5 bespaartips voor 2024

Laatst bijgewerkt: 18 december 2023

Bij de goede voornemens gaat het vaak over meer sporten, gezonder gaan leven of de liefde van je leven vinden. In dit artikel gaat het ook over goede voornemens, maar dan voornemens die je portemonnee raken. Op de goede manier wel te verstaan, omdat deze bespaartips je een aardig zakcentje gaan opleveren. En het leuke is dat je daar in de meeste gevallen niet eens veel voor hoeft te doen. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder waar jij vanaf 1 januari op gaat besparen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Zoek het in de kleintjes

  Als een regering moet bezuinigen, gaat het weliswaar om grote bedragen, maar het zijn meerdere posten die gekort worden. Zo gaat het ook bij jou. Je kunt bijvoorbeeld niet ineens je auto niet meer gebruiken, hoewel het daar later in dit artikel nog over gaat. Wat werkt, is op meerdere kleine posten bezuinigen. Neem bijvoorbeeld de printer. Iedere keer dat je een nieuwe toner of cartridge moet kopen, doet het even pijn. Wil je goedkoop printen? Dan kun je makkelijk besparen op cartridges en toners. Het scheelt je, als je vaak moet printen, toch weer een mooi bedrag.

  Laat de auto vaker staan

  Schrik niet, je hoeft je auto niet altijd te laten staan. Maar wel wat vaker. Zeg eens eerlijk, hoe vaak pak je de auto, terwijl dit ook de fiets of de benenwagen had kunnen zijn? De korte stukjes zijn relatief duur, omdat dit niet de meest zuinige ritjes zijn. Door de auto wat vaker te laten staan, doe je trouwens niet alleen je portemonnee een plezier. Ook voor het milieu is dit een stuk beter.

  Ga thuis sporten

  Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden dat sportscholen vanwege de coronacrisis dicht moesten blijven. Sporters moesten ineens creatief worden en thuis aan de slag. Sportscholen zullen het niet graag horen, maar voor wie wil besparen, is thuis sporten ideaal. Je doet een eenmalige investering in apparatuur en kunt aan de slag. Je kunt zelfs goed sporten met alleen een trainingsmatje. Op YouTube staan duizenden gratis filmpjes met de beste workouts.

  Bestel je boodschappen

  Boodschappen zijn al duur. Je weet het, en toch kom je er bij de kassa iedere keer weer achter dat je te veel hebt gekocht. Het gevaar van door de supermarkt lopen, zeker als je honger hebt, is dat je je karretje veel te vol legt. Door je boodschappen te bestellen, wordt het pak melk niet ineens goedkoper. Maar je komt niet meer in de verleiding om te veel te kopen. En je hoeft niet langs de kassa, waar snoep en chocola naar je lachen.

  Schrijf je uitgaven op

  De laatste tip mag je in de eerste twee maanden van het jaar toepassen. Schrijf elke dag je uitgaven op. In het begin vraag je je misschien af wat dit voor nut heeft, maar je ziet snel genoeg een patroon in je uitgaven. Dit patroon gebruik je om naar mogelijke besparingen te kijken. Het gevolg is dat je vanaf maart veel zuiniger leeft.

  Advertentie