Een kaaklijn trainen: de beste oefeningen

Laatst bijgewerkt: 18 juni 2020

Iedereen wil een strakke kaaklijn, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen streven naar de jeugdige en frisse uitstraling die bij een strakke kaaklijn komt kijken, maar hebben een onderkin die roet in het eten gooit. Heb jij hier ook last van? Lees dan in dit artikel hoe je van die onderkin af komt. Als je onderkin verdwijnt, krijg je vanzelf een mooie, strakke kaaklijn.

Wat kun je lezen in dit artikel?

  De oorzaak van een slappe kaaklijn

  Heb je een slappe kaaklijn? Dan kan dit door diverse oorzaken komen. Ben je al wat ouder, dan heb je een slappe kaaklijn door het slapper worden van de huid in je gezicht en in je nek. Hier kun je niet zo veel aan doen: dit is een natuurlijk proces. Wel kun je de spieren in je kaak trainen om je kaak toch wat sterker te maken, ondanks de slappere huid.

  Jongere mensen met een slappe kaaklijn kunnen hiermee te maken hebben door het eten van de verkeerde voeding, maar ook doordat ze snel zijn afgevallen in een korte tijd. Verder kun je ook een slappe kaaklijn krijgen als je zwanger bent.

  Je kaak trainen met de Neckline Slimmer

  Wil je jouw training voor een strakke kaaklijn nog een niveau omhoog tillen? Koop dan de Neckline Slimmer. Dit is een apparaat dat je helpt een strakke kaaklijn te trainen, slechts binnen twee weken tijd. De Neckline Slimmer bestaat uit sterke veren, die ervoor zorgen dat de spieren in je nek en in je gezicht continu samentrekken. Door de spieren te laten samentrekken, wordt je kaaklijn langzaam maar zeker sterker én strakker.

  Neckline Slimmer

  Bent u uw onderkin helemaal zat en heeft sporten geen resultaat op kin? Dan is de Neckline Slimmer precies wat u zoekt!

  4x Massage cups gezicht

  Ben je al in het bezit van de reguliere face cups? Dan is dit de perfecte aanvulling. Dit zijn nieuwe cups qua formaat en nog nergens anders te koop.

  ChinUp Mask

  Last van een onderkin en wil je daar maar wat graag vanaf? Probeer dan de ChinUp mask, een masker waarmee je in een handomdraai je onderkin zichtbaar kunt verminderen.

  Oefeningen voor een strakke kaaklijn

  Er zijn diverse oefeningen die je zelf, gewoon thuis, kunt doen om je kaaklijn sterker en dus strakker te maken. Deze oefeningen worden hieronder kort beschreven.

  Oefening 1

  Span je kaak aan door licht omhoog te kijken. Maak een kusbeweging in de lucht en houd deze beweging tien seconden vast. Ontspan je spieren nu weer tien seconden en herhaal deze oefening enkele keren direct achter elkaar.

  Oefening 2

  Houd je handen op je kin en doe je mond een beetje open. Probeer je mond vervolgens dicht te doen, maar houd deze beweging tegelijkertijd tegen met je handen. Dit zorgt voor een bepaalde weerstand. Door deze weerstand train je de spieren in je kaken.

  Oefening 3

  Houd je handen op je wangen en houd je polsen naar elkaar toe. Blaas je wangen zo hard mogelijk op. Houd ook deze beweging tegen met je handen. Zo worden je kaakspieren aan het werk gezet.

  Extra tip – volg een dieet

  Je kunt bovenstaande oefeningen doen om je onderkin weg te werken en een strakke kaaklijn te krijgen, maar het juiste eetpatroon helpt ook zeker mee. Wil je zo snel mogelijk van je onderkin af? Volg dan tijdelijk een dieet en dat overtollige vet onder je gezicht verdwijnt in een mum van tijd. Heb je geen idee welk dieet het beste bij jou past? Ga dan naar JouwDieet.nl. Op deze website kun je een test doen om erachter te komen welk dieet het beste bij jou past.

  Advertentie