens zijn de grootste namen op het gebied van prikpennen en glucosemeters. Omdat het aanbod groot is, kan het lastig zijn om te bepalen welke prikpennen nu eigenlijk het beste zijn. Daarom hebben we de 5 beste prikpennen en/of complete startsets voor je op een rijtje gezet. 

   1. Accu Chek Performa Starters-set

    Accu Chek Performa Starters-set

    De Accu Chek Performa Starters-set is een pakket waarin een bloedglucosemeter, 50 teststrips, 200 lancetten en een prikpen zit. Met deze set heb je alles in huis om jouw bloedsuikerspiegel te controleren. De prikpen is gemakkelijk in gebruik. Daarnaast zijn de teststrips groter dan gemiddeld, waardoor ze net even gebruiksvriendelijker zijn. Na het prikken, kun je binnen 5 seconden het resultaat aflezen. 

    De prikpen en glucosemeter worden geleverd met een handig tasje, waardoor je de benodigdheden gemakkelijk op kunt bergen en/of met je mee kunt nemen. Deze starters-set wordt zeer goed gewaardeerd door gebruikers.

    Accu Chek Performa Starters-set
   2. CareSens Dual glucose en ketonen startset

    CareSens Dual glucose en ketonen startset

    De CareSens Dual glucose en ketonen startset is een pakket dat bestaat uit een bloedglucose- en ketonenmeter, een prikpen, 110 glucoseteststrips en 110 Caresens lancetten. Met deze set kun je direct beginnen met het testen van jouw bloedglucosewaarden.

    De meter is zowel geschikt voor het meten van bloedglucose als ketonen. De grote knoppen en het heldere display maken de meter zeer gebruiksvriendelijk. Het resultaat van de test is binnen 8 seconden binnen. De data van de meter kun je vervolgens via Bluetooth exporteren.

    areSens Dual glucose en ketonen startset
   3. Accu Chek Instant Startset Glucosetest

    Accu Chek Instant Startset Glucosetest

    Deze Accu Chek Instant Startset Glucosetest is ideaal voor wie graag een kleinere/goedkopere startset aan wil schaffen. De startset bevat een glucosemeter inclusief batterijen, een Softclix prikpen, 10 lancetten en een handige etui. De teststrips voor deze meter zijn niet inbegrepen en dien je los bij te bestellen.

    Met deze startset test je eenvoudig en nauwkeurig jouw bloedglucosewaarden. Binnen 4 seconden heb je het resultaat van de meting al binnen. De meter is met één knop te bedienen en gemakkelijk te verbinden met de mySugr app. Zo heb je jouw data altijd overzichtelijk bij elkaar. Ook deze startset van Accu Chek wordt goed beoordeeld door gebruikers.

    Accu Chek Instant Startset Glucosetest
   4. CareLance Prikpen

    CareLance Prikpen

    Wil je graag alleen een prikpen kopen? Dan is de CareLance Prikpen een zeer goede keuze. Deze pen is in te stellen op zeven verschillende standen, zodat het prikken (haast) pijnloos kan gebeuren. De pen is geschikt voor de lancetten van Caresens. Ook andere lancetten, behalve die van Roche en Delica, kunnen gebruikt worden.

    De CareLance prikpen is veilig en gemakkelijk te gebruiken. De pen wordt geleverd zonder lancetten. Deze kun je online bijbestellen. De CareLance prikpen is een goede optie voor wie alleen een prikpen nodig heeft of voor wie graag een reserve prikpen wil aanschaffen.

    CareLance Prikpen
   5. GK Dual Glucose en Ketonen Meter

    GK Dual Glucose en Ketonen Meter

    Ben je op zoek naar een goede glucose- en ketonenmeter? Dan is de GK Dual Glucose en Ketonen Meter een goede keuze. Deze meter is zeer nauwkeurig en wordt de nummer 1 ketonenmeter van Europa genoemd. De meter is gemakkelijk in gebruik en resultaten zijn binnen enkele seconden af te lezen.

    De meter wordt geleverd met een handige etui, waardoor je hem gemakkelijk mee kunt nemen. De glucosemeter wordt zonder teststrips, prikpen en lancetten geleverd. Deze zijn wel los bij te bestellen. Ideaal voor wie op zoek is naar een 2-in-1 meter van goede kwaliteit.

    GK Dual Glucose en Ketonen Meter

   Advertentie