Kun je WhatsApp openen zonder simkaart?

Laatst bijgewerkt: 17 november 2022

WhatsApp is een populaire berichtenapp die wereldwijd al meer dan een miljard keer is gedownload. Het is beschikbaar voor alle belangrijke besturingssystemen en kan ook zonder simkaart worden gebruikt. Haal je namelijk je simkaart uit je telefoon, dan kun je WhatsApp nog steeds gebruiken. Dit geldt zowel voor Android als voor Apple telefoons. Daarnaast is het ook mogelijk om WhatsApp op je computer te openen. Het enige wat je wel nodig hebt voor WhatsApp is een telefoonnummer, maar dat hoeft geen 06-nummer te zijn. Oftewel kun je Whatsapp openen zonder simkaart? Het korte antwoord is ja! 

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Wat is WhatsApp? 

  Voor de mensen die de app nog niet gebruiken: Whatsapp is een gratis instant messaging- en voice over IP-service voor smartphones. De app gebruikt het data-abonnement of de wifi van je telefoon om berichten, afbeeldingen, video’s en spraakberichten te verzenden naar andere gebruikers die ook de app op hun telefoon hebben geïnstalleerd. WhatsApp werd gelanceerd in 2009 en is sindsdien uitgegroeid tot de meest gebruikte chat app ter wereld. 

  De app heeft inmiddels maandelijks meer dan 1,2 miljard actieve gebruikers. In 2014 werd WhatsApp overgenomen door Facebook voor het gigantische bedrag van 19 miljard US dollars. Het is gratis te downloaden op zowel iOS- als Android-apparaten, toont geen advertenties en je hoeft geen abonnement te nemen om het te gebruiken.

  WhatsApp zonder simkaart op je telefoon 

  “WhatsApp zonder simkaart op je telefoon” is de nieuwe trend in de markt. De populairste berichten-app ter wereld heeft namelijk alleen een geregistreerd telefoonnummer nodig om te werken. Op deze manier is het mogelijk om WhatsApp te gebruiken zonder dat je verbonden bent met je telefoonnetwerk of een simkaart. Je kunt dus nog steeds berichtjes sturen naar al je WhatsApp vrienden, zelfs als je batterij leeg is of je in een gebied bent waar geen signaal is. 

  Een van de manieren om dit te doen is door de WhatsApp Web App te gebruiken. Je moet hiervoor wel een dataverbinding of wifi hebben en de nieuwste versie van WhatsApp op je telefoon geïnstalleerd hebben. Vervolgens scan je een QR-code met je telefoon vanaf je computer, waarna je wordt verbonden met de browserversie van WhatsApp. Je hebt hiervoor geen simkaart nodig, maar wel een computer of een laptop. 

  WhatsApp op een tablet zonder simkaart 

  Zoals eerder aangegeven is WhatsApp een uiterst populaire berichten-app waarmee gebruikers gratis berichten kunnen verzenden en spraak- en videogesprekken kunnen voeren. Het is beschikbaar op alle grote platforms, waaronder Android, iOS, BlackBerry OS, Symbian, Windows Phone en Nokia Asha.

  Om WhatsApp op een tablet zonder simkaart te gebruiken, moet je de app installeren vanuit de Google Play Store. Nadat je het op je apparaat hebt geïnstalleerd, open je het en volg je de instructies van WhatsApp om je aan te melden voor een account met je telefoonnummer. Je hoeft hiervoor geen simkaart in de tablet te stoppen. 

  WhatsApp koppelen aan een ander nummer dan op de simkaart 

  Wil je in plaats van je 06-nummer een zakelijk nummer of een vast nummer koppelen? Dan is dit tegenwoordig ook mogelijk. Je hebt hiervoor wel een telefoon nodig die gebeld kan worden, want anders kun je WhatsApp niet activeren. Je doet dit door de app op een smartphone te installeren en het vaste of zakelijke nummer in te voeren. Wacht vervolgens tot de sms-verificatie is mislukt en klik op ‘bel mij’ om WhatsApp te activeren. 

  Je kunt WhatsApp ook koppelen aan andere 06-nummers dan het nummer op je simkaart. Op deze manier kun je twee WhatsApp-accounts hebben met twee verschillende telefoonnummers. Als je je WhatsApp-nummer wilt wijzigen maar niet al je berichten wilt kwijtraken, volg dan deze stappen. Ga naar Instellingen > Account > Nummer wijzigen en volg de instructies die je ziet. 

  Is WhatsApp veilig om te gebruiken?

  Is Whatsapp wel zo veilig? Het antwoord is zowel ja als nee. De app is end-to-end gecodeerd voor alle berichten tussen twee gebruikers, maar dit geldt niet voor groep chats of één-op-één-chats met mensen die niet uw contacten zijn. Dit betekent dat WhatsApp de veiligheid van de gegevens van de gebruikers niet kan garanderen als ze de app gebruiken om te communiceren met mensen buiten hun contactenlijst.

  Ben je op zoek naar een vervanger voor WhatsApp, dan kun je het beste kiezen voor Signal. Signal is een versleutelde berichten-app ontwikkeld door Open Whisper Systems. Het is een veilige, open-source app die niet afhankelijk is van een gecentraliseerde service voor versleuteling. Je kunt het gebruiken om tekstberichten te verzenden en te bellen. Signal is juist gemaakt als alternatief voor de populaire berichten-apps (zoals WhatsApp) waarbij ze de nadruk willen leggen op beveiliging en privacy. Deze app heeft standaard end-to-end-codering, wat betekent dat alleen de afzender en ontvanger de berichten kunnen lezen die ermee verzonden worden.

  Veel gestelde vragen 

  Kun je zonder simkaart op WhatsApp?

  Ja, het is mogelijk om WhatsApp te gebruiken zonder een simkaart in je telefoon of tablet. WhatsApp heeft namelijk alleen een telefoonnummer nodig om te werken. Daarnaast is ook een internetverbinding nodig om berichten binnen te kunnen krijgen of deze te kunnen versturen.

  Kan ik WhatsApp gebruiken zonder telefoonnummer?

  Nee, het is niet mogelijk om WhatsApp te gebruiken zonder een telefoonnummer. Om je aan te kunnen melden heeft de app namelijk een telefoonnummer nodig. Dit kan een vast nummer zijn, of een mobiel nummer. Voor bedrijven is het WhatsApp Business platform beschikbaar. Via deze app kunnen zakelijke nummers gescheiden worden van privénummers in WhatsApp.

  Kun je WhatsApp op twee telefoons gebruiken?

  Nee, het is niet mogelijk om hetzelfde WhatsApp-account op twee telefoons te gebruiken. Registreer je een telefoonnummer op de ene telefoon, dan word je uitgelogd op de andere telefoon. Als je dit doet, dan gaan de chats gewoon mee naar de nieuwe telefoon. Je kunt wel tegelijkertijd online zijn op je telefoon, je tablet, je laptop én je desktop.

  Advertentie