Zo verkoop je jouw sloopauto zonder problemen

Laatst bijgewerkt: 22 februari 2022

Vaak speelt de auto een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Toch hebben auto’s niet het eeuwige leven. Op een gegeven moment zullen we afscheid moeten nemen van onze trouwe auto. De auto is dan gewoon op en het laten repareren is te duur. Een mogelijkheid is om je sloopauto te verkopen. Dat klinkt allemaal veelbelovend en in zekere zin is het dat ook. De grote vraag is: hoe werkt het verkopen van een sloopauto precies? In dit artikel krijg je meer duidelijkheid over alles wat te maken heeft met het verkopen van je sloopauto. Je ontdekt snel hoe je jouw sloopauto zonder al te veel moeite kunt verkopen en je zoektocht naar een nieuwe auto kunt beginnen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Waar kan ik mijn sloopauto verkopen?

  Om je sloopauto te verkopen is het handig te weten waar dat allemaal kan. Je hoeft dan geen grote zoektocht meer te doen. Om je sloopauto te verkopen kun je op zoek gaan naar een sloperij. 

  In Nederland zijn er tal van sloopbedrijven. De handigste manier is natuurlijk om de sloopauto te verkopen bij een sloopbedrijf die ergens bij jou in de buurt gevestigd is. Wie weet is er zelfs een autosloperij in de stad of het dorp waar je woont. 

  Je sloopauto verkopen is geen alledaagse gebeurtenis. Als het al gebeurt, is het iets dat je waarschijnlijk niet vaker dan één of twee keer in je leven zult doen. Het is daarom vrij lastig om precies te weten waar de sloopbedrijven zich bevinden. Gelukkig is er een handige oplossing voor het probleem.

  Met behulp van het autosloperijen overzicht zie je in slechts één oogopslag waar de sloopbedrijven in Nederland zich bevinden. Je hoeft niet langer Google af te struinen op zoek naar een sloopbedrijf ergens in je buurt. Het overzicht is duidelijk en zo kun je ook de nodige tijd besparen. Je sloopauto heeft binnen een mum van tijd een nieuwe bestemming gevonden.

  Het proces om je sloopauto te verkopen

  Je sloopauto verkopen klinkt misschien gemakkelijk, maar in de praktijk blijkt het vaak toch nog vies tegen te vallen. Gelukkig kun je het jezelf veel gemakkelijker maken. Met behulp van het overzicht heb je meteen een beter beeld van de locaties waar je je sloopauto kunt verkopen.

  Vervolgens is het tijd om je auto daadwerkelijk te gaan verkopen. Je auto verkopen aan de sloop is een stuk gemakkelijker geworden door het overzicht. In de meeste gevallen worden alle auto’s geaccepteerd. Zowel auto’s met als zonder schade worden zonder al te veel moeite verkocht.

  Hetzelfde geldt voor de APK. Elk jaar moet je auto een APK-keuring ondergaan. Het is dus mogelijk dat je auto al een tijd niet meer gebruikt is en dat je daardoor geen APK hebt laten uitvoeren. Zodra je je auto bij een sloperij hebt aangemeld, wordt het proces in gang gezet. 

  De sloopbedrijven hebben natuurlijk de nodige ervaring. Ze zijn daarom in staat elke keer een redelijk bod te doen. Het maakt daarom niet uit in welke staat de auto verkeert. 

  Wil je liever wat zekerheid, dan kun je natuurlijk contact opnemen met het sloopbedrijf. Zij zullen je dan meer informatie kunnen geven. Je krijgt op die manier een zekerder gevoel, waardoor het verkopen van de sloopauto voor jou wat gemakkelijker maakt.

  Wanneer spreek je van een sloopauto?

  Voor mensen die weinig met auto’s te maken hebben, kan het moeilijk zijn in te schatten wanneer iets een sloopauto is. Veel mensen zullen namelijk denken aan een auto die volledig in de prak gereden is. Het is ook zeker mogelijk dat een sloopauto een auto is die eruit is komen te zien als een soort wrak. 

  Sloopauto’s kunnen echter als een veel ruimer begrip gezien worden en niet alleen als een auto helemaal vernield is. Zodra een auto weinig of geen restwaarde meer heeft, spreken we namelijk al van een sloopauto. Het is dus mogelijk dat je een auto hebt die er nog goed uitziet, maar dat het wel een auto voor de sloop is. 

  De doorslaggevende factor is de restwaarde van je auto. Het is raadzaam je auto aan de sloop te verkopen zodra duidelijk wordt dat je oude auto niets meer waard is of als de auto niet verkocht zal worden. Het is beter om wat geld voor de auto te ontvangen en kosten te besparen. Opschorten kost immers geld en het maakt je auto niet meer waard.

  Waarom je jouw auto aan de sloop moet verkopen

  Als je huishoudelijk vuil hebt, dan kun je dat gemakkelijk weggooien. Hetzelfde geldt voor dingen als kasten of ander meubilair die je wilt weggooien. Met auto’s is het anders; je zet ze niet zomaar ergens neer. 

  Van een auto afkomen is veel ingewikkelder, tenzij je hem snel aan iemand kunt verkopen. Een sloopauto verkopen van particulieren kost veel tijd en energie. Gelukkig is er altijd de autosloop. Er zijn eigenlijk veel meer voordelen dan je zou denken. Veel van de auto kan nog gerecycleerd worden. Dus de sloop is beslist een goed idee.

  Veelgestelde vragen

  Wat krijg je voor de verkoop van een auto aan de sloop?

  Het is lastig te zeggen hoeveel de auto zal opbrengen. Wel hangt het van een aantal factoren af. Over het algemeen krijg je minstens een redelijk bedrag voor het oude ijzer. De hoogte van dit bedrag hangt af van het gewicht van de auto. Hoe zwaarder de auto, hoe hoger het bedrag dat je zult ontvangen.

  Hoe kom ik van mijn sloopauto af?

  Je kunt je auto gewoon verkopen aan de sloop. Je kunt met de RDW regelen dat de auto gevrijwaard wordt. Vaak doen de sloperijen dit, als ze RDW erkend zijn. Je krijgt dan een demontagecode die als vervanging van de kentekenpapieren dient. Met behulp van deze code kan de auto gevrijwaard worden. Je moet ervan uitgaan dat de sloperij je een papier zal laten ondertekenen waarin staat dat je afstand doet van de auto.

  Advertentie