Whatsapp blokkade omzeilen: Is het mogelijk en hoe doe je het?

Laatst bijgewerkt: 17 maart 2022

Het is een vraag die iedereen zich waarschijnlijk wel eens heeft gesteld. Kun je een blokkade op Whatsapp omzeilen? En hoe weet je eigen dat je bent geblokkeerd op Whatsapp? Vooral als je nog niet heel lang gebruik maakt van de chat app, is het logisch dat je veel vragen hebt. Soms is het ook lastig om het antwoord op je vragen te vinden op internet. Iemand moet maar net hetzelfde probleem hebben gehad als jij. Wil je graag antwoord op jouw vragen omtrent Whatsapp? Lees dan snel verder!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Het verhaal achter Whatsapp

  Vandaag de dag kent iedereen natuurlijk de app Whatsapp. Deze moderne communicatie app is ontstaan in 2009 in Californië, de Verenigde Staten. Whatsapp werd bedacht door Brian Acton en Jan Koum. Voordat ze de app bedachten, werkten ze beiden bij Yahoo!. Uiteindelijk zeiden ze samen hun baan bij dit bedrijf op om samen een wereldreis te gaan maken. Hierna wilden ze graag bij Facebook gaan werken, maar daar werden ze niet aangenomen. In 2009 kregen ze het idee voor een communicatie app toen Koum een Iphone kocht. Acton zag veel potentie in de App Store die Apple had ontwikkeld. Naar aanleiding hiervan wilden ze een app gaan ontwikkelen die het makkelijker zou maken voor mensen om met elkaar te communiceren. Voor de ontwikkeling van Whatsapp werkten Koum en Acton samen met de Russische iOS ontwikkelaar Igor Solomennikov. De app was klaar op 29 februari 2009 en werd toen ook meteen geregistreerd. Binnen enkele maanden had Whatsapp al 250.000 gebruikers over de hele wereld. In februari 2014 werd Whatsapp overgenomen door Facebook voor 19 miljard dollar.

  Geblokkeerde contacten op Whatsapp

  Voor een app die zoveel wordt gebruikt over de hele wereld is het natuurlijk belangrijk dat hij van bepaalde functies is voorzien. Bijvoorbeeld het blokkeren van ongewenste contacten. Vooral nu het zo makkelijk is om online in contact te komen met mensen die je helemaal niet kent, is dit een belangrijke functie. Je kunt verschillende redenen hebben om iemand te blokkeren op Whatsapp. Misschien krijg je spamberichten van bedrijven of oplichters, maar het kan ook om iemand uit je directe omgeving gaan waar je even geen contact meer mee wilt. Het blokkeren van een contactpersoon op Whatsapp is vrij eenvoudig. Je kunt dit gewoon vanuit de chat met deze persoon doen. Wat je doet is tikken op de naam en het nummer van de persoon, dan open je een informatie-pagina. Hier scroll je omlaag en klik je op ‘Blokkeer persoon/bedrijf’. Daarna hoef je eigenlijk niets meer te doen. Je kunt eventueel wel de chat met deze persoon verwijderen als je dat wil.

  Ben je geblokkeerd op Whatsapp?

  Als jij zelf iemand blokkeert, verandert er dus eigenlijk weinig voor je, behalve dat je geen berichten meer zult ontvangen van die persoon. Voor de persoon die jij blokkeert, veranderen er wel een aantal dingen. Die persoon zal niet direct te zien krijgen dat jij hem of haar hebt geblokkeerd, maar dit is wel makkelijk aan een aantal dingen af te leiden. De persoon kan namelijk nog wel berichten versturen, maar jij ontvangt ze gewoon niet meer. Dit ziet de geblokkeerde dan wel, want hij of zij krijgt maar 1 vinkje te zien, niet het tweede vinkje dat aangeeft dat een bericht af is geleverd. Als je 2 grijze vinkjes te zien krijgt op Whatsapp ben je dus niet geblokkeerd. De persoon die jij hebt geblokkeerd kan jou wel nog bellen, maar niet via Whatsapp. Dit wordt namelijk door de app tegengehouden. Een contact dat je blokkeert, krijgt ook jouw status updates niet meer te zien, of jouw laatst gezien status. Ook ziet deze persoon jouw profielfoto niet meer. Je kunt een blokkering op Whatsapp eenvoudig opheffen, gewoon vanuit de chat met de persoon die je hebt geblokkeerd.

  Kun je een Whatsapp blokkade omzeilen door te bellen?

  Als iemand jou blokkeert op Whatsapp kun jij deze persoon natuurlijk geen berichten meer sturen. Maar kun jij iemand die jou geblokkeerd heeft op Whatsapp nog wel bellen? Dat ligt er een beetje aan hoe je die persoon wil bellen. Je kunt bellen via Whatsapp, maar je kunt ook gewoon bellen met je SIM-kaart en telefoonabonnement zelf. Iemand die jou blokkeert, kun jij niet meer bellen via Whatsapp. Je kunt echter wel gewoon bellen via jouw telefoonabonnement. Tenminste, zolang deze persoon jou niet ook via zijn of haar SIM heeft geblokkeerd. In dat geval zul je deze persoon wel kunnen bellen, maar krijgt hij of zij het telefoontje niet bellen. Waarschijnlijk gaat hij dan ook niet over als je belt. Als iemand jou heeft geblokkeerd, betekent dit ook automatisch dat hij of zij jou geen berichtjes meer kan sturen of kan bellen. De blokkade werkt dus beide kanten op. Mocht de persoon jou toch willen bereiken, dan moeten ze eerst de blokkade opheffen.

  Kun je een Whatsapp blokkade omzeilen?

  Ja, er zijn natuurlijk wel manieren om een blokkade op Whatsapp of op een SIM te omzeilen. Iemand kan bijvoorbeeld een andere SIM-kaart aanschaffen, waarop je deze persoon niet hebt geblokkeerd. Ook dan heb je de persoon natuurlijk zo weer opnieuw geblokkeerd, dus een hele sterke oplossing is het niet.

  Veelgestelde vragen

  Kun je iemand een bericht sturen via Whatsapp als je geblokkeerd bent?

  Niet via Whatsapp zelf. Vaak kun je de persoon die jou heeft geblokkeerd wel nog een SMS bericht sturen, maar dat ligt aan de situatie.

  Kun je iemand bellen die jou heeft geblokkeerd op Whatsapp?

  Je kunt deze persoon niet meer bellen via Whatsapp, maar wel via jouw telefoonabonnement. Tenminste, als deze persoon jou niet ook heeft geblokkeerd via hun SIM.

  Hoe zie je dat je bent geblokkeerd op Whatsapp?

  Je kunt dit aan verschillende dingen zien. Wat het meest opvalt, is dat je de profielfoto van de persoon die jou heeft geblokkeerd niet meer kunt zien. Daarnaast komen jouw berichtjes niet binnen, dat zie je aan het feit dat je maar 1 vinkje krijgt, niet het tweede vinkje dat je normaal krijgt als een bericht is bezorgd.

  Advertentie