Een personal trainer: wat zijn de voordelen?

Laatst bijgewerkt: 14 december 2022

Mensen met fanatieke doelen in de sport of fitness hebben nemen bijna altijd een personal trainer. Dat heeft veel voordelen voor hen. Maar niet alleen grote atleten kunnen veel baat hebben bij een personal trainer. Ook als je voor de hobby sport of sport met een bepaald doel, bijvoorbeeld om af te vallen of meer spieren op te bouwen, kan een personal trainer je hier ook erg goed in ondersteunen. Mensen denken vaak dat personal trainers niet te betalen zijn en dat ze alleen bedoeld zijn voor beroemdheden en professionele atleten, maar dat is zeker niet waar. In dit artikel vertellen we je over alle voordelen die een personal trainer jou kan bieden!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Personal trainers vind je overal

  Dat personal trainers echt niet exclusief voor beroemdheden zijn, zie je eigenlijk al als je eens goed rondkijkt in jouw lokale sportschool. Iedere sportschool heeft vaak personal trainers rondlopen die mensen advies kunnen geven waar nodig en die ook leden van de sportschool regelmatig trainingen geven. Je kunt dus altijd gebruik maken van een personal trainer, waar je ook woont. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een personal trainer in Rotterdam? Bij iedere sportschool bij jou in de buurt zul je er minstens één vinden. 

  Je doelen behalen

  Uiteraard kan een personal trainer je helpen met het behalen van je doelen, wat die dan ook mogen zijn. Wil je afvallen, meer spieren opbouwen, meer conditie opbouwen of gewoon in het algemeen gezonder worden? Een personal trainer helpt je met het opstellen van een trainingsschema dat bij jouw doel past. Naas zo’n schema voor trainingen kan een personal trainer je ook advies geven op het gebied van voeding en slaapritme. Je betaalt er natuurlijk wel wat meer voor dan jouw reguliere sportschool abonnement, maar daar krijg je wel waardevol persoonlijk advies en veel motivatie voor terug. Daarnaast heb je ook iemand die je vaak buiten de sportschool om advies kunt vragen. Woon je in Rotterdam en heb je ook een personal trainer in Rotterdam, dan is die drempel ook een stuk lager!

  Veelgestelde vragen

  Wat kost een personal trainer?

  Een personal trainer vraagt gemiddeld 60 tot 80 euro per uur, maar er zijn vaak ook bepaalde pakketten af te sluiten waarmee je korting krijgt.

  Wat doet een personal trainer?

  Een personal trainer ondersteunt je in het behalen van je doelen, onder andere met behulp van trainingsschema’s, voedingsschema’s en slaapschema’s. Daarnaast helpt hij of zij jou om gemotiveerd te blijven om je doelen te behalen.

  Is een personal trainer het geld waard?

  Als jij een doel hebt dat je erg graag wil behalen, maar het lukt je niet in je eentje, dan is een personal trainer zeker het geld waard.

  Advertentie