3 tips om effectief af te vallen

Laatst bijgewerkt: 27 november 2022

Wil jij graag afvallen maar gaat het nogal moeizaam? Er bestaan zoveel verschillende manieren waarop je kunt afvallen, dat we soms door de bomen het bos ook niet meer zien. Daarbij is het erg persoonlijk. Bij de een werkt het heel goed om te diëten maar voor een ander kan het weer veel beter werken om meer te sporten en meer water te drinken. In dit artikel geven we je 3 tips of effectief af te vallen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  1. Meer bewegen en sporten

  Natuurlijk is het altijd goed om meer te gaan bewegen en sporten als je af wil vallen. Hierdoor verbrand je namelijk meer calorieën en ondersteun jij jouw spijsvertering, waardoor voedsel sneller en beter verteerd zal worden door je lichaam. Je kunt ervoor kiezen om thuis te sporten of om lekker naar buiten te gaan, maar je kunt ook een abonnement nemen op een sportschool. Wil je niet al te veel geld kwijt zijn aan zo’n abonnement, dan kun je voor een voordelige sportschool gaan, zoals Basic Fit. Deze keten is erg populair en ondanks de voordelige prijs van goede kwaliteit. Hij staat bijvoorbeeld op de lijst van de beste sportschool Tilburg. Uiteraard vind je deze sportschool ook in veel andere steden en zelfs in dorpen. 

  2. Diëten of een detox volgen

  Als mensen af willen vallen, beginnen ze vaak als eerste met een dieet. Er bestaan een hoop verschillende soorten diëten, wat het vaak een lastige manier maakt om af te vallen. Niet ieder dieet past namelijk bij iedere persoon. Je hebt soorten diëten waarbij je zo min mogelijk calorieën eet, maar ook diëten waarbij je alleen bepaalde soorten voedsel eet. Wat momenteel erg populair is, is intermittent fasting. Dit houdt in dat je alleen maar op bepaalde tijdstippen van de dag eet en voor de rest helemaal niet. Dit is echter zeker niet voor iedereen weggelegd. Een nadeel aan diëten is dat mensen vaak na het bereiken van hun streefgewicht weer terug gaan naar hun oude patroon, waardoor ze uiteindelijk weer terug bij af zijn. Een dieet gaat vaak ook gepaard met een detox, waarmee je afvalstoffen uit je lichaam krijgt. 

  3. Een gebalanceerde leefstijl 

  Wil je graag afvallen, maar vind je het niet erg als het wat meer tijd kost? Dan kun je eens goed naar jouw leefstijl gaan kijken en naar wat je zou kunnen veranderen om gezonder te leven. Ga bijvoorbeeld standaard vaker sporten of zorg in ieder geval dat je vaker een wandeling maakt of een stuk fietst. Vervang slechte gewoonten door gezondere gewoonten. Misschien kun je eigenlijk wel af en toe met de fiets naar je werk? Zorg dat je structureel meer water drinkt en minder suikerhoudende dranken. En kijk vooral naar wat je kunt aanpassen in jouw eetpatroon. Al deze blijvende aanpassingen zorgen ervoor dat je op een gezonde manier af kunt vallen en dat het gewicht er ook af blijft, aangezien je niet weer terug gaat naar oude gewoonten. Een gebalanceerde leefstijl is het beste voor iedereen, ook als je niet af wil vallen!

  Veelgestelde vragen

  Wat is de beste manier om af te vallen?

  De beste manier om af te vallen is het permanent aanpassen van je leefstijl en eetpatroon, zodat je niet weer terugvalt in oude gewoonten.

  Hoe kun je snel afvallen?

  Als je snel wil afvallen, kan dit met een crash dieet. Let er wel op dat de kans groot is dat je na het dieet weer teruggaat naar je oude eetgewoonten en dat je dan weer terug bij af zou kunnen zijn uiteindelijk.

  Wat is de beste sportschool?

  Een van de meest populaire sportscholen in Nederland is de keten Basic Fit, waar je voordelig kunt sporten.

  Advertentie