Esso Extras

Laatst bijgewerkt: 18 juni 2020

Veel tankstations hebben een eigen spaarprogramma. Eén van de tankstations die het mogelijk maakt om punten te sparen en in te leveren, is Esso. Dit tankstation heeft het spaarprogramma Esso Extras opgezet. Meer over dit spaarprogramma, lees je op deze pagina.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Esso Extras: een korte introductie

  Esso Extras is een spaarprogramma van tankstation keten Esso. Je kunt dit spaarprogramma gebruiken om punten te sparen voor cadeaus, maar ook voor cadeaubonnen en brandstof. Het kost geen geld om de punten van Esso Extras te sparen, dus voor veel mensen is het spaarprogramma erg interessant. Zeker als je altijd bij Esso tankt, is het interessant om je aan te melden voor dit gratis spaarprogramma.

  Punten sparen met Esso Extras

  Voor je punten kunt sparen met het Esso Extras programma, moet je een spaarkaart aanvragen. Je kunt jouw Esso Extras spaarkaart gewoon meenemen in een van de Esso tankstations in Nederland. Wel moet je de spaarkaart hierna nog online registreren, want de kaart moet wel op jouw naam komen te staan. Heb je je geregistreerd, dan krijg je meteen 100 Esso Extras punten.

  Vervolgens spaar je punten als je tankt bij Esso, een aankoop doet in de Esso tankshop of je auto laat wassen bij een Esso tankstation. Per getankte liter brandstof krijg je 1 punt, maar bij de Synergy Supreme plus brandstof krijg je 2 punten per liter. Per euro die je uitgeeft aan het wassen van je auto, krijg je ook 1 punt. Per euro die je uitgeeft aan smeermiddelen en andere spullen in de Esso tankshop krijg je ook 1 Esso Extras punt. Verder krijg je 100 procent extra bonuspunten als je binnen vier dagen na de laatste tankbeurt nog eens 25 liter of meer bij Esso tankt. Doe je dit binnen acht dagen na de laatste tankbeurt, dan krijg je 50 procent extra punten per getankte liter.

  Punten inwisselen met Esso Extras

  Je kunt de Esso Extras punten inwisselen voor cadeaus in de online shop van het spaarprogramma, maar je kunt er ook cadeaubonnen van kopen of gratis brandstof mee krijgen. Je geeft jouw gespaarde punten altijd uit in de webwinkel van Esso Extras of in een van de Esso tankstations, bijvoorbeeld als je de punten in wil leveren om korting te krijgen op jouw getankte brandstof.

  Esso Extras punten zijn iets meer dan 1 cent per punt waard. Heb je niet genoeg punten gespaard om een bepaalde aankoop te doen, dan kun je extra punten bij kopen. Let op: wacht niet te lang met het inwisselen van jouw punten. Heb je je spaarkaart 12 maanden niet gebruikt, dan vervallen de punten op de kaart. Blijf dus altijd inwisselen of in ieder geval sparen.

  Veelgestelde vragen

  Waar kan ik Esso Extras punten sparen?

  Esso Extras punten worden uitgegeven op deelnemende bemande en onbemande Esso tankstations in België.

  Esso Extras punten worden niet toegekend in shops en restaurants die uitgebaat worden door andere winkelmerken.

  Punten sparen met de Esso app kan op geselecteerde tankstations. Vanwege afwijkende kassasystemen is het mogelijk dat de Esso app niet overal gebruikt kan worden.

  Hoe kan ik zien hoeveel Esso Extras punten ik heb?

  Je kunt het gespaarde puntentotaal bekijken op de kassabon, op www.essoextras.nl en op de Esso app.

  Kan ik Esso Extras punten aankopen?

  Esso Extras punten kunnen worden aangekocht voor 0,08 euro per 10 punten.
  Esso Extras punten kunnen niet worden ingewisseld voor contant geld.

  Advertentie