De 5 beste niet-medische mondkapjes

Laatst bijgewerkt: 18 juli 2022

Niet-medische mondkapjes zijn tegenwoordig onder andere verplicht in de bus, de trein en de tram. Dit soort maskers zijn bedoeld om anderen in jouw omgeving te beschermen. Op het moment dat iedereen op de juiste manier een mondmasker draagt, is de kans kleiner dat een virus zich verder verspreidt. Online zijn een hoop verschillende niet-medische mondkapjes te vinden. Maar welke daarvan zijn nou eigenlijk het beste? In dit artikel hebben we de 5 beste niet-medische mondkapjes voor je op een rijtje gezet.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Beste Top 5:

   Wat is een niet-medisch mondkapje?

   Een niet-medisch mondkapje is een mondkapje dat mensen rondom degene die het mondkapje draagt beschermt. Deze mondkapjes beschermen niet of nauwelijks tegen invloeden van buitenaf en dienen dus vooral om je omgeving te beschermen. Om ervoor te zorgen dat het masker dat ook daadwerkelijk doet, is het belangrijk dat je het op de juiste manier gebruikt en draagt. Zo dien je voordat je het masker opzet eerst zorgvuldig je handen te wassen en is het niet de bedoeling dat je de binnenkant van het masker met je handen aanraakt. Daarnaast is het belangrijk dat het masker goed aansluit op je gezicht en dat het je mond en neus bedekt.

   Het verschil tussen een medisch en niet-medisch mondkapje

   Veel mensen vragen zich af wat nu eigenlijk het verschil is tussen een medisch en niet-medisch mondkapje. Het grootste verschil is eigenlijk dat een medisch mondkapje de drager wel beschermt tegen invloeden van buitenaf en dat dat in het geval van een niet-medisch mondkapje (meestal) niet zo is. Een medisch masker draag je dus vooral om jezelf te beschermen en een niet-medische variant voor de mensen om je heen.

   Verschillende soorten niet-medische mondkapjes

   Wie op zoek gaat naar een niet-medisch mondkapje zal al snel tot de conclusie komen dat er veel verschillende soorten verkrijgbaar zijn. Zo zijn er onder andere wasbare en wegwerp mondkapjes te koop. Het is eventueel ook mogelijk om zelf een masker te maken. Hiervoor zijn online diverse stappenplannen te vinden. Het nadeel van het zelf maken van een mondkapje is dat het relatief veel werk is en dat het lastig kan zijn om het goed passend te maken.

   Modieus en/of praktisch

   Online zijn verschillende aanbieders van mondkapjes in vrolijke kleuren en patronen te vinden. Hoewel het leuk is dat je mondkapje bij je outfit of jouw stijl past, wil het niet zeggen dat dit soort mondkapjes ook de beste keuze zijn. Wie vooral graag een mondkapje van goede kwaliteit wil, kan daarom beter kiezen voor een mondkapje dat bekendstaat om de goede werking.

   Top 5 niet-medische mondkapjes

   Uitzoeken welke mondkapjes je het beste aan zou kunnen schaffen, kan behoorlijk tijdrovend zijn. Om je op weg te helpen, hebben we daarom de 5 beste niet-medische mondkapjes voor je op een rijtje gezet. 

   1. SAFESAVE mondkapjes

    SAFESAVE mondkapjes

    De mondkapjes van SafeSave staan bekend als de beste niet-medische mondkapjes die op dit moment online verkrijgbaar zijn. De mondkapjes zijn gemaakt van polychloropreen, waardoor ze spatwaterdicht en toch ademend zijn. Hierdoor is het niet nodig om een speciaal filter voor het mondkapje aan te schaffen.

    Deze zwarte neopreen mondkapjes kun je minimaal 1000 keer wassen. Hierdoor koop je niet alleen een mondkapje dat zowel jou als de mensen om je heen beschermt, maar kies je ook nog eens voor een exemplaar dat duurzaam is. Het wassen van dit masker kun je gemakkelijk in de wasmachine doen. Na het wassen is het mondkapje binnen 10 minuten weer droog.

    Deze mondkapjes zijn erg geschikt voor wie een modieus én goed beschermend mondkapje zoekt.

    SAFESAVE mondkapjes
   2. 3Laags wegwerp Mondkapjes 50 Stuks

    3Laags wegwerp Mondkapjes 50 Stuks

    De 3-laags mond-neuskapjes zijn verkrijgbaar per 50 stuks. Deze mondkapjes staan bekend om het hoge draagcomfort vanwege de zachte randen. De elastische bandjes zorgen voor minimale irritatie aan de oren en daarnaast zorgt de neusbeugel voor extra bescherming.

    Deze blauwe mondkapjes zijn ideaal voor wie op zoek is naar mondkapjes die je weg kunt gooien na gebruik.

    3Laags wegwerp Mondkapjes
   3. JTL Disposable 3-laags mondkapjes

    JTL Disposable 3-laags mondkapjes

    De 3-laags niet-medische mondkapjes van JTL Disposable zijn effen blauwe mondkapjes. Deze zijn verkrijgbaar per 50 stuks en zijn na gebruik weg te gooien. Door de verstelbare neusbeugel zijn deze mondkapjes ook zeer geschikt voor brildragers, omdat de beugel het beslaan van brilglazen zo veel mogelijk voorkomt. Daarnaast zijn de elastieken niet te smal, waardoor de mondkapjes comfortabel te dragen zijn.

    Deze mondkapjes zijn zeer geschikt voor wie op zoek is naar goede wegwerp mondkapjes.

    JTL Disposable 3-laags mondkapjes
   4. An Phu 3-laags mondkapjes CE-goedgekeurd

    An Phu 3-laags mondkapjes CE-goedgekeurd

    De 3-laags niet-medische mondkapjes van An Phu zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. De elastische bandjes zorgen voor een hoog draagcomfort en de verstelbare neusbeugel maakt dat je ervoor kunt zorgen dat het mondkapje zo prettig mogelijk zit. Daarnaast is de neusbeugel erg fijn voor brildragers, omdat hierdoor de kans op beslagen brilglazen kleiner is. Deze blauwkleurige en comfortabele wegwerp mondkapjes zijn per 50 stuks verkrijgbaar.

    Deze mondkapjes zijn een goede keus voor wie CE-goedgekeurde wegwerp mondkapjes zoekt.

    An Phu 3-laags mondkapjes
   5. OV-Mask Wasbaar Mondkapje incl. 2 filters

    OV-Mask Wasbaar Mondkapje incl. 2 filters

    Dit zwarte wasbare mondkapje wordt geprezen om de perfecte pasvorm. Het masker heeft een comfortabel design en is zowel bij de oren als bij de neus verstelbaar, waardoor je ervoor kunt zorgen dat het goed op jouw gezicht aansluit.

    Dit mondkapje is de enige in deze top 5 dat voorzien is van een anti-condens ventiel. Dit ventiel helpt onder andere om schimmelvorming te voorkomen. Daarnaast worden bij het masker 2 PM2.5 filters geleverd, die voor extra bescherming zorgen.

    Een fijn niet-medisch mondkapje voor wie een wasbaar en goed beschermend mondkapje zoekt.

    OV-Mask | Wasbaar Mondkapje

   Advertentie