Op welke manier bespaar je het meeste ruimte in een magazijn?

Laatst bijgewerkt: 19 september 2022

Een magazijn beschikt over veel ruimte en er moet doorgaans veel voorraad in opgeslagen worden. Je wilt de ruimte dus wel zo mogelijk optimaal benutten. Dit kun je makkelijk realiseren door de juiste stellingen te gebruiken. Als jij de juiste stellingen gebruikt en deze op een goede manier inricht, kun je genoeg ruimte overhouden om bijvoorbeeld met een steekkarretje overal bij te kunnen. We bespreken hieronder een aantal stellingen en welke eigenschappen ze bezitten. Op die manier kun je een goede keuze maken voor jouw magazijn.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Verrijdbare stellingen

  Met een verrijdbare stelling kun je veel ruimte besparen, dit is voor een klein magazijn een groot voordeel. Heb je een klein magazijn, maar veel voorraad? Dan biedt de verrijdbare stelling uitkomt. Een verrijdbare stelling staat namelijk op een onderstel en deze kun je allemaal naast elkaar plaatsen. Je hebt hierdoor maar één gangpad nodig. Zodra je de voorraad van een stelling nodig hebt, kun je deze er zo tussenuit rijden. 

  Voordelen verrijdbare stellingen

  • Door het gebruiken van verrijdbare stellingen, heb je minder ruimte nodig. Je kunt dus een kleiner magazijn huren, dit scheelt enorm in de kosten.
  • Je benut alle ruimte. Met verrijdbare stellingen heb je in principe maar één gangpad nodig. De rest van de ruimte kun je onder andere gebruiken om te klussen.
  • De opslagvolume wordt hierdoor vergroot.

  Tweedehands stellingen

  Mocht je nou voor verrijdbare stellingen willen gaan, hoef je ze natuurlijk niet direct nieuw te kopen. Er zijn veel bedrijven die tweedehands stellingen aanbieden. Dit is voordeliger qua prijs, maar ook goed voor het milieu. Op deze manier hoeven er niet steeds nieuwe stellingen gemaakt te worden. dat ze tweedehands zijn, doet niets af aan de kwaliteit. De stellingen worden namelijk gekeurd voordat ze verkocht mogen worden. Je bespaart trouwens dubbel als je tweedehands stellingen aanschaft: je bespaart op de inkoopprijs en je hebt een kleiner magazijn nodig. Ik zie alleen maar pluspunten! 

  Verrijdbare legbordstellingen

  Je kunt ook veel ruimte besparen met verrijdbare legbordstellingen. Je kunt deze voornamelijk gebruiken voor de kleine voorraad. Je kunt een verrijdbare legbordstelling met de hand bedienen, maar je hebt ze ook elektrisch met een touch control. Je kunt ze eenvoudig uit elkaar halen als je bij je voorraad moet zijn. Ook verrijdbare legbordstellingen kun je allemaal naast elkaar plaatsen, waardoor je maar één gangpad nodig hebt. Je bespaart dus heel veel ruimte. Bedenk wel op voorhand hoeveel je nodig hebt door een schatting te maken. Hoeveel orders heb je op een dag of per uur, wat is de routing en hoeveel medewerkers lopen er rond in het magazijn? 

  Advertentie