Besparen op jouw energiecontract? Dat doe je zo!

Laatst bijgewerkt: 5 juni 2023

De prijzen van gas en elektriciteit zijn wellicht wat gedaald, maar aangezien de belastingkorting inmiddels weer is afgeschaft, is het toch weer duurder geworden. We zijn er dus alsnog niet echt op vooruit gegaan. Daarom zijn veel mensen nog steeds bezig met het vinden van manieren om energie te besparen. Maar afgezien van het letten op je verbruik, zijn er andere dingen die je kunt doen om te besparen op je energiecontract. In dit artikel vertellen we je wat die manieren zijn!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Vergelijk verschillende contracten

  Heb je momenteel nog een variabel contract lopen? Dan kun je in principe op ieder moment overstappen op een andere aanbieder of op een vast contract. Het is verstandig om in de gaten te blijven houden of dit wel of niet gunstig is voor jou en wanneer dit het meest gunstig is. Aangezien de prijzen wat aan het dalen zijn, kan het over een tijdje namelijk weer gunstig zijn om een vast contract af te sluiten voor een jaar. Probeer hiervoor zoveel mogelijk aanbieders met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk een hoop aanbieders bijgekomen en het is goed om te weten welke het meest gunstig is voor jouw situatie. Je kunt de energiecontracten eenvoudig vergelijken via websites zoals Pricewise

  Aanpassingen aan je huis 

  Heb je nog spaargeld dat je graag in je huis wil steken of zit er nog geld in jouw bouwdepot? Dan kun je er in plaats van aanbieders van energie vergelijken ook voor kiezen om besparende aanpassingen te doen aan jouw huis. Hiermee kun je voortdurend besparen op je energiecontract, doordat je huis milieuvriendelijker wordt en minder energie gaat verbruiken. Denk bijvoorbeeld aan het laten installeren van zonnepanelen op je dak of het vervangen van je gasketel door een hybride ketel of een warmtepomp. Momenteel is dit erg gunstig, aangezien je een deel van het geld terug kunt krijgen als je meerdere energiebesparende maatregelen doorvoert. Je kunt vanuit de overheid wel 30% terugkrijgen als je voor meerdere maatregelen kiest. 

  Energie besparen

  Gelukkig gaan we richting de zomer en wordt het makkelijker om weinig te verbruiken. Je kunt nu wel vast na gaan denken over manieren waarop je volgende winter energie kunt besparen. Bijvoorbeeld andere manieren om warmte binnen te houden of warmte op te wekken. 

  Veelgestelde vragen

  Wie is op dit moment de goedkoopste energieleverancier?
  Budget Energie is op dit moment de goedkoopste leverancier, maar dit verandert natuurlijk wel voortdurend dus check het nogmaals als je een contract af wil gaan sluiten.

  Waar moet ik op letten bij energie vergelijken?
  Let bij het vergelijken van energie vooral op het energiecontract, de eventuele opzegvergoeding en de contractduur. Naar de prijs kijken spreekt natuurlijk voor zich, maar je kunt ook nog kijken naar hoe groen de energie is.

  Wie is het goedkoopste met gas en stroom?
  Next Energy is op dit moment de goedkoopste leverancier van gas met een inkoopprijs van 0,129 euro per vierkante meter.

  Advertentie