De 5 beste buitenkoelkasten van 2022

Laatst bijgewerkt: 18 juli 2022

Een buitenkoelkast is, zoals de naam al doet vermoeden, een koelkast die je buiten kunt plaatsen. Dat betekent overigens niet dat je de koelkast zomaar in je tuin kunt zetten, want het apparaat kan bijvoorbeeld niet tegen regen. Een buitenkoelkast is wél ideaal voor wie graag een koelkast onder een afdak of in de schuur wil plaatsen. Wil je weten welke koelkast voor buiten het beste is? In dit artikel vind je de 5 beste buitenkoelkasten van 2020.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Beste Top 5:

   Wat is een buitenkoelkast?

   Een buitenkoelkast is een koelkast die bestand is tegen lagere omgevingstemperaturen, waardoor je hem bijvoorbeeld in een onverwarmde schuur of onder een overkapping kunt plaatsen. Er zijn verschillende koelkasten die geschikt zijn voor ‘buitengebruik’. Zo zijn er koelkasten die je kunt plaatsen op een plek waar het nooit kouder dan 10 graden wordt en varianten die het zelfs nog goed doen bij temperaturen tot 0 graden.

   Waarom zou je voor een buitenkoelkast kiezen?

   Op het moment dat je een gewone koelkast op een onverwarmde of slecht geïsoleerde plek neerzet, is de kans aanwezig dat dat problemen zal opleveren. Op het moment dat de omgevingstemperatuur te laag wordt, zal de koelkast namelijk slechter gaan werken. Hierdoor worden de producten in de koelkast niet goed gekoeld en kunnen onderdelen van het apparaat kapot gaan. Wie van plan is om een koelkast op een plek te zetten waar het behoorlijk koud kan worden, kan daarom beter voor een buitenkoelkast kiezen.

   Klimaatklassen

   Koelkasten worden voorzien van klimaatklassen die de minimale en maximale temperaturen aangeven waarbij het apparaat goed functioneert. De klimaatklassen worden aangeduid met letters, namelijk:

   • N – minimumtemperatuur: 16° | maximumtemperatuur: 32°
   • ST – minimumtemperatuur: 16° | maximumtemperatuur: 38°
   • T –  minimumtemperatuur: 16° | maximumtemperatuur: 43°
   • SN – minimumtemperatuur: 10° | maximumtemperatuur: 32°

   Voor koelkasten die bij temperaturen onder de 10 graden nog naar behoren werken, bestaat nog geen klimaatklasse. Dit soort koelkasten zijn wel verkrijgbaar, al is het aanbod beperkt.

   Te hoge of lage omgevingstemperaturen

   Een koelkast plaatsen op een plek waar de omgevingstemperatuur erg laag of hoog kan zijn, is niet verstandig als je wilt dat het apparaat goed blijft werken. Een schuur of garage zou je daarom beter goed kunnen isoleren als je de koelkast daar het hele jaar wilt gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om de koelkast bij erg lage temperaturen naar een warmere plek te verplaatsen of om de koelkast in de koudste maanden volledig uit te schakelen. In dat laatste geval kan de koelkast gewoon ‘buiten’ blijven staan.

   Top 5 beste buitenkoelkasten van 2022

   Het vinden van een goede buitenkoelkast kan best een zoektocht zijn. Om het je makkelijker te maken, hebben we de vijf beste buitenkoelkasten van 2022 voor je op een rijtje gezet:

   1. Cuisinier Deluxe – Thermo-elektrische Mini Koelkast

    Cuisinier Deluxe – Thermo-elektrische Mini Koelkast

    De Cuisinier Deluxe is een mini koelkast die ideaal is voor gebruik in de tuin of op de camping. De koelkast heeft een inhoud van 38 liter en is voorzien van twee niveaus voor het koelhouden van de boodschappen.

    Deze buitenkoelkast is 51 cm hoog en 43 cm breed. Door de kleine afmetingen past het apparaat goed in een kleine ruimte én kun je hem gemakkelijk opbergen in de wintermaanden. De koelkast is voorzien van energieklasse B en krijgt van gebruikers een zeer goede waardering. Het apparaat is verkrijgbaar in het zwart, wit en zilver.

    Een ideale buitenkoelkast voor wie een klein model zoekt dat goed koelt.

    Cuisinier Deluxe Mini Koelkast
   2. Inventum KV1435S

    Inventum KV1435S

    De Inventum KV1435S is een compacte zilverkleurige koel-vriescombinatie. De koelkast heeft drie draagplateaus en een groentelade. In de deur vind je nog eens drie opbergvakken en ook het vriesgedeelte is voorzien van drie vakken.

    De koelkast heeft een totale inhoud van 165 liter en is ‘slechts’ 143 cm hoog. Het apparaat is voorzien van energiezuinige LED verlichting en heeft energieklasse A+. Zo bespaar je ook nog eens op de energiekosten.

    Een fijne koelkast voor wie graag een compacte koel-vriescombinatie wil.

    Inventum KV1435S
   3. Primo PR101FR tafelmodel

    Primo PR101FR tafelmodel

    De Primo PR101FR is een tafelmodel koelkast. De koelkast is voorzien van drie plateaus en ook in de deur vind je opbergvakken. Daarnaast heeft het apparaat een speciaal koelvak voor producten die extra koud gehouden moeten worden.

    De koelkast heeft een inhoud van 93 liter en is 85 cm hoog. Het apparaat is voorzien van energieklasse A+ en heeft een omkeerbare deur. Hierdoor is deze zwarte koelkast haast op elke plek te plaatsen.

    Een goede buitenkoelkast voor wie op zoek is naar een energiezuinig tafelmodel.

    Primo PR101FR tafelmodel
   4. Bosch NoFrost 2-in-1

    Bosch NoFrost 2-in-1

    De Bosch NoFrost 2-in-1 is een zilverkleurige koel-vriescombinatie waar je flink wat in kwijt kunt. De koelkast is uitgerust met drie plateaus en een groentelade. In de deur vind je nog twee opbergvakken en ruimte om flessen te plaatsen. Het vriesgedeelte is voorzien van twee lades en een plateau en beschikt over een No Frost functie. Hierdoor hoef je de vriezer nooit te ontdooien.

    Deze koelkast heeft een inhoud van 192 liter en is 176 cm hoog. Het apparaat heeft energieklasse A+ en beschikt over een nul graden zone speciaal voor vlees en vis.

    Een ideale buitenkoelkast voor wie een grote koel-vriescombinatie zoekt.

    Bosch NoFrost 2-in-1
   5. Buitenkeuken met koelkast

    Buitenkeuken met koelkast

    Ben je niet alleen op zoek naar een goede buitenkoelkast, maar wil je graag een volledige buitenkeuken? Dan kan het slim zijn om te kiezen voor een buitenkeuken met ingebouwde koelkast.

    De Boretti Luciano is in dat geval een zeer goede optie. Deze buitenkeuken is voorzien een infrarood grill, een spit-brander, vier hoofdbranders en een ingebouwde koelkast.

    Een slimme keus voor wie een buitenkeuken met koelkast zoekt.

    Buitenkeuken met koelkast

   Advertentie