3 tips om 10 kilo af te vallen 

Laatst bijgewerkt: 8 maart 2023

Wil jij graag afvallen, maar weet je niet meer zo goed hoe? Heb je al meerdere methodes geprobeerd maar lijken ze allemaal niet te werken voor jou? Of weet je simpelweg niet waar je moet beginnen? Dat is ook niet zo gek, want als je op internet gaat zoeken vind je vandaag de dag zoveel verschillende adviezen en vaak zijn deze nog tegenstrijdig ook. In dit artikel geven we je drie tips waarmee je zeker 10 kilo kunt afvallen!

Wat kun je lezen in dit artikel?

  Is 10 kilo afvallen wel realistisch? 

  Misschien denk je wel dat 10 kilo afvallen helemaal niet realistisch is voor jou. Of dat wel of niet zo is, hangt natuurlijk af van jouw situatie. In principe is het altijd mogelijk om 10 kilo af te vallen, alleen zal het per persoon verschillen hoeveel tijd dit kost. Ben je al behoorlijk licht, dan wordt het een stuk lastiger om 10 kilo af te vallen dan wanneer je juist wat meer weegt. Let er daarbij ook wel op dat je een gezond BMI blijft behouden en niet te licht wordt voor jouw lengte. 

  Afvallen door op je calorieën te letten

  Het is niet de leukste manier om af te vallen, maar wel de meest betrouwbare manier die eigenlijk voor iedereen wel werkt. Wil je 10 kg afvallen dan is het belangrijk dat je nauwkeurig berekent wat jouw dagelijkse caloriebehoefte is. Die behoefte is onder andere afhankelijk van je huidige gewicht, je lengte en van hoeveel je gemiddeld per dag beweegt. Beweeg je een dag meer, dan is je caloriebehoefte die dag ook hoger. Om 10 kilo af te vallen, raden we je aan om twee maanden lang dagelijks 10% onder je caloriebehoefte te blijven. Als je meer calorieën verbrandt dan die je binnenkrijgt, val je namelijk af. Dit betekent niet per se dat je minder hoeft te eten, je kunt ook zorgen dat je meer beweegt en daardoor meer calorieën verbrandt. 

  Drink water in plaats van frisdrank

  Mensen vergeten vaak hoeveel impact wat je op een dag drinkt heeft op je calorie inname. Vaak letten we vooral op wat we eten, terwijl wat we drinken minstens net zo belangrijk is. Als je water gaat drinken in plaats van frisdrank of vruchtensap, scheelt dit makkelijk een paar honderd calorieën per dag!

  Zoek een manier van bewegen die jij leuk vindt 

  Eigenlijk is de beste manier om af te vallen natuurlijk om meer te gaan bewegen, maar veel mensen vinden dit lastig. Daarom is het belangrijk dat je iets vindt dat je graag doet, zodat het minder als een verplichting gaat voelen. Probeer gewoon een aantal sporten uit die jou leuk lijken. Probeer naast het sporten ook meer eiwitten binnen te krijgen, bijvoorbeeld met speciale eiwitrepen van Orangefit. 

  Veelgestelde vragen

  Hoe lang duurt het om 10 kilo af te vallen?

  Een gezond en verantwoord tempo om af te vallen is 0,5 tot 1 kilo per week. In dat geval ben je dus zeker 2,5 maand bezig.

  Is 10 kilo afvallen moeilijk?

  Dat ligt nogal aan de situatie. Ben je al wat lichter, dan is 10 kilo afvallen vaak best lastig. Normaal gesproken valt dit wel mee.


  Kun je 10 kilo afvallen in 3 maanden?

  Jazeker, een gezond tempo om af te vallen is namelijk 0,5 tot 1 kilo per week. Bij 1 kilo per week kun je in 2,5 maand 10 kilo afvallen.

  Advertentie