Thuis sporten? Dit heb je nodig voor jouw privé sportschool!

Laatst bijgewerkt: 15 augustus 2023

Wil je graag wat meer sporten, maar vind je het in de sportschool iets te druk of vind je een abonnement wat te duur? Geen probleem, je kunt thuis gewoon je eigen sportschool creëren als je de juiste middelen tot je beschikking hebt (en genoeg ruimte natuurlijk). Maar wat heb je allemaal nodig om effectief thuis te kunnen sporten? In dit artikel zetten we de dingen die je nodig hebt voor een volledige thuis sportschool voor je op een rij!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Een boksbal of bokszak 

  Als je af en toe even lekker stoom af wil blazen en tegelijkertijd aan je conditie en je spierkracht wil werken, is een boksbal of een bokszak een ideale toevoeging aan je privé sportschool. Alle stress verlaat je lichaam als je kunt slaan en schoppen, dus het zowel lichamelijk als mentaal erg goed voor je. Boksballen en bokszakken kun je bij een hoop sportwinkels kopen, dus ze zijn niet moeilijk te vinden. Daarnaast zijn ze ook niet al te prijzig. Een mooie opstap naar een effectieve sportschool voor thuis dus. 

  Dumbbells om thuis mee te sporten 

  Wil je graag allerlei oefeningen doen om thuis de kracht van diverse spieren mee te vergroten? Dan raden we je aan om je privé sportschool aan te vullen met dumbbells. Je kunt ze krijgen in verschillende gewichten, afhankelijk van hoe sterk je bent en in hoeverre jij jouw spiermassa wil opbouwen. Dumbbells zijn ook een goed hulpmiddel om je uithoudingsvermogen en je vetverbranding te optimaliseren. Hiervoor gebruik je lichtere gewichten en doe je meer herhalingen, in tegenstelling tot oefeningen waarmee jij jouw spiermassa kunt vergroten. 

  Je flexibiliteit vergroten met yoga

  Wil je graag wat meer kunnen ontspannen en de flexibiliteit van je spieren vergroten? Dan kun je lekker thuis yoga gaan doen. Dit is zowel goed voor de geest als voor het lichaam. Je hebt hier niet veel voor nodig, eigenlijk alleen een yogamat en fijne sportkleding. Je kunt dit eventueel aanvullen met een yogabal of een speciaal kussen voor lastigere oefeningen. 

  Veelgestelde vragen

  Hoe effectief is thuis sporten?
  Een groot voordeel van thuis sporten is dat je het op ieder tijdstip kunt doen dat voor jou geschikt is. Je hoeft geen rekening te houden met openingstijden. Dit maakt het voor veel mensen erg effectief.

  Hoe begin je met thuis sporten?
  Bepaal eerst in welke ruimte van je huis je plek wil maken om te kunnen sporten. Hierna is het belangrijk om hulpmiddelen aan te schaffen voor het sporten, zoals dumbbells of kettlebells. Je kunt eventueel ook apparaten aanschaffen voor thuis, zoals een loopband of een roeitrainer.

  Is het goed om iedere dag te sporten?
  Het is goed voor je om iedere dag actief bezig te zijn, zolang jij jouw spieren maar niet overbelast. Zolang er genoeg variatie in je trainingen zit, kun je zonder problemen iedere dag sporten!

  Advertentie