Beste babyhelm / kinderfietshelm (2022)

Laatst bijgewerkt: 18 juli 2022

Een babyhelm of kinderfietshelm beschermt kleine kinderen tegen schade aan het hoofd bij vallen. Zo kun je het hoofd van je kind tijdens het fietsen beschermen met een kinderfietshelm en voor een valhelm kiezen als een baby leert lopen of gaat spelen. Wil je weten hoe je de juiste helm voor jouw kind uitkiest en welke helmen verkozen zijn tot de beste babyhelmen en kinderfietshelmen van 2020? In dit artikel lees je er alles over.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Beste Top 5:

   Baby valhelm of fietshelm

   Het hoofd van een kind is kwetsbaar. Om te voorkomen dat een kind schade aan het hoofd oploopt door een val, is het aanschaffen van een valhelm of fietshelm een slim idee. Zo kun je een valhelm kopen voor als het kind leert lopen of voor tijdens het spelen. En zijn er fietshelmen voor de allerkleinsten verkrijgbaar, zodat je ze bijvoorbeeld veilig mee kunt nemen in het fietsstoeltje op de fiets of zodat ze veilig op hun eigen (loop)fiets of driewieler kunnen rondrijden.

   Kinderhelm kopen: waar moet je op letten?

   Bij het uitzoeken van een geschikte helm voor een kind, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Een van de belangrijkste dingen hierbij is de maat, die berekend wordt aan de hand van de omtrek van het hoofd van het kind. Dit is erg belangrijk, omdat de helm goed moet passen om voldoende bescherming te bieden.

   Babyhelmen zijn verkrijgbaar voor een hoofdomtrek vanaf 44 cm. Meestal is een kindje dan rond de 6 maanden oud, al kan het natuurlijk ook zo zijn dat een kind een iets groter of kleiner hoofd heeft dan gemiddeld. Babyhelmen zijn verkrijgbaar tot een hoofdomtrek van 50 cm, waarbij de leeftijd van een kind gemiddeld twee jaar is. Hierna kun je overgaan op een kinderhelm.

   Hoofdomtrek baby

   Hieronder hebben we de gemiddelde hoofdomtrek van een baby plus de daarbij behorende leeftijd op een rijtje gezet:

   0 maanden: 35 cm
   1 maand: 37 cm
   2 maanden: 39 cm
   3 maanden: 41 cm
   4 maanden: 42 cm
   5 maanden: 43 cm
   6 maanden: 44 cm
   7 maanden: 45 cm
   8 maanden: 45,5 cm
   9 maanden: 46 cm
   12 maanden: 47 cm
   15 maanden: 48 cm
   18 maanden: 49 cm
   24 maanden: 50 cm

   Om er zeker van te zijn dat je een helm aanschaft die goed past, meet je uiteraard het beste het hoofd van het kind op. Zo weet je zeker dat je de juiste maat kiest.

   Beste babyhelmen en kinderfietshelmen van 2022

   Ben je op zoek naar een babyhelm of kinderfietshelm voor jouw kind? Dan wil je natuurlijk wel een helm aanschaffen die van goede kwaliteit is. Om je op weg te helpen hebben we daarom de beste babyhelmen/kinderfietshelmen van dit moment voor je op een rijtje gezet.

   1. Baby Peuter Veiligheidshelm – House of Iora

    Baby Peuter Veiligheidshelm – House of Iora

    Deze babyhelm is ideaal om kinderen te beschermen tijdens het kruipen en spelen. De helm is erg licht en ademend, waardoor je baby nauwelijks last van het helmpje zal hebben. De omtrek van de helm is verstelbaar, waardoor je ervoor kunt zorgen dat de helm perfect aansluit op het hoofd van het kind.

    De babyhelm is gemaakt van katoen met daarin een vulling van spons met een hoge dichtheid. Deze vulling zorgt ervoor dat schokken geabsorbeerd worden. De helm is gemakkelijk te wassen en op te vouwen, waardoor je hem overal mee naartoe kan nemen. Deze babyhelm is in verschillende designs verkrijgbaar.

    Baby Peuter Veiligheidshelm
   2. Beilibao babyhelm

    Beilibao babyhelm

    De babyhelm van Beilibao is geschikt voor kinderen vanaf 8 maanden oud. De helm is ideaal voor wanneer het kindje begint te zitten/kruipen of zelfs staan. Bij vallen of stoten zal het hoofd van je kind goed beschermd worden.

    Deze babyhelm is gemaakt van katoen met een foam vulling. Hierdoor is de helm zacht, comfortabel en licht. De helm is gemakkelijk te wassen en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

    Baby helm camouflage
   3. OK Baby fietshelm

    OK Baby fietshelm

    Ben je op zoek naar een fietshelm voor jouw baby? Dan is de OK Baby fietshelm een goede keuze. Deze helm heeft een optimale pasvorm en biedt bescherming voor het hoofd van jouw kind tijdens het spelen of wanneer het kind in het fietszitje meegaat op de fiets.

    Deze helm is geschikt voor kinderen vanaf 8 maanden en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder rood en blauw.

    OK Baby Fietshelm
   4. Kiddimoto helm – fiets- & skatehelm

    Kiddimoto helm – fiets- & skatehelm

    Voor kinderen vanaf 1 jaar is de Kiddimoto skate- & fietshelm een superstoere en goed beschermende helm. De helm is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waardoor er altijd wel eentje te vinden is die bij jouw kind past. 

    De helm is in verschillende maten verkrijgbaar. De kleinste maat is geschikt voor een hoofdomtrek van 48 tot 52 cm. In theorie betekent dit dat de helm geschikt is voor kinderen vanaf 15 maanden oud. De helm is gemakkelijk te verstellen met de draaiknop. Deze fietshelm is érg veilig en heeft een prima prijs.

    Kiddimoto Helm
   5. Abus Smiley 2.0 Fietshelm

    Abus Smiley 2.0 Fietshelm

    De Abus Smiley 2.0 Fietshelm is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 7 à 8 maanden oud. De helmen van ABUS bieden niet alleen een perfecte bescherming, maar zien er ook nog eens superleuk uit. De helmen zijn verkrijgbaar in veel verschillende printjes, waardoor je er ongetwijfeld een uit kunt kiezen die helemaal bij jouw kind past.

    Deze fietshelm is gemakkelijk aan te passen en beschermt jouw kind op de loopfiets, in het fietsstoeltje of zelfs op zijn/haar eerste eigen fiets. De helm beschermt het hoofd rondom en is bijzonder licht. Daarnaast heeft de helm ook nog eens een erg fijne prijs.

    Abus Smiley 2.0 Royal Fietshelm

   Advertentie