5 beste mobiele airco’s (2022)

Laatst bijgewerkt: 18 juli 2022

In de zomermaanden kan het gedurende een langere tijd behoorlijk warm zijn. Dat zorgt ervoor dat de temperatuur in huis ook flink oploopt. Nu is dat overdag al niet prettig, maar ’s nachts kunnen die warme temperaturen je nachtrust enorm in de weg staan. Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een goede mobiele airco. Wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf van een mobiele airco en welke modellen tot de top 5 beste mobiele airco’s behoren? In dit artikel lees je er alles over.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Beste Top 5:

   Wat is een mobiele airco?

   Een mobiele airco is, zoals de naam al aangeeft, een airco die je kunt verplaatsen. Het fijne is dat je hem hierdoor overdag in de woonkamer of in je werkkamer kunt plaatsen en ’s avonds in je slaapkamer kunt zetten. Zo kun je overal in huis genieten van de verkoeling van de airco.

   Hoe werkt het?

   Net als een vaste airconditioning onttrekt een mobiele airco warmte uit de lucht om vervolgens een koelere lucht terug de ruimte in te blazen. Hiervoor heeft de mobiele airco een afvoerslang, die je via je raam, deur of een opening in de wand naar buiten hangt.

   Een mobiele airco is niet voorzien van een buitenunit, zoals een vaste airconditioning heeft. Hierdoor maakt een mobiele airco meer lawaai dan een split airco. Kun je slecht tegen lawaai? Dan zou een mobiele airco in je slaapkamer te veel herrie kunnen maken.

   Waar let je op bij de aanschaf van een mobiele airco?

   Als je op zoek gaat naar een mobiele airco, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Een van de belangrijkste dingen is de capaciteit van de airco. Om te bepalen of een airco krachtig genoeg is om een ruimte te koelen, bereken je eerst hoe groot de ruimte is. Bij elke mobiele airco staat aangegeven voor hoeveel m2 of m3 het apparaat geschikt is, waardoor je de juiste keuze qua capaciteit kunt maken.

   Beste mobiele airco van 2022

   Online is er zo veel aanbod, dat de kans groot is dat je geen idee hebt voor welke mobiele airco je het beste zou kunnen kiezen. Om je een handje te helpen, hebben wij de beste exemplaren voor je op een rijtje gezet. De 5 beste mobiele airco’s van 2022 zijn:

   1. Tristar AC-5477 3-in-1

    Tristar AC-5477 3-in-1

    De Tristar AC-5477 3-in-1 is een krachtige en compacte mobiele airco die ruimtes tot 25 m2 kan koelen. De airco beschikt over drie verschillende mogelijkheden. Naast dat je het apparaat voor airconditioning kunt gebruiken, kun je hem ook gebruiken als ventilator. Daarnaast kan de airco ingezet worden om de lucht te ontvochtigen.

    Deze airco is voorzien van energielabel A, waardoor hij weinig energie verbruikt. Je kunt hem met een afstandsbediening bedienen of gebruikmaken van de digitale timer, waarmee je in kunt stellen wanneer de airco in en/of uit moet schakelen. De wieltjes maken dat je de mobiele airco gemakkelijk naar een andere ruimte kunt verplaatsen.

    Tristar AC-5477 3-in-1
   2. Inventum AC901

    Inventum AC901

    De Inventum AC901 mobiele airco is net iets krachtiger dan voorgaand model. Dit apparaat is in staat om ruimtes tot 30 m2 te koelen. De airco heeft drie mogelijkheden. Zo kun je het apparaat niet alleen gebruiken voor airconditioning, maar ook als ventilator of voor het ontvochtigen van de lucht.

    Deze mobiele airco is voorzien van energielabel A en wordt geleverd met een afstandsbediening. Het apparaat wordt standaard geleverd met 2 jaar fabrieksgarantie. Bij registratie op de website van Inventum ontvang je nog eens 3 jaar extra garantie.

    Inventum AC901
   3. De'Longhi Pinguino PAC N82 ECO

    De'Longhi Pinguino PAC N82 ECO

    De De’Longhi Pinguino PAC N82 ECO mobiele airco is iets duurder dan voorgaande modellen. Dit heeft te maken met het sterke koelvermogen. Deze airco is in staat om ruimtes tot 31 m2 te koelen. Daarnaast kan het apparaat gebruikt worden om de lucht te ontvochtigen. Hierbij kan tot wel 32 liter vocht per dag uit de lucht worden gehaald. De airco kan ook als ventilator gebruikt worden.

    Deze mobiele airco is voorzien van energielabel A en is met een afstandsbediening te bedienen. Met de digitale timer kun je daarnaast gemakkelijk instellen wanneer de airco in en uit moet schakelen. Door de wieltjes is het apparaat gemakkelijk te verplaatsen.

    De'Longhi Pinguino PAC N82 ECO
   4. Termozeta Airzeta CLIMA

    Termozeta Airzeta CLIMA

    De Termozeta Airzeta CLIMA is een eenvoudige mobiele airco die in staat is om ruimtes tot 23 m2 te koelen. Dit apparaat is zowel in het zwart als in het wit verkrijgbaar en wordt geleverd met een afstandsbediening. Doordat de airco voorzien is van energielabel A verbruikt hij weinig energie. 

    Deze mobiele airco heeft anders dan bovenstaande exemplaren geen extra functies. Ook is dit model niet verrijdbaar. Daartegenover staat dat de airco van goede kwaliteit is en zijn werk prima doet.

    Termozeta Airzeta CLIMA
   5. Whirlpool PACW29COL

    Whirlpool PACW29COL

    De Whirlpool PACW29COL mobiele airco is de stilste in dit rijtje. Het compacte design maakt dat de airco weinig ruimte inneemt. Ondanks dat is het apparaat in staat om ruimtes tot 30 m2 te koelen. De airco heeft energieklasse A en door het gebruik van duurzaam R290 koelgas wordt de impact op het milieu geminimaliseerd.

    Deze airco maakt gebruik van een intelligente sensor die de temperatuur en ventilatiesnelheid zelf aanpast. Naast de functie als airco, kan het apparaat ook gebruikt worden als ventilator en om de lucht te ontvochtigen. De airco wordt geleverd met een afstandsbediening.

    Whirlpool PACW29COL

   Advertentie