Beste make-up spiegels met verlichting

Laatst bijgewerkt: 18 juli 2022

Een spiegel met verlichting is onmisbaar voor zowel vrouwen als mannen. Door de verlichting zijn details zichtbaar en kun je jouw make-up perfect aanbrengen of ervoor zorgen dat je tijdens een scheerbeurt elk haartje meepakt. Make-up spiegels met verlichting zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Wil je weten waar je op kunt letten bij het aanschaffen van zo’n spiegel en welke spiegels de beste zijn? In dit artikel lees je er alles over.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waarom een make-up spiegel met verlichting?

  Een gebrek aan licht is tijdens bepaalde verzorgingsmomenten erg vervelend. Zo zie je bij onvoldoende licht niet of je foundation gelijkmatig verdeeld is, of je tijdens het bijwerken van je wenkbrauwen alle overbodige haartjes hebt verwijderd of of je eyeliner feilloos is aangebracht. 

  Een make-up spiegel met verlichting is niet alleen handig voor vrouwen, maar eigenlijk voor iedereen. Het trimmen van je baard, bijwerken van je haarlijn of inbrengen van je contactlenzen gaat nu eenmaal een stuk makkelijker met een goede spiegel en voldoende licht.

  4 tips voor het kopen van een make-up spiegel met verlichting

  Er zijn online ontzettend veel verschillende make-up spiegels verkrijgbaar die voorzien zijn van verlichting. Om de perfecte spiegel voor jou te vinden, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Met onderstaande tips kies je de spiegel die het beste bij jou past en voorkom je een miskoop.

  Vergrotende spiegel

  De meeste make-up spiegels hebben twee kanten. De ene kant is een normale spiegel en de andere kant een spiegel die vergroot. Hoeveel keer die kant vergroot is afhankelijk van de spiegel die je kiest. Zo zijn er spiegels die ‘slechts’ 3 keer vergroten en spiegels die dit 10 keer doen. Hieronder gaan we iets dieper in op de verschillende sterktes qua vergroting.

  3 x vergroting

  Een spiegel die 3 keer vergroot is ideaal voor wie een spiegel zoekt die wel íéts vergroot, maar niet te veel. Wie graag alle details goed wil kunnen zien, kan beter kiezen voor een spiegel die vaker vergoot.

  Ben je op zoek naar een spiegel die 3 keer vergroot? Dan is de 360° draaibare spiegel met LED verlichting en 3x vergroting van SIMIA een goede keuze.

  7 x vergrotende spiegel

  Een spiegel die 7 keer vergoot is geschikt voor al jouw dagelijkse verzorgingsmomenten. Het aanbrengen van make-up en het scheren van gezichtsbeharing kan met zo’n spiegel heel precies gedaan worden. 

  Ben je op zoek naar een make-up spiegel die 7 x vergroot? Dan is een make-up spiegel met LED verlichting (7x vergrotend) een goede keuze.

  10 x vergroting

  Een 10 x vergrotende spiegel is ideaal voor precisiewerk. Het epileren van wenkbrauwen, aanbrengen van make-up of het bijwerken van de haarlijn kan zo perfect worden gedaan. 

  Wil je graag een spiegel kopen die 10 x vergroot? Dan is de scheerspiegel/make-up spiegel met LED verlichting van La Vita Elegante een erg goede keuze.

  20 of 30 x vergrotende spiegel

  Er zijn eventueel ook spiegels die 20 tot 30 keer vergroten, al zijn deze spiegels een stuk minder gemakkelijk verkrijgbaar.

  Het soort verlichting

  Als je een spiegel met verlichting zoekt, wil je natuurlijk wel dat die verlichting ook goed werkt en handig is. De eerste keuze die je hierin hebt is of je verlichting met batterijen, accu (usb) of met een stekker wilt. De spiegels die werken met batterijen zijn de meest gangbare soort en (vaak) ook goedkoper.

  Daarnaast kun je ook letten op het soort verlichting dat gebruikt wordt. LED verlichting is in dit geval de meest gebruikte soort verlichting. Er zijn spiegels die verschillende standen verlichting hebben. Deze dimbare verlichting voegt net even iets extra’s toe aan je spiegel.

  Een goede keuze voor een spiegel met dimbare verlichting is de Hollywood spiegel van Bright Beauty Vanity .

  Het soort spiegel: staand, aan de wand of handspiegel

  Bij het uitkiezen van een spiegel met verlichting heb je de keuze uit een staande spiegel, een spiegel die je aan de wand bevestigt of een handspiegel. Welk van deze spiegels het beste bij je past, is een persoonlijk keuze.

  Staande spiegel

  Een staande spiegel kun je gemakkelijk verplaatsen en is dus op verschillende plekken in huis te gebruiken. Zoek je een goede staande spiegel? Dan is de RoRo Living make-up spiegel een goede keuze.

  Wandspiegel

  Een wandspiegel kan vooral handig zijn als je hem altijd op een vaste plek (bijvoorbeeld in de badkamer) gebruikt. Een erg populaire spiegel die zowel staand als aan de wand gebruikt kan worden, is de ST3002 van Simplehuman. Deze spiegel beschikt over een sensor en is op te laden via usb. Een erg luxe, goed beoordeelde én handige make-up spiegel voor wie een iets groter budget heeft.

  Handspiegel

  Een handspiegel is vooral ideaal om overal mee naartoe te nemen. Het nadeel is dat je de spiegel vast moet houden, wat niet altijd even handig werkt. Zoek je een goede handspiegel? Dan is de Compact Make-up Spiegel van Melodii een goede keuze.

  De vorm

  Als laatste is ook de vorm van de spiegel een belangrijke overweging. De meest verkochte exemplaren zijn rond, maar er zijn ook vierkante, ovale en rechthoekige spiegels verkrijgbaar. De keuze qua vorm is vooral een persoonlijke. In het geval van een wandspiegel is het wel slim om rekening te houden met de plaats waar hij komt te hangen.

  Beste verlichte make-up spiegel

  Welke spiegel met verlichting het beste is, is vooral afhankelijk van wat jij zoekt. De modellen die je in dit artikel hebt kunnen vinden, zijn stuk voor stuk spiegels van goede kwaliteit. Bij het kiezen voor de beste spiegel voor jou, is het slim om naar je budget te kijken. Zo zijn er spiegels verkrijgbaar voor nog geen €20, maar ook spiegels die €180 kosten.

  Advertentie